Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Nicușor Dan o dă afară pe nașa Gabrielei Firea din funcția de director la Consolidarea Clădirilor și o înlocuiește cu un tânăr pasionat de conservarea caselor istorice

Nicușor Dan - Gabriela Vrânceanu Firea

Primarul general Nicușor Dan a anunțat azi primele schimbări de directori din Primărie. Este vorba despre Alina Tarcevschi - nașa de cununie a Gabrielei Firea - care era director executiv adjunct la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din subordinea Primăriei Capitalei, și Marius Coaje, director adjunct la aceeași instituție.

În funcția de director adjunct a fost numit Edmond Niculușcă, fondatorul asociației ARCEN, implicată în salvarea patrimoniului construit din Capitală.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct.

De asemenea, în funcția de director adjunct al acestei Administrații îl voi numi pe Edmond Niculușcă. El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei și inițiatorul proiectului «Antiseismic District», primul proiect din România de informare, educare și abilitare a unei întregi comunități urbane vulnerabile la cutremur. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București”, a anunțat pe Facebook Nicușor Dan.

Declarația de avere completată de Alina Tarcevschi în iunie 2020 arată că Gabriela Firea a împrumutat-o pe aceasta în 2009 cu o sumă din care mai are de achitat 11.000 de euro. În declarația de avere nu este menționat termenul scadent. 

Alina Tarcevschi a câștigat 125.379 de lei de la Primăria București (raport de muncă), 19.441 de lei de la Compania Municipală Consolidări, 56.952 de lei ca membru în consiliul director al ADI Termoenergetica, respectiv 38.389 de lei ca membru în consiliul director al ADI pentru iluminat public, potrivit declarației sale de avere, citată de Newsweek România. În total, Alina Tarcevschi a încasat în 2019 de la Primăria București circa 4.000 de euro pe lună.

Edmond Niculușcă are o experiență de 12 ani de muncă în domeniul patrimoniului Bucureștiului și este cunoscut și pentru proiectul „Cu bastonul prin București”, în cadrul căruia organiza trasee culturale prin Bucureștiul vechi. 

Niculușcă a anunțat azi pe Facebook că, în calitate de director adjunct al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, va avea alături profesioniști și experți, iar în primele luni va face o evaluare strictă a activității acestei Administrații, care are nevoie și un nou plan de management. „Voi deschide AMCCRS către un dialog activ cu profesioniștii din domeniu, experți, ONG-uri, cetățeni și organizații internaționale”, a spus Niculușcă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte bine a facut, cred ca are de luptat din greu cu mafia consolidata acolo de ani buni.... Ii urez succes pe mai departe.
    • Like 0
  • Nu inteleg de ce-i ia atat timp sa inlocuiasca parazitii din PMB, a uitat ca de asta l-a votat lumea? Sper sa nu inlocuiasca cu parazitii PNL cu care se afiseaza tot mai des...
    • Like 1
    • @ Marian Androne
      In pnl,,nu sunt ,,paraziti,, lor le place ,,doar in atmosfera controlata a psd-ului ,,
      • Like 0
    • @ Dan Capitan
      creca

      https://recorder.ro/singur-impotriva-partidului-copile-nu-te-pune-cu-ei-ca-te-vor-face-praf/

      Metehnele astea sunt greu de combatut. Poate individual mai gasesti si oameni care se compromit mai putin...

      E trist ca acesta este status quo-ul si toate aceste abuzuri trec nepedepsite. Daca privesti reportajul acela teoretic un procuror ar avea toate dovezile necesare sa trimita niste oameni la zdup pentru trafic de influenta. Dar vantul bate, apa trece, pietrele raman. Noi ramanem doar cu indignarea.

      P.S. creca e gresit intentionat daca cineva se grabeste sa ma corecteze ;) )
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult