Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ministrul Sănătăţii: „Suntem consternați de această veste! A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu”. Surse: E puțin probabil să se fi sinucis

Cristina Țopescu

Foto Facebook/Cristina Țopescu

Jurnalista Cristina Țopescu, care a murit la 59 de ani, se alăturase recent echipei de comunicare din Ministerul Sănătății, în calitate de consilier al secretarului de stat Horațiu Moldovan. 

„Suntem consternați de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât și echipa din MS regretăm profund dispariția acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generații de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu, care s-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, și până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârșit. Acum, când mă uit în urmă nu-mi vine să cred că s-a stins, singură și în tăcere. Să-i spunem cu toții o rugăciune în gând și Dumnezeu să o odihnească în pace!", a spus Victor Costache, ministrul Sănătății, într-un comunicat.

Citiți și:

Horațiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că jurnalista Cristina Țopescu a fost căutată de mai multe ori, în ultimele zile, de colegii săi de la departamentul de comunicare din MS.

„Colegii din Departamentul de comunicare de la Ministerul Sănătății au sunat-o de mai multe ori, au căutat-o, dânsa nu a mai răspuns, interpretarea noastră fiind că într-adevăr e într-o vacanță undeva în străinătate. Este o surpriză deosebită pentru mine acest eveniment. Am avut o colaborare foarte bună, a fost o persoană foarte activă, foarte pasionată de munca ei, a contribuit intens la activitatea departamentului de comunicare al Ministerului Sănătății. Am avut o colaborare foarte bună, nu am intuit nicio problemă legată de psihologia ei”, a spus Horațiu Moldovan.

Surse: Jurnalista a fost găsită în pat, învelită cu plapuma, fără a avea urme de violență

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost găsit în pat, învelit cu plapuma, fără a avea urme de violență, fiind puțin probabil ca aceasta să se fi sinucis, notează Mediafax, citând surse apropiate anchetei. 

Medicii legiști urmează să stabilească exact cauza decesului.

Foto Facebook/Cristina Țopescu

Potrivit surselor citate, anchetatorii iau în calcul toate pistele, fiind deschis un dosar de moarte suspectă în cazul jurnalistei. 

Dosarul morții Cristinei Țopescu este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O, daaaaa, de privilegiat ce te-ai simțit, te-a durut la bască ce face un om al tău de nu ajunge la serviciu TREI SĂPTĂMÎNI. Aia cu „presupus ieșit din țară și închis telefon” să i-o spui lui Mutu!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult