Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministerul Educație pregătește planul B „dacă cumva, Doamne Fereşte, în septembrie, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi”

scoala la distanta - elev - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că pregătește măsuri pentru scenariul în care școlile nu vor putea fi redeschise din septembrie, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus. 

„Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie într-un interviu acordat Observator.

„Îmi propun ca până la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”, a continuat Monica Anisie.

Ministerul Educației va pregăti lecții filmate

Ministrul mai spune că toți elevii vor avea la dispoziție lecții filmate de profesori voluntari.

„În acelasi timp, Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a afirmat ministrul Educației. 

De asemenea, programa școlară va fi revizuită, astfel încât să nu îi încarce nici pe profesori și nici pe elevi.

„Să luăm un exemplu, pentru că sunt profesoară de limba română. Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi”, a mai spus Anisie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt materiale, e mână de lucru, sunt bani. Ce împiedică ca în următoarele 4 luni de zile să se construiască de la fundaţie câteva mii de şcoli (ori câte ar fi nevoie pentru asigurarea de locuri în bănci dupâ cerinţele sanitare impuse de pandemie)? Doar ingălarea mintală a celor ce ar trebui să angajeze cu curaj un asemenea plan. Sunt ţări care ar realiza aşa ceva în trei luni (am văzut cu ochii mei). Dacă însă ne punem la mintea lui Anisie..... Ehehei, dacă ar fi vorba de vila primarului X ori a parlamentarului Y!
    • Like 1
  • Am ajuns sa discutam despre tehnologie și despre accesul la aceasta în sistemul de învățământ pe când focarele de infecție colcăie în wc-urile din curțile școlilor (și nu numai). Ne îmbătăm cu apă rece și nimic mai mult. Iar asta cu voluntariatul în sistemul de învățământ în contextul dat pute (a mediocritate) și mai rău decât orice budă din curtea oricărei școli.
    Revenind la tehnologizarea învățământului, nu e ca și cum elevii și studenții au undeva în spatele cortexului cerebral un slot USB unde pot fi aruncate cu furca toate aceste filmulețe.
    Nu spun că nu trebuie asigurat un plan B, însă la cum este pusa problema de către autorități aș prefera ca actualul plan să se numească planul Z.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult