Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Educației a demisionat

Valentin Popa

Valentin Popa, ministrul Educației, și-a anunțat joi demisia din funcție, anunță Digi24. Popa, care ocupa această funcție din ianuarie anul acesta, a avut joi o discuție cu Liviu Dragnea în biroul din Parlament al șefului Camerei Deputaților.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat săptămâna trecută remanierea ministrului Educaţiei, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR, una privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă privind recunoaşterea comasării Universităţii „Petru Maior" cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Liviu Dragnea a declarat joi că liderul UDMR „are dreptate” cu privire la cele două probleme ridicate.

După ședinta CEx de vineri, Liviu Dragnea a anunțat că este nemulțumit de anumiți miniștri, iar Viorica Dăncilă va prezenta o evaluare a membrilor Executivului după refendumul din 6-7 octombrie. Valentin Popa se afla pe lista miniștrilor remaniabili, apărută după CEx-ul PSD.

Citește și:

Prestația lui Valentin Popa în fruntea Ministerului Educației a fost presărată cu mai multe greșeli de exprimare, între care și transformarea lui „panglică” în „pamblică”. El a admis la un moment dat că a fost criticat pentru felul în care se exprimă, punând totul pe seama emoțiilor și s-a apărat spunând că pamblică „este un regionalism”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Fara ai lua apararea, respect unul dintre putinii oameni cu bun simt din actualul guvern.
    • Like 0
  • Ungurii nu vor să invețe limba română la clasele primare ? Tare . La ce clasă politică de tot rahatul avem o să obțină tot ce doresc ,inclusiv autonomia . Nu vă bucurați de demisie ,o să pună Dragnea unul şi mai prost dar cu o apetență mai mare spre a fi slugă. Apropo de unguri ,se pare că lor le-am dat contractele pentru transportul gazelor de la Marea Neagră . Deştepți. Dacă nu o să cumpărăm gazele ,,noastre " de la ei , mare mirare.
    • Like 1
    • @ Adrian Adrian
      Pai Adrian nici nu este greu sa fii destept cind ai interlocutori numai prosti sau in cel mai bun caz hoti prosti. Dragnea le-ar da inapoi si Ardealul , ca oricum il incurca. Pentru el Ardealul == Diaspora adica sobolani .
      • Like 3
    • @ Radu Bogdan
      Crezi că numai Dragnea ? Ăilalți sunt mai breji ? Asta e de fapt marea problemă.
      • Like 1
  • Ai naibii unguri, să ne lase ei fără pamblică ...
    • Like 2
    • @ Laurenţiu Faighel
      Sorina check icon
      :))
      • Like 0
  • Toti colegii sai din guvernul Dancila ar trebui sa-i urmeze exemplul.
    • Like 1
  • gogea check icon
    Livache are nevoie de unguri.
    • Like 0
  • Până la urmă tot limba română i-a venit de hac.....
    • Like 7


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult