Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

New York Times: Giuliani povestește despre scrisoarea controversată trimisă lui Iohannis - „Nu are nimic de-a face cu Guvernul SUA”

Rudy Giuliani

Foto: Guliver/Getty Images

De când Rudolph Giuliani i-a trimis președintelui Iohannis scrisoarea prin care-i spunea că e nevoie de o amnistie pentru cei condamnați în urma „exceselor” DNA, Dragnea & Co. au susținut că aceasta este vocea administrației americane, care nu trebuie ignorată.

Într-o declarație pentru The New York Times, avocatul personal al lui Donald Trump a spus că nu așa stau lucrurile. „Nu are nimic de-a face cu Guvernul SUA”, a afirmat Giuliani, referindu-se la scrisoare. 

„Ofer consultanță pe securitate, aplicarea legii și terorism în multe state diferite. Avocații personali ai președintelui au cu toții și practici private”, a adăugat el.

The New York Times prezintă pe larg contextul în care a fost trimisă controversata scrisoare, dar și reacțiile pe care le-a stârnit. 

Publicația amintește de eforturile intense pe care România le-a făcut în combaterea corupției și de zecile de mii sau câteodată sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a proteta față de slăbirea legislației penale. „Acum, în mod neașteptat, avocatul personal al președintelui Trump, Rudolph W. Giuliani, s-a amestecat în debatere, trimițându-i președintelui român, Klaus Iohannis, o scrisoare în care critică eforturile anticorupțe”, scrie NYT. 

Giuliani a spus că este încă „un consultant și avocat independent” și că munca sa legată de România este desfășurată prin compania sa de securitate, Giuliani Security & Safety, care a fost contractată de Freeh Group International Solutions, compania fostului director FBI  Louis J. Freeh.

Publicația amintește că firma de avocatură a lui Freeh îl reprezintă pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Money talks, that's all
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  I s-a comandat o "scrisoare", a scris-o şi trimis-o.Dar apoi a recunoscut, că nu era sa-si pericliteze poziția! Si ei au marşat.Atât se proști ne cred, că pot folosi "scrisoarea" pentru a ne influența!Ghinion!A aparut si confirmarea plății pe toate canalele, asa, să nu-i mai creadă nimeni!Din păcate rezerva de minciuni sfrunate e mare....
  • Like 3
 • Mă bucur nespus de mult ca, inca odată, dragnea, tăriceanu și toți borfașii pupiin curiști ai ticăloșilor și-au dovedit prostia, din toate punctele de vedere. Așa merită. Demascați cât de proști, hoți, si disperați sunt. Să vadă o țară întreagă cum se fac și ne fac de râs. Poate așa se duc dracului, la ocnă, unde le e locul. Au ajuns să fie fraieriți si batjocoriți de toți "negustorii de piei cloșcă" din toată lumea. Cine îi sfătuiește pare că își bate joc de ei și ii stoarce de bani. Bani nu din buzunarele lor de borfași prosti ci din cei ai contribuabililor. Trebuie, urgent, ca acești lotri ordinari să dea socoteală și sa înfunde pușcăria. Javrele, încearcă, cu disperare, să aburească prostimea. Doar handicapații și hoții mai pot susține și vota aceast putregai comunistoid, aceste scursori analfabete. Rușine!
  • Like 2
 • mike mike check icon
  Domnu' Giuliani ati putea sa-i faceti un lobby mic lu' nea Liviu pentru Jilava? Va platim noi din fondul de protocol al statului paralel.
  • Like 5
  • @ mike
   Is pensionara,da' contribui cu draga inima la o colectare de fonduri ptr.acest lobby.
   Cu foarte draga inima...
   • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult