Foto: Facebook Nicusor Dan
Primarul general Nicușor Dan a anunțat luni începerea procedurilor pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei. Primăria Capitalei va aloca 90 de milioane de euro, iar alte 300 de milioane vor veni din fonduri europene. Cu acești bani vor fi reabilitați în total 260 de kilometri de rețea primară de termoficare, prioritate având din cele mai afectate zone a spus Nicușor Dan, care a subliniat că se va lucra pe mai multe tronsoane și cu mai mulți constructori.
„Vom avea mâine, 19 ianuarie, ora 16.00, o primă întâlnire cu companiile specializate în lucrări pentru rețelele termice. O a doua întâlnire va avea loc marți, 26 ianuarie, ora 16.00. Companiile care doresc să participe sunt rugate să își anunțe intenția la Primăria Municipiului București, cabinetul primarului. Am chemat deja 8 companii dintre cele prezente pe piață, toate au confirmat, dar subliniez că discuția nu este închisă doar la ele.
Vrem să elaborăm caietul de sarcini după discuții cu constructorii, pentru a lămuri și evita încă din acest moment problemele care pot să apară în etapa de implementare. La începutul lunii februarie, vom putea prezenta date concrete despre demararea lucrărilor și ritmul estimat de lucru, iar până la sfârșitul anului 2021 vom moderniza o parte dintre conductele care azi sunt responsabile de cele mai multe avarii”, a spus Nicușor Dan.
În ultimele zile zeci de blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. Edilul Capitalei a precizat că avariile sunt minore și vor fi rezolvate în cursul acestei zile. În alte zone din București agentul termic este livrat sub parametri, pentru că există riscul ca rețeaua de termoficare „să crape” din cauza temperaturilor scăzute, spune primarul Capitalei.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
dacă împarți suma aia la fiecare îți ajung banii lejer pentru a construi centrale de bloc fără a transforma Bucureștiul în șantier pentru minim un deceniu.
evident ca o parte cele 90 de milioane , sunt platite de nebeneficiari ai investitiei.
la toti, indiferent cat salariu au sau cate pensii nesimtite au!
Montarea unei centrale termice de apartament e la cca 2500 - 3000 euro/apt. Asta inseamna ca banii pe care ii baga in tevi pot rezolva prin subventie 100% intre 130.000 si 150.000 de apartamente. La o subventie de jumatate se pot rezolva pana la 300.000 de apartamente din Bucuresti. Iar asta ar insemna cu adevarat rezolvarea problemei pentru oameni. Se pot impune criterii sociale pentru alocarea subventiilor. Altfel povesti si prostii. Luati exemplul oraselor din vestul tarii in care NU MAI EXISTA SISTEM DE TERMOFICARE CENTRALIZAT! Acolo nu se mai plange nimeni, totul e OK!