Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Misiunea mea este de a aduce lumina în întunericul altora. Rezistența mea și mentalitatea de a nu renunța niciodată pot fi atribuite bolii mele „invizibile”

M Bariz

Diagnosticat cu fibroză chistică la 3 luni, boala pulmonară a fost întotdeauna agresivă.

Am crescut activ și m-am implicat în sporturi, în special fotbal si volei. Am trăit o viață cât se poate de normală. Nimeni nu știa că am fibroză chistică și părinții mei au ales să păstreze intimitatea, în măsura posibilităților lor, pentru a preveni agresiunea.

În urmă cu 7 ani, după un meci de volei am răcit. M-am internat, iar după 72 de ore de la internare am intrat in comă: contactasem un microb intra-spitalicesc pe fondul imunității scăzute. A urmat o comă de 14 zile cu șanse minime de supraviețuire și o internare continuă de peste 6 luni.

M-am luptat întotdeauna cu anxietatea și depresia, dar nu știam ce sunt sau care ar fi ramificațiile lor ca și adolescent sau adult.

Am fost binecuvântat cu o familie incredibilă. Părinții, in special mama, a fost echipa mea de sprijin în luptele mele și recunosc că nu aș fi putut face nimic fără ea. Ea mă inspiră cu adevărat să fiu o persoană mai bună în fiecare zi și îi sunt recunoscător pentru asta, chiar dacă nu i-o spun.

Prietenii au venit și au plecat în diferite anotimpuri ale vieții mele. Când vine vorba de iubite, am făcut alegeri teribile, dar am învățat și cum să renunț la relațiile toxice din toate punctele de vedere. Când ești atât de aproape de moarte, totul devine clar. A trebuit să devin conștient de fiecare respirație, deoarece protejarea bunăstării mele generale era și este vitală pentru supraviețuire.

Fibroza chistică m-a învățat atât de multe despre viață! Rezistența mea, atitudinea integră și mentalitatea de a nu renunța niciodată pot fi atribuite fibrozei chistice.

Niciunul dintre noi nu este imun la tragediile acestei vieți,

Nimeni nu are ziua de mâine asigurată. Misiunea mea este de a aduce lumina în întunericul altora, de a iubi întreaga omenire și de a mă delecta cu simplul miracol de a fi în viață.

Deoarece curajul a devenit o parte vitală a supraviețuirii, a succesului și a prosperării în fața călătoriei mele.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult