Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

N-au vândut Transilvania, au vândut România

PSDragnea și alde Tăriceanu au vrut voturile UDMR, ca să descurajeze eventualele defectări din tabăra lor parlamentară.

Spuneam luni că UDMR merge, de regulă, cu puterea, dar cere un preț mare pentru asta, voturile UDMR sunt scumpe. Cât de scumpe, s-a văzut acum.

PSDragnea și alde Tăriceanu n-au vândut Transilvania, cum asigura jupânul din Teleorman, au încercat, în schimb, să vândă România.

Căci, ce altceva poate să însemne scoaterea la mezat a Istoriei Românilor?

15 martie 1848 înseamnă desconsiderarea, umilirea, tratarea ca rasă inferioară, fără drept la cuvânt a românilor prin forțarea alipirii Ardealului la Ungaria. Alipire dorită de nobilimea maghiară, pentru că, dacă revoluția de eliberare de sub habsburgi ar fi izbândit într-o Transilvanie independentă, minoritatea maghiară ar fi pierdut poziția dominantă, deținută abuziv secole de-a rândul. Sute de mii de români au fost uciși atunci în luptele cu armata maghiară, pentru apărarea libertății și demnității neamului.

Minoritatea maghiară poate să se manifeste după voie de 15 martie, așa cum o și face de atâția ani, dar cum să fie declarată o asemenea zi sărbătoare oficială a statului român? 15 martie, pe același plan cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României?!

Sau, ce s-ar mai putea sărbători – eventual începutul, în 15 martie 1990, al conflictului interetnic maghiaro-român de la Târgu Mureș, în urma căruia 5 oameni și-au pierdut viața, alți sute fiind loviți și răniți?

Mândri că sunt români, PSDragnea și alde Tăriceanu... Acești inși au pretins în campania electorală că apără România de ungurul Soros din America, ungur pe care nu l-a văzut nimeni la față, care n-are nicio afacere pe-aici, nu e altceva decât o fantomă pentru români.

Și acum, mândrii români au încercat să vândă memoria națională ungurilor de colea, din Parlamentul României...

Ce sper să înțeleagă cei care i-au votat este că PSDragnea și alde Tăriceanu sunt niște cutre care n-au nimic sfânt în afară de putere. Ca s-o aibă, ca să se poată masturba cu puterea, înconjurați numai de slugi, sunt în stare să vândă România străinilor, dacă străinii îi pun pe ei vătafi peste țară.

Chiar niște parlamentari PSD nu-i exclus să se gândească până mâine că Dragnea a mers prea departe, că i-a făcut de rușine cu această mârșăvie antinațională.

Și că, după ce moțiunea ar trece, vor trebui să se confrunte cu un președinte Iohannis mult mai președinte decât acum 6 luni, care s-ar putea să-i trimită în alegeri anticipate, adică să piardă tot ce au investit pentru locșoarele lor din Parlament...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult