Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

N-au vândut Transilvania, au vândut România

PSDragnea și alde Tăriceanu au vrut voturile UDMR, ca să descurajeze eventualele defectări din tabăra lor parlamentară.

Spuneam luni că UDMR merge, de regulă, cu puterea, dar cere un preț mare pentru asta, voturile UDMR sunt scumpe. Cât de scumpe, s-a văzut acum.

PSDragnea și alde Tăriceanu n-au vândut Transilvania, cum asigura jupânul din Teleorman, au încercat, în schimb, să vândă România.

Căci, ce altceva poate să însemne scoaterea la mezat a Istoriei Românilor?

15 martie 1848 înseamnă desconsiderarea, umilirea, tratarea ca rasă inferioară, fără drept la cuvânt a românilor prin forțarea alipirii Ardealului la Ungaria. Alipire dorită de nobilimea maghiară, pentru că, dacă revoluția de eliberare de sub habsburgi ar fi izbândit într-o Transilvanie independentă, minoritatea maghiară ar fi pierdut poziția dominantă, deținută abuziv secole de-a rândul. Sute de mii de români au fost uciși atunci în luptele cu armata maghiară, pentru apărarea libertății și demnității neamului.

Minoritatea maghiară poate să se manifeste după voie de 15 martie, așa cum o și face de atâția ani, dar cum să fie declarată o asemenea zi sărbătoare oficială a statului român? 15 martie, pe același plan cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României?!

Sau, ce s-ar mai putea sărbători – eventual începutul, în 15 martie 1990, al conflictului interetnic maghiaro-român de la Târgu Mureș, în urma căruia 5 oameni și-au pierdut viața, alți sute fiind loviți și răniți?

Mândri că sunt români, PSDragnea și alde Tăriceanu... Acești inși au pretins în campania electorală că apără România de ungurul Soros din America, ungur pe care nu l-a văzut nimeni la față, care n-are nicio afacere pe-aici, nu e altceva decât o fantomă pentru români.

Și acum, mândrii români au încercat să vândă memoria națională ungurilor de colea, din Parlamentul României...

Ce sper să înțeleagă cei care i-au votat este că PSDragnea și alde Tăriceanu sunt niște cutre care n-au nimic sfânt în afară de putere. Ca s-o aibă, ca să se poată masturba cu puterea, înconjurați numai de slugi, sunt în stare să vândă România străinilor, dacă străinii îi pun pe ei vătafi peste țară.

Chiar niște parlamentari PSD nu-i exclus să se gândească până mâine că Dragnea a mers prea departe, că i-a făcut de rușine cu această mârșăvie antinațională.

Și că, după ce moțiunea ar trece, vor trebui să se confrunte cu un președinte Iohannis mult mai președinte decât acum 6 luni, care s-ar putea să-i trimită în alegeri anticipate, adică să piardă tot ce au investit pentru locșoarele lor din Parlament...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult