Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul olandez al justiției și securității, după Consiliul JAI în care s-a dat un vot „la pachet”: „Este o diferenţă între România şi Bulgaria…”

Eric van der Burg

Foto: Profimedia Images

România putea să intre în spaţiul Schengen la reuniunea de joi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) a declarat joi, pentru presa română, ministrul olandez al justiţiei şi securităţii, Eric van der Burg, citat de Agerpres.

„Este o diferenţă între România şi Bulgaria. Pentru România era posibil să intre în Schengen, în timp ce Bulgaria trebuie să facă paşi suplimentari până să fie gata", a spus el.

Ieri, in JAI, Bulgaria a refuzat sa fie decuplată de România și și-a exercitat vetoul in momentul in care s-a votat propunerea de decuplare. Prin urmare, votul a fost dat la pachet și, în consecință, Olanda a votat și împotriva aderării României.

Eric van der Burh a afirmat că "depinde de Bulgaria să facă paşi suplimentari şi de Comisie să ne raporteze nouă şi apoi vom discuta mai departe."

Întrebat dacă este posibil ca problema aderării României şi Bulgariei la zona Schengen să fie pusă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare, variantă vehiculată de mai multe surse în ultima perioadă, el a afirmat că acest lucru este "mereu posibil".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu am inteles de ce trebuie sa mergem “remorcati” cu Bulgaria?! Ce avem noi cu ei si ei cu noi?
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult