
Foto Guliver/Getty Images
Ministrul Nelu Tătaru a declarat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu Covid-19.
„Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general. Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a spus Nelu Tătaru la Digi24, potrivit News.ro.
În cazul copiilor, simptomele sunt, potrivit protocolului de diagnostic, mai multe ca la adulți, a declarat recent pentru Republica.ro, dr. Irina Costache, medic primar pediatru. „Astfel, pe lângă febră, scurtarea respirației, dispnee, tuse, la copii sunt menționate diareea și vărsăturile. Cam toate semnele și simptomele cu care copiii se pot prezenta la medicul pediatru pentru o boală acută sunt acoperite și de infecția cu coronavirus. Ceea ce face foarte dificilă munca pediatrilor din ambulatoriu”, spune dr. Costache.
În ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de Covid-19, din 25.797 de teste procesate. Este a doua zi cu peste 2.000 de cazuri de infecții confirmate cu noul coronavirus.
Citiți și:
- „Lăsați-ne, doamnă doctor, că nu e chiar așa de grav. Am văzut noi la televizor”. Mituri despre infecția cu coronavirus la copii
- Ce știu medicii despre MIS-C - sindromul inflamator multisistemic al copilului. Simptome și tratamente. Boala rară, dar periculoasă, lovește unii copii la câteva săptămâni după ce sunt diagnosticați cu COVID-19
- Alexandru Rafila, după ce a văzut această fotografie cu un copil purtând mască: „Dacă folosim măști pentru adulți la copii de clasa I, vor fi inutile. Ele trebuie adaptate”
- Dr. Florin Mihălțan, medic primar pneumolog: „Bolnavii de astm e bine să își facă vaccinul antigripal și pe cel antipneumococic. Sechelele covid în cazul persoanelor cu astm, resimțite pe o perioadă de peste 6 luni”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.