Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Michelle Obama ar fi singura care l-ar învinge pe Trump, dacă Biden se retrage (sondaj Reuters/Ipsos)

Prima-Doamnă a SUA, Michelle Obama, sustine un discurs. Foto: Tyler Pasciak LaRiviere / AP / Profimedia

Foto: Tyler Pasciak LaRiviere / AP / Profimedia

În timp ce Casa Albă dezminte drept „absolut fals” un articol publicat miercuri de The New York Times, potrivit căruia preşedintele american Joe Biden i-a spus unui aliat apropiat că analizează dacă să se retragă sau nu din cursa pentru Casa Albă în urma prestației din dezbaterea cu Donald Trump, un sondaj făcut de Ipsos la comanda Reuters arată ceea ce indicam și eu zilele trecute: că fosta primă-doamnă a SUA, Michelle Obama, ar fi singura personalitate americană și apropiată de Partidul Democrat în măsură să obţină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa prezidențială.

Potrivit sondajului, Michelle Obama ar obține 50% din voturi, iar Trump s-ar clasa pe locul doi, cu 39%. Aproximativ 3% dintre cei chestionaţi ar alege alt candidat, iar 4% s-ar abţine.

Pe scurt, Joe Biden se află sub presiune pentru a dovedi că are energia și acuitatea mentală necesare pentru a candida pentru realegere. Iar BBC News precizează că președintele american este supravegheat pentru a arăta că este apt pentru funcția prezidențială pentru încă patru ani.

Prin urmare, Biden are o serie de evenimente publice în următoarele două zile care vor fi urmărite îndeaproape de americani și mai ales democrați.

Azi, de Ziua Independenței SUA, soții Biden vor sărbători la Casa Albă și vor găzdui acolo familii de militari. Vineri, Biden și echipa sa își continuă campania, făcând o oprire în orașul Madison din statul Wisconsin. De asemenea, Biden dă vineri un interviu pentru ABC News, acesta fiind primul interviu pe care îl acordă după prestația dezamăgitoare din dezbaterea cu Trump. În plus, Biden va fi gazda liderilor mondiali săptămâna următoare la summitul NATO din Washington.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult