Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

New York Times: Giuliani povestește despre scrisoarea controversată trimisă lui Iohannis - „Nu are nimic de-a face cu Guvernul SUA”

Rudy Giuliani

Foto: Guliver/Getty Images

De când Rudolph Giuliani i-a trimis președintelui Iohannis scrisoarea prin care-i spunea că e nevoie de o amnistie pentru cei condamnați în urma „exceselor” DNA, Dragnea & Co. au susținut că aceasta este vocea administrației americane, care nu trebuie ignorată.

Într-o declarație pentru The New York Times, avocatul personal al lui Donald Trump a spus că nu așa stau lucrurile. „Nu are nimic de-a face cu Guvernul SUA”, a afirmat Giuliani, referindu-se la scrisoare. 

„Ofer consultanță pe securitate, aplicarea legii și terorism în multe state diferite. Avocații personali ai președintelui au cu toții și practici private”, a adăugat el.

The New York Times prezintă pe larg contextul în care a fost trimisă controversata scrisoare, dar și reacțiile pe care le-a stârnit. 

Publicația amintește de eforturile intense pe care România le-a făcut în combaterea corupției și de zecile de mii sau câteodată sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a proteta față de slăbirea legislației penale. „Acum, în mod neașteptat, avocatul personal al președintelui Trump, Rudolph W. Giuliani, s-a amestecat în debatere, trimițându-i președintelui român, Klaus Iohannis, o scrisoare în care critică eforturile anticorupțe”, scrie NYT. 

Giuliani a spus că este încă „un consultant și avocat independent” și că munca sa legată de România este desfășurată prin compania sa de securitate, Giuliani Security & Safety, care a fost contractată de Freeh Group International Solutions, compania fostului director FBI  Louis J. Freeh.

Publicația amintește că firma de avocatură a lui Freeh îl reprezintă pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Money talks, that's all
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  I s-a comandat o "scrisoare", a scris-o şi trimis-o.Dar apoi a recunoscut, că nu era sa-si pericliteze poziția! Si ei au marşat.Atât se proști ne cred, că pot folosi "scrisoarea" pentru a ne influența!Ghinion!A aparut si confirmarea plății pe toate canalele, asa, să nu-i mai creadă nimeni!Din păcate rezerva de minciuni sfrunate e mare....
  • Like 3
 • Mă bucur nespus de mult ca, inca odată, dragnea, tăriceanu și toți borfașii pupiin curiști ai ticăloșilor și-au dovedit prostia, din toate punctele de vedere. Așa merită. Demascați cât de proști, hoți, si disperați sunt. Să vadă o țară întreagă cum se fac și ne fac de râs. Poate așa se duc dracului, la ocnă, unde le e locul. Au ajuns să fie fraieriți si batjocoriți de toți "negustorii de piei cloșcă" din toată lumea. Cine îi sfătuiește pare că își bate joc de ei și ii stoarce de bani. Bani nu din buzunarele lor de borfași prosti ci din cei ai contribuabililor. Trebuie, urgent, ca acești lotri ordinari să dea socoteală și sa înfunde pușcăria. Javrele, încearcă, cu disperare, să aburească prostimea. Doar handicapații și hoții mai pot susține și vota aceast putregai comunistoid, aceste scursori analfabete. Rușine!
  • Like 2
 • mike mike check icon
  Domnu' Giuliani ati putea sa-i faceti un lobby mic lu' nea Liviu pentru Jilava? Va platim noi din fondul de protocol al statului paralel.
  • Like 5
  • @ mike
   Is pensionara,da' contribui cu draga inima la o colectare de fonduri ptr.acest lobby.
   Cu foarte draga inima...
   • Like 3


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult