Platforma online Netflix a postat pe Facebook un mesaj ironic la adresa referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție.
Sub mesajul ”Who’s watching?” sunt trei profiluri: Alex & Maria, Ana & Cristina, Mihai & George. „Binging. Este alegerea ta cu cine vrei să o faci”, sună mesajul Netflix, care a devenit viral.

Într-un răspuns la un comentariu al unui utilizator, reprezentanții platformei adaugă: „Noi credem că putem cheltui banii mai cu cap.”
Nu e singura companie cu o asemenea reacție legată de organizarea plebiscitului de la finalul acestei săptămâni. Coca Cola România a postat pe rețeaua de socializare o imagine cu șase sticle aranjate două câte două, cu mesajul: „Noi nu vedem nicio diferență”

Guvernul a aprobat printr-o hotărâre echivalentul a 35 de milioane de euro pentru desfășurarea referendumului din 6 și 7 octombrie.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Nu vreau sa te influentez, am vrut doar sa iti dau o explicatie pentru inversunarea de care vorbeai. Eu am ales cu cine vreau sa fiu asociat si cred ca si tu ai facut asta. Tine de fiecare sa creada in valorile traditionale. Eu cred in "spune-mi cu cine esti prieten ca sa iti spun cine esti", sau in "cine se aseamana se aduna". Si da, a nu merge la referendum nu inseamna ca susti homosexualitatea sau ca te alaturi lor. Inseamna maxim toleranta fata de ei. Si daca ai copii, sa te gandesti cum ar fi daca unul din ei... Nu ai masifesta toleranta?
Sub nici o forma nu am vrut sa jignesc, am spus doar ce gandesc. Numai bine!
Revenind la referendum, e foarte ok sa dezbatem si articolul mentionat vine cu diverse idei din experienta altora. Unele aplicabile si noua, altele mai putin, pentru ca pur si simplu noi suntem putin mai in urma (deci mai conservatori) si deci cred ca ideile alea se vor aplica peste ceva mai mult timp in societatea romaneasca. Oricum, sunt sigur ca nu le putem opri pentru ca libertatea inseamna experimentarea unor lucruri noi si astfel lumea devine mai permisiva. Faptul ca trecem in constitutie ne poate "apara" doar o perioada de timp. Oricum, nu despre asta este referendumul. Problema reala este ca nu se intampla exact aceasta dezbatere, sustinuta cu exemple in articol. Problema este ca nu este un referendum corect. Cat timp este initiat de hoti, o mare parte a societatii active si implicate, va alege sa stea deoparte doar ca sa nu dea motiv de bucurie increngaturii de la putere. Si eu am strans semnaturi si am fost gazat in 10 august si exact in aceasta situatie sunt, de a nu ma ralia nici unei actiuni PSD indiferent daca or sa vina cu ceva care ar face bine societatii. Pur si simplu consider ca au facut enorm de mult rau, Nu stiu pe nimeni din PSD cu intentii bune ci doar oportunisti si adevarate gasti, fara nici o legatura cu pregatirea, educatia sau competenta si nu vreau sa misc un deget care sa le aduca perpetuarea la putere. Cum eu stau deoparte desi pana acum am votat absolut de fiecare data de la Constantinescu incoace, inseamna ca o buna parte din societatea activa sta deoparte, deci cred ca din start refeendumul este dezechilibrat si rezultatul este viciat. Practic nu este o dezbatere (cu ura sau fara- pentru mine nu are importanta, este normal ca unii sa fie mai patimasi) intre ideea de a avea cupluri homosexuale sau nu ci este o dezbatere intre a le da satisfactie hotilor sau nu. Eu aleg sa nu, si nu ma intereseaza rezultatul referendumului. Stiu de pe acum ca nu va fi reprezentativ pentru societate cat timp o tabara este din start impartita in 2 (daca consideram 2 tabere, pro homo si contra, multi din cei pro sunt din tabara care vor sta acasa - deci tabara pro nu are nici o sansa reala). Daca societatea va dori candva sa schimbe asta o va face oricum, insa un esec acum la referendum ar insemna o palma data psd, o palma data bor si fara absolut nici un castig "pe bune" pentru lgbt. Parerea mea.
Raspuns: Vor castiga (sanatate) bautorii de apa si vor pierde vanzatorii de chimicale care isi permit sa dea lectii consumatorilor.
1. Cele doua corporatii sunt interesate in primul si in primul rand de profitul pe termen mediu si lung, deci strategia lor trebuie analizata din aceasta perspectiva. In general atitudinea societatii devine, cu timpul mai liberala si deci cele doua companii au decis sa nu se afle de partea gresita a baricadei, privind retrospectiv din viitorul nu chiar atat de indepartat.
2. Publicul lor tinta este in general tanar, educat si din zona urbana, in special pentru cei de la Netflix dar si pentru cei de la Coca Cola. Acest profil de consumator este in general semnificativ mai liberal decat cei care sustin CpF si deci impactul unui eventual boicot al celor din urma nu i-ar afecta atat de mult pe cat ar crede unii.
3. Coca Cola si Netflix sunt companii cu o puternica prezenta internationala si deci sunt obligati intr-o oarecare masura sa adere la un singur set de valori in campaniile lor de marketing, atat la nivel national cat si international. Consider ca daunele de imagine ale celor doua companii ar fi fost, per total, mult mai severe daca s-ar fi pronuntat spre exemplu in favoarea 'familiei traditionale'.
4. Simplul fapt ca vorbim despre Coca Cola si Netflix poate fi foarte benefic pentru cele doa companii. Este practic o reclama care practic se vinde singura.