Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Misiunea mea este de a aduce lumina în întunericul altora. Rezistența mea și mentalitatea de a nu renunța niciodată pot fi atribuite bolii mele „invizibile”

M Bariz

Diagnosticat cu fibroză chistică la 3 luni, boala pulmonară a fost întotdeauna agresivă.

Am crescut activ și m-am implicat în sporturi, în special fotbal si volei. Am trăit o viață cât se poate de normală. Nimeni nu știa că am fibroză chistică și părinții mei au ales să păstreze intimitatea, în măsura posibilităților lor, pentru a preveni agresiunea.

În urmă cu 7 ani, după un meci de volei am răcit. M-am internat, iar după 72 de ore de la internare am intrat in comă: contactasem un microb intra-spitalicesc pe fondul imunității scăzute. A urmat o comă de 14 zile cu șanse minime de supraviețuire și o internare continuă de peste 6 luni.

M-am luptat întotdeauna cu anxietatea și depresia, dar nu știam ce sunt sau care ar fi ramificațiile lor ca și adolescent sau adult.

Am fost binecuvântat cu o familie incredibilă. Părinții, in special mama, a fost echipa mea de sprijin în luptele mele și recunosc că nu aș fi putut face nimic fără ea. Ea mă inspiră cu adevărat să fiu o persoană mai bună în fiecare zi și îi sunt recunoscător pentru asta, chiar dacă nu i-o spun.

Prietenii au venit și au plecat în diferite anotimpuri ale vieții mele. Când vine vorba de iubite, am făcut alegeri teribile, dar am învățat și cum să renunț la relațiile toxice din toate punctele de vedere. Când ești atât de aproape de moarte, totul devine clar. A trebuit să devin conștient de fiecare respirație, deoarece protejarea bunăstării mele generale era și este vitală pentru supraviețuire.

Fibroza chistică m-a învățat atât de multe despre viață! Rezistența mea, atitudinea integră și mentalitatea de a nu renunța niciodată pot fi atribuite fibrozei chistice.

Niciunul dintre noi nu este imun la tragediile acestei vieți,

Nimeni nu are ziua de mâine asigurată. Misiunea mea este de a aduce lumina în întunericul altora, de a iubi întreaga omenire și de a mă delecta cu simplul miracol de a fi în viață.

Deoarece curajul a devenit o parte vitală a supraviețuirii, a succesului și a prosperării în fața călătoriei mele.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult