Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nicușor Dan vrea să facă referendum odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale

Nicușor Dan la Primărie

Foto - Inquam Photos/ Cosmin Enache

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a convocat o ședință de Consiliu General pentru luni, 21 octombrie, în care se regăsesc pe ordinea de zi cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum. Dacă hotărârile vor fi aprobate de consilierii generali, edilul va organiza un referendum pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin ”DA” sau ”NU” sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe mandatul lui Nicușor sunt foarte ok propunerile. Se întreabă cineva ce se va alege de București în viitor, dacă ne mai procopsim la primăria generală cu o Firea sau cu un Oprescu?
    • Like 0
  • In teorie e buna ideea, in practica nu. Pentru ca in Bucuresti, la ora actuala, avem de a face cu bipezi, nu cu oameni adevarati, care sunt din pacate in minoritate. Bipezi cu drept de vot, care au votat cu sarguinta primarii Bucurestiului, atat cei generali cat si cei de sector, de la Viorel Lis (puah!) la asa zisul doctor Oprescu (pe unde mai e acum celebritatea asta?) sau madam Firea, mitocanca de Volutari de profesie si PSD-ista de frunte. Ca sa nu mai vorbim de primarii de sector, a;de Robert Pizdulitza (pardon Negoita) sau celebrul Dl Baluta - duceti-va sa vedeti cam ce a facut acest domn Flegma Mica in sectorul lui.....
    Asa ca, zau, capitala are ce merita ca si lideri, tot ce ar mai merita cu adevarat ar fi niste cutremure ca in Turcia, ba chiar mai puternice, sa mai se rareasca imbecilii - ca mai rarutz e mai dragutz...
    • Like 0
  • pixel check icon
    referendumul consultativ este o escrocherie. nici 2% din poporul român nu știe. coroborat cu anestezierea, rezultatul este identic cu nov 2009, cu un da de 89%. a ales dar clasa politrucă a pus talpă. urma revolta poporului. s-a difuzat episodul? pending, cursorul se-nvârte dă nebun la infinit.
    • Like 0
  • Evident, categoric DA la ambele întrebări
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult