Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul de Interne, după „nucleara” Antena 3 - Firea, confirmă că persoana care manevrează sacul cu voturi este reprezentant al PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu

Marcel Vela la MAI -

Foto captura Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat joi că una dintre persoanele prezente în depozitul cu buletine de vot, surprinsă în imagini prezentate de Antena 3, este membru al PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu. MAI a declanșat o anchetă în acest caz.

„Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt președintele Biroului Electoral de circumscripție S1, un membru în BES 1, delegat din partea PPUSL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141 din cadrul S1, cel care se vede că ridică un sac și 3 observatori candidați din partea partidelor, care supraveghează procedura cu aprobarea președintelui BES 1”, a declarat ministrul de Interne.

Vela spune că ancheta demarată este condusă de doi procurori, fiind analizate şapte procese verbale, iar 23 de persoane care au semnat documentele, din partea formaţiunilor politice, vor fi audiate.

PSD a cerut anularea alegerilor la București, susținând că are imagini cu reprezentanți ai USR-PLUS într-o încăpere securizată a Biroului Electoral al Sectorului 1 în care se aflau sacii cu voturi. 

„Noaptea ca hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedită! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot ramâne asa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, după difuzarea imaginilor la Antena 3. 

Prezentarea imaginilor „a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului”, a anunțat joi Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu, adăugând că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată. „Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015”, se arată într-un comunicat de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Citiți și: 

Declarația, începând cu minutul 3:43

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult