Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Președintele Klaus Iohannis a trasat la învestirea Guvernului Dăncilă „linia roșie” peste care PSD nu poate să treacă: Justiția

Iohannis la Cotroceni

(Foto: Presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la ceremonia pentru depunerea jurământului de către membrii guvernului Dăncilă, că speră „să înceteze această țopăială guvernamentală”.

„Există o linie roșie pe care guvernanții și decidenții majorității nu au voie să o depășească: afectarea independenției justiției este de neacceptat”, a punctat șeful statului.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

„La doar un an de la alegerile parlamentare am ajuns deja la al treilea cabinet PSD-ALDE. Nu aceasta e performanța pe care o așteptau românii. Sper ca odată cu investirea celui de-al treilea executiv propus de majoritatea parlamentară să înceteze această țopăială guvernamentală care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți”.

„Este o discrepanță majoră între promisiunile cu care partidele coaliției au venit in fața românilor și situația în care ne aflăm. Două guverne eșuate și o degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice”

„Nu vedem progrese notabile în sănătate și educație”.

„Marile proiecte de infrastructură impresionează prin absență”.

„În Justiție schimbarea de legislație a fost forțată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar ca și numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noștri externi.”

„Există o linie roșie pe care guvernanții și decidenții majorității nu au voie să o depășească: afectarea independenției justiției este de neacceptat”.

„Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români care de un an de zile continuă să susțină în stradă statul de drept”.

„Promisiunile din campanie privind creșterea prosperității cetățenilor au fost ignorate încă de la început”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Miniștrii Cabinetului Dăncilă au depus jurământul luni seara la Palatul Cotroceni.

Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă a fost învestit luni de către Parlament, cu 282 de voturi „pentru”, 136 de voturi „împotrivă" şi o abţinere.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu check icon
  Iohannis a zis, aia s-au facu ca asculta, apoi fiecare in treaba lui, presedintele ocupat cu obtinerea noulu mandat, psd-ii cu acumularea de grane in hambarele partidului.
  Din pacate, oamenilor care tipa in frig le va mai lua ceva timp pana sa inteleaga ca fiecare trage pt el si nu da doi bani pe restul populimii.
  • Like 1
 • Her Prezident da dovada de o naivitate cronica, sa nu-i spunem pe nume. Nici o problema, dupa tragerea de urechi si dusul rece de la Bruxeles de miercuri ori se trezeste, ori adoarme de tot. In orice caz, dupa ce revine vom sti cu cine jucam, si pe ce post. De adunatura asta noua de melteni cocotati nu merita zis nimic, si-au dat deja masura la investire. cred ca daddy vrea sa faca in ciuda lui tari, cel cu 5 neveste, si pana la 6 guverne nici nu se opreste.
  • Like 0
  • @ Stefy Trex
   "Naivitatea" de care pomenești e de fapt decență. Iohannis nu e Băsescu, iar la Bruxelles alții sînt cei așteptați să fie trași de urechi...
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Doamne fereste sa doresc din nou stilul bascalios si mistocar al marinarului la Cotroceni. Dar ceea ce face Iohanis e deja mai mult decat decenta. E ori prostie, ori non-combat, ori defetism. Sau poate ca pur si simplu a realizat ca nu are pe cine conta din opozitie ca sa organizeze un front opus neo-nomenclaturistilor, si prefera sa nu agite "puterea' si "partidul iubit", stiind ca sunt decisi sa dea foc la tara daca nu primesc ce vor. Exact ca nazistii inainte sa dobandeasca puterea absoluta si discretionara .
   • Like 0
 • Flo check icon
  S-ar mai fi putut spune ceva......in alte tari de prin vest, politicienii cu probleme penale, isi dau demisiile de onoare; asa e la ei, onoarea e pe primul plan; la noi, dosarul penal e un atu in CV la promovarea in functia de ministru!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult