Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministerul Educație pregătește planul B „dacă cumva, Doamne Fereşte, în septembrie, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi”

scoala la distanta - elev - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că pregătește măsuri pentru scenariul în care școlile nu vor putea fi redeschise din septembrie, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus. 

„Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie într-un interviu acordat Observator.

„Îmi propun ca până la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”, a continuat Monica Anisie.

Ministerul Educației va pregăti lecții filmate

Ministrul mai spune că toți elevii vor avea la dispoziție lecții filmate de profesori voluntari.

„În acelasi timp, Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a afirmat ministrul Educației. 

De asemenea, programa școlară va fi revizuită, astfel încât să nu îi încarce nici pe profesori și nici pe elevi.

„Să luăm un exemplu, pentru că sunt profesoară de limba română. Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi”, a mai spus Anisie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt materiale, e mână de lucru, sunt bani. Ce împiedică ca în următoarele 4 luni de zile să se construiască de la fundaţie câteva mii de şcoli (ori câte ar fi nevoie pentru asigurarea de locuri în bănci dupâ cerinţele sanitare impuse de pandemie)? Doar ingălarea mintală a celor ce ar trebui să angajeze cu curaj un asemenea plan. Sunt ţări care ar realiza aşa ceva în trei luni (am văzut cu ochii mei). Dacă însă ne punem la mintea lui Anisie..... Ehehei, dacă ar fi vorba de vila primarului X ori a parlamentarului Y!
    • Like 1
  • Am ajuns sa discutam despre tehnologie și despre accesul la aceasta în sistemul de învățământ pe când focarele de infecție colcăie în wc-urile din curțile școlilor (și nu numai). Ne îmbătăm cu apă rece și nimic mai mult. Iar asta cu voluntariatul în sistemul de învățământ în contextul dat pute (a mediocritate) și mai rău decât orice budă din curtea oricărei școli.
    Revenind la tehnologizarea învățământului, nu e ca și cum elevii și studenții au undeva în spatele cortexului cerebral un slot USB unde pot fi aruncate cu furca toate aceste filmulețe.
    Nu spun că nu trebuie asigurat un plan B, însă la cum este pusa problema de către autorități aș prefera ca actualul plan să se numească planul Z.
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult