Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ziua cea mai neagră: 574 de oameni au murit de Covid, iar aproape 19.000 au fost depistați pozitiv. 1805 pacienți sunt internați la ATI

Terapie intensivă - Profimedia

Foto: Profimedia

Marți a fost dat publicității cel mai sumbru bilanț de la declanșarea pandemiei de Covid. Într-o singură zi, au fost raportate 574 de decese provocate de coronavirus, în timp ce aproape 18.863 de români au fost depistați pozitiv. 1.805 pacienți sunt internați la ATI, dintre care 36 sunt copii. În unitățile sanitare de profil sunt internate în total 19.730 de persoane, dintre care 486 sunt minori.

Din cele 574 de decese, 13  sunt anterioare intervalului de referință -unul survenit în luna septembrie 2021 și 12 în luna octombrie 2021, în județele Argeș, Constanța, Ialomița, Maramureș, Mureș și Suceava. Marea majoritate a celor decedați, 528, nu erau vaccinați. Între cei care și-au pierdut viața se numără și 46 de persoane vaccinate, dintre care 43 aveau comorbidități, în timp ce pentru 3 nu au fost raportate comorbidități. 

Potrivit datelor prezentate de autorități, a fost înregistrată și o rată foarte mare de pozitivare, de 23%. Cele 18.863 de teste pozitive provin dintr-un total de 81.054, 27.819 teste RT PCR și 53.235 de teste rapide antigenice.

Pe fondul ratei de vaccinare scăzute și al nepăsării autorităților, pandemia face ravagii. 

Potrivit estimărilor Organziației Mondiale a Sănătății, România va ajunge abia peste șapte luni să aibă 40% din populație vaccinată anti-COVID, iar pentru a avea o acoperire de 70 la sută i-ar trebui 31 de luni, dacă se păstrează ritmul de vaccinare al ultimelor șase săptămâni și se mențin strategiile de vaccinare în vigoare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 574 de morti? Ei si ce daca? Noi nu ne vaccinam nici morti. Ca doar ne-au zis TV-urile pe ale căror canapele se așează tot felul de indivizi care din varii motive si interese răspândesc mizerii in eter, ne-au zis ca daca ne vaccinam murim in 3 ani, ca suntem injectati cu tot felul de chestii, ca Bill Gates ne va urmări în felul asta pe gaura cheii, ca vom fi sterili, ca....etc, etc. Păi romanasul analfabet functional din fire nu poate accepta ca Bill sa-l urmărească tocmai pe el. Imi dau seama ca Bill asta e foarte interesat sa afle ce fac Floricica si Gicuta din Ferentari. Si apoi mai e si sterilitatea. Ca murim, murim. Asta e. Pana la urma tot omul e dator cu o moarte, dar cum sa mori fără urmași? Ca noi atâta stim. Ne naștem, ne căsatorim , facem copii si apoi murim. Nu exista altceva pe lume. Cand te întâlnești cu tanti Getuta si nea Ionel nu te intreaba cum merge cu scoala sau ce curs ai mai facut sau ce-ai mai citit sau daca ai mai avansat în carieră. Nu, ei te intreaba cand te căsatoresti. Dacă te-ai căsătorit întrebarea e cand o sa faci copii? Daca spui ca nu prea te intereseaza lucrurile astea deja esti considerat o ciudățenie a naturii. Ceva nefiresc. Asa ca asta cu sterilitatea i-a lovit in moalele capului pe români. Păi urmasii sunt viitorul. Care viitor? Nu contează că planeta geme sub apăsarea celor 8 miliarde de inși. Nu stiu cum o sa se termine toată treaba asta pentru noi dar nu cred ca ne va fi prea bine. Noroc cu Pandele ca le-a luat cu 30 de mii de euro ecusoane șoferilor de pe autobuze. Ecusoane care-i apără de COVID. Pe cand ecusoanele care sa ne apere de cutremure, de extratereștri si de naționala de fotbal a României?
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult