Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Medic UPU: Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani și să-mi spui „nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă”

spital - pat covid

Foto: Getty Images

Medicul coordonator al Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului „Sf. Pantelimon”, Fiorella Mitoiu, a relatat, pentru Aleph News, un dialog cu o pacientă de 80 de ani, ca răspuns la întrebarea de ce crede că mare parte din populație refuză vaccinarea.

„Efectiv nu știu ce să mai zic. Ni s-a spus să dăm imagini. Încep să cred că lumea este rea. Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani, și să-mi spui «nu m-am vaccinat, pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă». Nu poți”, a spus pentru Aleph News șefa UPU din Spitalul Sfântul Pantelimon.

O imagine recentă, făcută publică de Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“ a surprins o asistentă medicală de la care se odihnea într-o cutie, pe un hol.

„Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Și? Urgențele continuă să vină! Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri. Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, se arată în mesajul preluat și de RO Vaccinare. 

Foto: Facebook RO Vaccinare

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Au fost cazuri ?
    • Like 0
  • Alex Mag check icon
    Bravo, un articol contra solidariștii intre generații, realizat potrivit doctrinei pandemice „spalati-va pe maini, ca pe creiere va spăla „mess media”. S-a găsit cauza exploziei pandemice in Romania, un adept a lui Alzheimer.
    • Like 0
  • Nu era nevoie de această pandemie ca sa aflam ca poporul roman este înapoiat. Trăiește în evul mediu. Din pacate asta e realitatea. 70% dintre români sunt fie analfabeti, fie analfabeti functionali, fie au acel soi de credință care nu are nicio legătură cu spiritualitatea. Cu acea credință educată ce vine din faptul că te-ai nascut creștin ortodox si-ti respecți credința fără derapaje. Cei mai mulți dintre cei care merg la biserica habar nu au despre ce este vorba. Pentru ei credința este un amestec de miracol cu magie. Dumnezeu vine cu baghetica si-ti da tot ce ceri. Din pacate aproape totul este praf: economic, politic. Învățământul e la pământ, sănătatea la fel. Nu mai avem educație, rusine, bun simt. Dacă privesti strada, daca mergi prin cartiere cu mijloacele de transport public si privesti oamenii, clădirile, te iei cu mâinile de par. Vezi oameni amarati, săraci, usor de mintit, de păcălit. Vezi multa agresivitate, nesimtire, marlanie. Vezi multe clădiri in paragină, fațade mizerabile, străzi murdare. E deprimant. Am tot citit in ultima vreme ca tot ce se intampla aici e nefiresc. Posturi TV de maidan. Nimeni nu e tras la raspundere pentru jegul aruncat in eter. Insi care in mod normal ar trebui sa lucreze la circ apar in tot felul de emisiuni insirand mizerii una dupa alta. Cui ii pasa? Eu nu mai vad luminița de la capătul tunelului. Si-mi pare rau pentru cei 30% cu rațiune, educație, rusine si bun simt.
    • Like 7


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult