Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul de Interne, după „nucleara” Antena 3 - Firea, confirmă că persoana care manevrează sacul cu voturi este reprezentant al PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu

Marcel Vela la MAI -

Foto captura Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat joi că una dintre persoanele prezente în depozitul cu buletine de vot, surprinsă în imagini prezentate de Antena 3, este membru al PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu. MAI a declanșat o anchetă în acest caz.

„Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt președintele Biroului Electoral de circumscripție S1, un membru în BES 1, delegat din partea PPUSL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141 din cadrul S1, cel care se vede că ridică un sac și 3 observatori candidați din partea partidelor, care supraveghează procedura cu aprobarea președintelui BES 1”, a declarat ministrul de Interne.

Vela spune că ancheta demarată este condusă de doi procurori, fiind analizate şapte procese verbale, iar 23 de persoane care au semnat documentele, din partea formaţiunilor politice, vor fi audiate.

PSD a cerut anularea alegerilor la București, susținând că are imagini cu reprezentanți ai USR-PLUS într-o încăpere securizată a Biroului Electoral al Sectorului 1 în care se aflau sacii cu voturi. 

„Noaptea ca hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedită! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot ramâne asa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, după difuzarea imaginilor la Antena 3. 

Prezentarea imaginilor „a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului”, a anunțat joi Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu, adăugând că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată. „Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015”, se arată într-un comunicat de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Citiți și: 

Declarația, începând cu minutul 3:43

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult