Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

#Medicii stau la spital. Noi putem pune umărul la dotarea spitalelor și la ajutorarea celor care nu pot ieși din casă pentru cumpărături

medici - stati acasa - Foto Facebook Alexandru Rogobete

Foto Facebook Alexandru Rogobete

România este pusă în fața unei încercări. Luni a fost instituită starea de urgență pentru a contracara efectele răspândirii coronavirusului.

În atmosferă se respiră un aer greu, fiecare dintre noi încearcă să găsească metode cât mai eficiente pentru a se pune la adăpost, pentru a se izola. Desigur, ajută enorm să fim responsabili și să respectăm regulile, urmărind comunicatele oficiale și aplicând aceste recomandări întocmai.

Însă dintre noi se înalță și eroi, oameni care se implică, oameni deciși, care se pun la dispoziția societății, oameni dispuși șă ajute, să se implice, să fie parte a unui efort pozitiv.

Eroi fără nume, voluntari, oameni de toată stima, oameni care iubesc oamenii și pentru care aproapele este mai important decât propria persoană.

În perioada imediat următoare va trebui să ne mobilizăm exemplar pentru a învinge în lupta cu un inamic nevăzut.

Eroi sunt voluntarii Geeks For Democracy care, prin intermediul inițiativei „Cumpărături la ușa ta“, ajută bătrâni, persoanele vulnerabile sau familiile monoparentale, astfel încât să nu existe riscul infectării cu COVID-19. Ce fac acești oameni? Cumpărături, în locul persoanelor vulnerabile. Însă pentru asta au nevoie de cât mai mulți voluntari. Detalii complete aveți aici

Alăturați-vă inițiativei Geeks For Democracy, deveniți voluntari, este nevoie de noi toți!

O inițiativă similară există și în Brașov. Voluntarii de la „îngrijiri la domiciliu” vin în sprijinul seniorilor din Brașov și se oferă să ajute cu plata facturilor, a efectuării cumpărăturilor sau orice alte comisioane pentru care ar trebui să vă deplasați. Detalii aveți aici.

Melania Medeleanu, fondatoarea MagiCAMP și Asociatia ZI de BINE, ne oferă platforma potrivită pentru a ne putea implica și a pune umărul concret în dotarea spitalelor. Este ușor a spune că este treaba statului român, și evident, chiar așa este, dar acolo unde statul nu reușeste (în acest moment nu mai contează de ce), compasiunea noastră trebuie pusă în acțiune.

Strângem bani pentru: teste diagnostic, dezinfectați, echipamente de protecție pentru medici, containere în care să se amenajeze camera de primire urgențe, ambulator de specialitate și saloane de spitalizare de zi. Detalii aici.

Pentru a ajuta, putem dona 4 euro prin trimiterea unui SMS cu textul SUS la 8862. Eu am făcut acest lucru. Vă invit și pe voi să donați, pentru că în efortul de a gestiona această criză va fi nevoie și de implicarea noastră, a fiecăruia dintre noi.

Respectarea regulilor, Izolarea și igiena personală sunt esențiale pentru a rupe lanțul răspândirii coronavirusului, dar este necesar să facem mai mult decât atât. Vom reuși acest lucru doar implicându-ne și putem face asta, întrucât solidaritatea, bunul simț, generozitatea și inteligența sunt acele trăsături care ne vor face să câștigăm lupta împotriva coronavirusului.

Vă invit să vorbiți cu cât mai multe dintre contactele voastre despre aceste inițiative, trebuie să fim solidari, uniți, inteligenți și să câștigăm această luptă.

Putem face asta doar prin implicare!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Same1 check icon
    https://evz.ro/gigi-becali-uimeste-romania-cu-gestul-sau-afara-este-urgie-dar-el-a-gandit-o-altfel.html

    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult