Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Nicolae Hurduc, noul ministru al Cercetării, revine cu precizări: „Oamenii vin din viitor. Vin și dispar. Aceasta este o temă de gândire”

Nicolae Hurduc

„Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor", spunea Nicolae Hurduc, înainte să devină ministrul Cercetării în Cabinetul Dăncilă. Hurduc nu crede în teoria evoluției speciilor a lui Darwin și a reluat acest lucru duminică, în conferință de presă.

„Eu, să știți, în momentul în care fac o afirmație, mai ales publică, nu mă bazez pe niște teorii din ziare, ci sunt documentat științific. Când am spus că Teoria lui Darwin are nişte probleme, are nişte probleme. Deja, din cele patru idei care au stat la baza teoriei evoluţionismului, una a fost demonstrată că nu-i corectă. E normal, este o teorie care a fost emisă în 1860. În anul 2018, deja s-au făcut paşi în ce priveşte cunoaşterea, la nivel de genetică. Mă refer la aspecte legate de structura ADN-ului, la mesaje genetice, deci n-am lansat o vorbă care să aibă impact în ziar.

Nu înseamnă că teoria nu e valabilă în ansamblul ei, ci că are zone care vor trebui schimbate, la asta m-am referit. În ce priveşte teoria universurilor paralele, e o teorie cu modele matematice care are în spate fizicieni de marcă precum Stephen Hawking. Sunt nişte teorii mai noi, pe care lumea nu le ştie şi atunci le interpretează în funcţie de nivelul de înţelegere al fiecăruia. Dar vreau să spun că ceea ce am afirmat are baze ştiinţifice“, a spus Hurduc în conferința a cărei înregistrare se regăsește pe pagina de Facebook a cotidianului BZI

„Am amintit de o idee mai nouă, aceea cu venirea oamenilor din viitor și aici iar vreau să vă spun un lucru interesant. Cu toții am auzit de cultura Cucuteni. Are 7.000 de ani vechime. Vasele de Cucuteni au fost construite înainte de a se inventa roata și se pune întrebarea cum? Aveau cuptoare care lucrau pe două niveluri la 1100 de grade, cu 7.000 de ani în urmă. S-au găsit locuințe, s-au găsit statuete, s-au găsit picturile de pe vase, care sunt extraordinare. Dar nu s-au găsint niciun fel de urme legate de cei care au existat atunci, nu sunt cimitire, nu sunt oseminte umane. Iată un semn de întrebare legat de ce spuneam, că oamenii vin din viitor, vin și dispar la un moment dat. Asta este o temă de gândire”, a continuat ministrul Cercetării. 

Pentru Hurduc, timpul este o iluzie. Iar o dovadă în acest sens este că nici măcar nu mai știe când a semnat adeziunea la PSD. 

„Eu v-am spus că am fost simpatizant de stânga și simpatizant al PSD de multă vreme, de semnat adeziunea să știți că nu știu dacă e foarte important. Că e acum o lună, că e acum un an, că e acum 10 ani. Nici nu-mi aduc aminte exact, sunt câteva luni. Aș mai spune un lucru, timpul este o iluzie”, a spus Nicolae Hurduc.

Nicolae Hurduc este Decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cum, mama dracului, specimene de tipul tudorel, hurduc și multi alții de aceeași factură, reușesc să ajungă "somități"? Și unde-i găsește psd să-i puna la conducerea diverselor ministere? Numai de ăștia!? Nu le este rușine să mai dea ochii cu " discipolii" lor? Nu au nicio reținere că devin, cel puțin, ridicoli? Sunt caraghioși față de marea masă, darămite față de "învățăceii" lor.
  • Like 1
 • În sfârşit, domnul Hurduc ne-a luminat. Vă daţi seama, de acum înainte întrebarea ,, De unde dracu l-au mai scos şi pe ăsta ? '' pe care ne-o puneam când PSD punea un nou ministru, şi-a găsit răspunsul : Din viitor. Rămânem doar cu cealaltă întrebare : Când dracu vor dispărea?
  • Like 7
 • Inca un domn cu mii de fluturasi in cap si tot de la Iasi ca si dl Toader , un alt domn ministru de "bine". Cred ca Iasul are oameni muuuult mai competenti ca acesti doi domni ministrii, atat doar ca nu fac parte din grupul de li.... si pu.... a celor de la guvern si parlament. Probabil ca intr-un viitor nu prea indepartat domnul ministru ne va demonstra , cu formule matematice, desigur, cum marmota invelea ciocolata in staniol si staniolul era de fapt hartie creponata , tot matematic, desigur !
  • Like 0
 • Păi cred că hurducăitul ăsta în căruța timpului, cu caii mergând cu spatele, l-a făcut să uite că a semnat adeziunea încă din ....20-50 și că oamenii...apare și dispare este ,evident ,conform unei teorii matematice de ultimă oră, chiar sfert de oră ( time is important!), ar cam fi timpul să se volatilizeze....umbra dânsului a devenit caducă
  • Like 1
 • Ce-i interesant în articol e că nu-i nevoie să ai un IQ ca al lui Einstein ca să te lămureşti că distinsul domn hurduc bate câmpii fără pic de graţie.
  Semn clar că cercetarea românească are un viitor de aur
  • Like 4
 • Un fel de Daea de cercetare. Un „cercetaș tempora(r)l”.
  El are de rezolvat probleme de ....cum să faci agricultură cu roboței, dacă oameni nu mai ai....soluția e în continuum.
  Bagi cangea în el și ieseeee.....CINE TREBUIEEEE!!!!
  • Like 4
 • Mr.Oh check icon
  Domnul ministru au auzit el ceva pe undeva, cum ca stiinta are limitele ei.
  La dansul limitele sunt foarte jos si ramane mult spatiu pentru fabulatie. Eh. La catedra, si in cercetarea romaneasca nu conteaza diferenta. Hartia suporta orice. De doctori in fabulatie eplina Romania.

  Deci ne-am pricopsit cu un "fantezist". O sa sa avem parte de o cercetare stiintifico-fantastica. Cred ca Romania face parte dintr-un experiment. Vom fi primul popor care va trai in imaginatie, fara hrana, fara locuinta, doar hranindu-ne cu SF guvernamental.....
  • Like 3
 • mike mike check icon
  Nee...extraterestrii nu sunt corupti. Domnului Hurduc ii hurducaie stiinta prin cap si asa se explica teoriile dumnealui. Eu vin din statul paralel ; paralel cu universurile paralele ale domnului Hurduc.
  • Like 2
 • Cred că dacă un guvern al României de azi ar avea în fruntea sa numai somități mondiale în domeniul de expertiză solicitat de către fiecare minister, nimic nu s-ar schimba în funcționarea guvernului în ansamblul său și nici în cadrul fiecărui minister în sensul creșterii eficientizării. Spun asta pentru că un astfel de guvern mamut nu are nici o legătură cu administrarea eficientă a treburilor țării, structura guvernamentală a fost creată pentru ”hrănirea haitelor de flămânzi” din cadrul coaliției de guvernare ( nu că în alte legislaturi ar fi fost altfel ), iar în cadrul fiecărui minister s-au creat o mulțime de funcții și s-au propulsat în funcții de conducere persoane cu pregătire îndoielnică în același scop arătat mai sus.
  • Like 2
 • Ada check icon
  Domnul ministru mai bine ne-ar spune cum are de gand sa dezvolte cercetarea in Romania. Adica daca mai exista cercetare si ce proiecte are pt urmatorul an. Asteptam cu nerabdare . Sau mai asteptam oameni din viitor ?
  • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult