Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Sănătăţii: „Suntem consternați de această veste! A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu”. Surse: E puțin probabil să se fi sinucis

Cristina Țopescu

Foto Facebook/Cristina Țopescu

Jurnalista Cristina Țopescu, care a murit la 59 de ani, se alăturase recent echipei de comunicare din Ministerul Sănătății, în calitate de consilier al secretarului de stat Horațiu Moldovan. 

„Suntem consternați de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât și echipa din MS regretăm profund dispariția acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generații de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu, care s-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, și până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârșit. Acum, când mă uit în urmă nu-mi vine să cred că s-a stins, singură și în tăcere. Să-i spunem cu toții o rugăciune în gând și Dumnezeu să o odihnească în pace!", a spus Victor Costache, ministrul Sănătății, într-un comunicat.

Citiți și:

Horațiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că jurnalista Cristina Țopescu a fost căutată de mai multe ori, în ultimele zile, de colegii săi de la departamentul de comunicare din MS.

„Colegii din Departamentul de comunicare de la Ministerul Sănătății au sunat-o de mai multe ori, au căutat-o, dânsa nu a mai răspuns, interpretarea noastră fiind că într-adevăr e într-o vacanță undeva în străinătate. Este o surpriză deosebită pentru mine acest eveniment. Am avut o colaborare foarte bună, a fost o persoană foarte activă, foarte pasionată de munca ei, a contribuit intens la activitatea departamentului de comunicare al Ministerului Sănătății. Am avut o colaborare foarte bună, nu am intuit nicio problemă legată de psihologia ei”, a spus Horațiu Moldovan.

Surse: Jurnalista a fost găsită în pat, învelită cu plapuma, fără a avea urme de violență

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost găsit în pat, învelit cu plapuma, fără a avea urme de violență, fiind puțin probabil ca aceasta să se fi sinucis, notează Mediafax, citând surse apropiate anchetei. 

Medicii legiști urmează să stabilească exact cauza decesului.

Foto Facebook/Cristina Țopescu

Potrivit surselor citate, anchetatorii iau în calcul toate pistele, fiind deschis un dosar de moarte suspectă în cazul jurnalistei. 

Dosarul morții Cristinei Țopescu este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O, daaaaa, de privilegiat ce te-ai simțit, te-a durut la bască ce face un om al tău de nu ajunge la serviciu TREI SĂPTĂMÎNI. Aia cu „presupus ieșit din țară și închis telefon” să i-o spui lui Mutu!
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult