Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nimeni nu înțelege ce Dumnezeu s-a întâmplat?!

Liviu Dragnea - Patriarhul Daniel

 (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Referendumul s-a stins ruşinos, fără glorie. Dintre cei care l-au promovat violent, nimeni nu pare să înţeleagă ce s-a întâmplat, nimeni nu îşi asumă vreo vină. O energie uriaşă a fost consumată pentru a identifica în străfundurile românilor ceea ce ar fi trebuit să fie o frică viscerală, cu neputinţă de stăpânit, de domesticit, şi care să-i împingă pe oameni să se bulucească la vot împotriva marilor pericole care i-ar ameninţa.

În fiecare comunitate omenească există fisuri ancestrale, spaime, fobii, fantasme întunecate. Rolul unei guvernări inteligente este acela de a domoli aceste spaime, de a încerca să le educe, de a-i face pe oameni să conştientizeze că pericolul de care se tem este mai mult în mintea lor decât în jurul lor. Educaţia este una dintre modalităţile prin care oamenii cultivaţi îi învaţă pe ceilalţi oameni să-şi stăpânească fobiile, urile, intoleranţele, prin cunoaştere şi răbdare, prin folosirea propriei raţiuni.

Ticăloşia nesfârşită a puterii politico-spectaculare din România a constat în ultimele săptămani exact în contrariul acestei educaţii: ea a zgândărit fisurile cele mai adânci din inconştientul colectiv, încercând să provoace o reacţie în masă prin exagerarea pericolelor care ar ameninţa societatea dacă oamenii nu se vor comporta ca nişte oi ascultătoare şi nu vor vota aşa cum li se cere. Puterea a ales să elibereze în spaţiul public imagini insuportabile ale urii şi intoleranţei şi să mintă deliberat şi grosolan, şi-a tratat poporul ca pe o adunătură de primitivi lipsiţi de discernământ, a întreţinut cu bună ştiinţă o ambianţă de isterie, sperând că imaginarul său maladiv îi va convinge pe oameni să-i urmeze pe politicienii puterii în abisurile celor mai neruşinate fantasme sexuale.

Oamenii însă au reacţionat moderat şi nu s-au lăsat antrenaţi în această aventură lipsită de sens. Iar pentru acest exerciţiu de aţâţare a demonilor nu va da, evident, nimeni socoteală. Nu e nimeni vinovat că vreme de o lună de zile nu a existat nicio regulă a dialogului, nici o campanie de informare, niciun cadru al prezentării opţiunilor şi consecinţelor lor. Nu e nimeni vinovat că al treilea om în stat minte obscen acuzând una din ţările prietene ale României că ar fi legalizat căsătoria dintre om şi animal, jignind nu numai inteligenţa românilor, ci şi poporul canadian. Nu e nimeni vinovat şi niciodată pentru toate experimentele pe viu pe care le face pe corpul societăţii o adunătură de oameni inculţi, lipsiţi de orice moralitate şi dovedind un dispreţ profund faţă de cetăţenii României, trataţi ca simplă masă de manevră la dispoziţia lor.

Ceea ce este mai trist în tot acest exerciţiu grotesc este că puterea a eliminat din actul guvernării deopotrivă responsabilitatea pentru propriile acte şi respectul pentru cei guvernaţi. E de ajuns să vedem cu câtă laşitate au reacţionat toţi cei vinovaţi de dezastrul referendumului pentru a vedea nu doar că nimeni nu pare să mai aibă minimul reflex al asumării vreunei responsabilităţi, ci şi că niciunul din cei care ne conduc nu dă doi bani pe noi, fie că am votat, fie că nu am votat.

Vestea bună este că din tunelul în care ne-au împins aceşti politicieni nedemni de lumea şi societatea în care trăim încep să se întrezărească luminile unei lumi noi: cu oameni noi, simpli, oneşti şi inteligenţi, care au reuşit prin forţele lor să ţină piept maşinăriei de fraudare; cu mobilizări exemplare la nivel civic, care se vor transforma fără îndoială în mişcări politice în anii ce vin; în sfârşit, cu o populaţie poate încă apatică, din cauza umilinţelor la care a fost supusă în timp, dar cu siguranţă care nu se mai lasă uşor prostită de nişte mincinoşi lipsiţi de scrupule.

Vremea acestor farsori pare să apună. Poate mai încet decât ne-am fi dorit, dar ireversibil. Nu poţi construi nimic durabil cu oameni proşti şi laşi, care nu ştiu ce înseamnă responsabilitatea, onoarea şi demnitatea. E plină România de oameni deştepţi, cinstiţi şi curajoşi, iar numele şi chipurile lor încep să se întrezărească. Chiar dacă va mai trebui să suferim o vreme, trebuie să ştim că vremea în care România se va schimba la faţă nu mai este departe. Ea ne face semn din viitorul foarte apropiat. Trebuie doar să ştim să citim aceste semne, să ne reclădim împreună speranţa pe ele şi să ne manifestăm cât mai curajos în tot ce credem, în tot ce spunem şi în tot ce facem.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sorin check icon
  multe comentarii ce conțin prostie pură. În primul rând, acest referendum nu trebuia să existe: onor CC trebuia să dea rezoluție negativă pt acest referendum: problema nu există, este reglementată deja de lege. În plus, ce vor 3 milioane de inși reprezintă restrângerea unor drepturi - așadar, ceva profund anti-democratic.
  Și atât. Stop.
  Orice alte comentarii, dumnezeu, BOR, creștini - apă de ploaie. Boicotul era unica soluție de bun simț. Cine are cap, înțelege.
  • Like 3
  • @ Sorin
   ”În plus, ce vor 3 milioane de inși reprezintă restrângerea unor drepturi - așadar, ceva profund anti-democratic.”

   Poți să mănânci ciorba pe care nu ai gătit-o încă? Poți să conduci automobilul care nu a fost încă fabricat? Poți să mănânci gaura de la covrigul care nu a fost încă copt?!

   Poți să restrângi în România niște drepturi pe care perverșii nu le-au avut niciodată??? Nu poți! Drepturile trebuie mai întâi să le ai și ABIA DUPĂ ACEEA poți pune problema restrângerii lor. Vorba lui Solomon: ”Ceea ce lipsește nu poate fi pus la număr!”

   ”Orice alte comentarii, dumnezeu, BOR, creștini - apă de ploaie. Boicotul era unica soluție de bun simț. Cine are cap, înțelege.”

   Exact, cine are cap înțelege! Ce înțelege?! Păi, că susținătorii aprigi ai perversității au mari probleme de logică! Iar boicotul nu o fost decât o dovadă în plus a LIPSEI de bun simț, de care aceștia au dat dovadă în zile trecute cu vârf și îndesat!

   ”Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul.” Evrei 5:14
   • Like 2
  • @ altVasile
   Sorin check icon
   tov. altVasile: nu impresionati pe nimeni cu citate din Biblie. M-ati fi impresionat daca citati din clasici ai literaturii universale. In plus, citatul ales va arata drept un individ mult prea plin de sine insusi, care se considera deasupra. Mai mult, va pot considera si eu un pervers, pentru ca folositi o logica defecta: cine n-a votat, sustine perversiunile. Daca ar fi adevarat asa ceva, va sfatuiesc de acum inainte sa fiti atent cand v-aplecati, ca nu se stie de unde vine minunea.
   • Like 2
  • @ Sorin
   ”In plus, citatul ales va arata drept un individ mult prea plin de sine insusi, care se considera deasupra.”

   Unde dai și unde crapă! Eu nu am publicat acel verset pentru a-mi demonstra superioritea în vreun fel, ci pentru a îndemna LUMEA să gândească, exact așa cum îndeamnă și Biblia. Dumnezeu ne-a dat fiecăruia din noi un creier și se așteaptă de la fiecare din noi ca să-l și folosim! Nimic mai mult, nimic mai puțin.

   ”Mai mult, va pot considera si eu un pervers, pentru ca folositi o logica defecta: cine n-a votat, sustine perversiunile.”

   Puteți să săriți de supărare în sus până cândveți ajunge cu capul în tavat, însă realitatea este aceasta: neprezentarea la vot a fost în avantajul taberei care susține perversitatea.

   Locul soldatului este să iasă, cu curaj, pe terenul de luptă, nu să doarmă, nepăsător, în tranșee. În lupta dintre Bine și Rău nu există cale de mijloc. Ori ești de partea Binelui, ori ești de parea Răului.

   „Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu strânge cu Mine risipeşte.” Matei 12:30
   • Like 2
  • @ altVasile
   Sorin check icon
   altVasile: retorica extremista, pe alocuri fascista, impachetata cu delir mistic. Degeaba cititi Biblia si dati citate, nu intelegeti esenta acesteia: fondul va scapa, alegeti sa accentuati forma.
   • Like 2
  • @ Sorin
   Acuze pline de ură, care nu au absolut nicio legătură cu realitatea, venite din partea cuiva care nu știe pe ce lume trăiește. Nu știi nici ce este aceea retorica extremistă, nici ce este fascismul. Știi doar să arunci cu noroi, o tactică des întâlnită la perverși și la susținătorii lor.
   • Like 1
  • @ altVasile
   Sorin check icon
   @altVasile:
   Acuze pline de ură, care nu au absolut nicio legătură cu realitatea, venite din partea cuiva care nu știe pe ce lume trăiește. Nu știi nici ce este aceea retorica extremistă, nici ce este fascismul. Știi doar să arunci cu noroi, o tactică des întâlnită la perverși și la susținătorii lor.
   • Like 0
  • @ altVasile
   "boicotul nu o fost decât o dovadă în plus a LIPSEI de bun simț" - serios?? Dovada a lipsei de bun simt a fost organizarea unui referendum pe o astfel de tema aici.... vezi frate ca tarisoara e amenintata de hoarde de homo si lesbi, pregatiti de orice, criminalii naibii!! Dau navala, la traiul bun din Romania, la autostrazile perfecte, la castigurile salariale minunate, sa-si faca cupluri si sa fure copiii bietilor hetero.... ia las-o balta amice - problemele reale ale Romaniei in prezent sunt cu totul altele.... suntem condusi de hoti al caror loc este in puscarie, de analfabeti al caror loc este la matura si la spalat vase de WC, nu avem infrastructura, ba pana si bietilor oameni de la tara le-a fost porcul din batatura pentru ca nu au fost autoritatile in stare sa faca fata decent pestei porcine....
   Si zau ca nici citatele din Biblie nu ajuta in aceste cazuri....
   • Like 0
 • Toata lumea stie ce sa intamplat ! Referendumul a fost pt dl Dragnea, ca sa isi intareasca si mai mult pozitia dupa atacul dnei Firea. Cum si alte partide se aflau in cadere au zis ca nu strica sa il pupe pe dl Dragnea in f... si sa sprijine referendumul , la fel a facut si BOR-ul . Rezultatul: toata lumea zice ca dl Dragnea e de vina ca referendumul nu a adus rezultatul pe care il asteptau.
  Asta e clasa politica romaneasca actuala si asta e nivelul la care a ajuns BOR, aia care trebuia sa ne unesca, nu sa ne dezbine si sa ameninte.
  Bunul Dumnezeu si Biblia nu au ce sa caute in chestia asta cu referendumul asta; poporul roman a fost , este si va fi crestin, indiferent ce vor zice unii sau alti, atat timp cat pe aceste meleaguri se va vorbi limba romana.
  • Like 1
  • @ Ovidiu Gura
   dalex check icon
   Crestin caldicel nu inseamna crestin marturisitor adica nu inseamna de loc a fi parte a unui"popor crestin".
   Pupatul moastelor, dupa statul la cozi interminabile, seamana mai degraba cu ritualuri pagane legate de amulete facatoare de minuni decat cu faptele apostolilor.
   • Like 0
 • Frica viscerală există numai în mintea celor care s-au întrecut în argumente pentru boicotarea referendumului, de altfel un demers democratic absolut legal. Totul a fost mânjit cu cele mai abjecte argumente, mergând până acolo încât poporul a fost numit troglodit, încă ne ieșit din evul mediu și alte asemenea monstruozități. O abordare corectă ar fi fost aceea prin care se îndemna la vot și se explica, fără ură și fără frică viscerală, de ce este bine a se vota NU sau DA sau a se anula în mod voit votul. Îndemnul la boicot s-a bazat cu adevărat pe frica de a se înregistra un rezultat majoritar DA, cei care au îndemnat la boicot fiind convinși că suntem un popor rămas undeva prin evul mediu întunecat. Aceiași tabără pro boicot continuă să arunce cu învinuiri gratuite către cei presupuși a fi fost în spatele referendumului, totul în numele adevăratei democrații și adevăratei toleranțe.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Sorin check icon
   @Voicu Nicolae: i-a oprit cineva sa nu mearga la vot pe aparatorii adevaratei credinte? Chiar credeti ca n-au mers sa voteze pt ca cineva i-a numit trogloditi? Este una din cele mai stupide remarci. Sa strangi doar 20% prezenta in 2 zile, cand esti la putere de 2 ani si ai biserica pe mana = epic fail. Pe romaneste, v-ati facut de cacao, dom' Voicu, cu credintele voastre din vremea lui Radu cel Frumos.
   • Like 0
 • Am încercat să iau pulsul platformelor formatoare de opinie din România (cel puțin a câtorva dintre ele). Iată și harta URII față de minoritatea creștină (căci despre asta este vorba acum, după acest referendum clarificator - mitul poporului român, majoritar creștin, s-a spart cu un mare zgomot), ceea ce pentru un cunoscător al Bibliei poate fi trist, însă nu și surprinzător.

  ”13 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
  14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o află.” Matei 7:12-13

  Creștinii au fost, sunt și vor fi întotdeauna o minoritate pe acest pământ. Creștinii vor avea o majoritate absolută abia atunci când vor ajunge în cer... la ei acasă!

  TOPUL URII FAȚĂ DE CREȘTINI (așa cum l-am perceput eu prin prisma experienței personale pe care am avut-o după ce am încercat să public comentarii pe mai multe platforme):

  1. contributors.ro - Coreea de Nord. Dacă și ți se aprobă vreun comentariu cu tematică creștină bazată pe Biblie, atunci aceasta se face cu un scop foarte precis - acela de a te servi ca sac de box pentru antrenamentul ”progresiștilor” care nu vor ezita prea mult să te porcărească din cap până în picioare. Vei încerca să te aperi. Însă răspunsurile tale de apărare nu vor trece - în mod foarte convenabil - de cenzura liderului iubit Kim Yong-Un. Așa că - vrei/nu vrei - vei înțelege, după ce ai luat-o bine în freză, că în Coreea de Nord libertatea de exprimare este foarte bună atâta timp cât se revarsă într-un potop de laudă la adresa conducătorului mult iubit. Dacă nu respecți această regulă, dacă nu te aliniezi perfect la linia trasată de iubitul partid progresist, atunci ești trimis direct în Gulagurile Siberiei fără de fund ale cenzurii, de unde nu vei mai ieși niciodată...

  Un alt aspect foarte specific pentru contributors.ro este faptul că acolo găsești ”slănina abstractă” în forma ei cea mai concentrată cu putință!

  2. hotnews.ro - Pakistan. Dacă doriți să luați cunoștință de talibanii ”progresului” spre Sodoma și Gomora, atunci puteți încerca să publicați comentarii susținute de adevărurile biblice pe hotnews.ro. Ciomăgeala vă este asigurată. Talibanii ”progresului” nu glumesc. Iar pietrele le au întotdeauna la îndemână. Și... cine ca cine, însă talibanii ”progresului” nu ezită – în numele toleranței! - să le folosească.

  3. adevarul.ro - Afganistan. Adevărul este porcărit pe adevarul.ro zi de zi, zi de zi, zi de zi. Și totuși ei nu-și schimbă – chiar nu înțeleg de ce! - numele de domeniu din adevarul.ro în minciuna.ro!!!

  De ce să te mai ascunzi?! Nu adoră românii minciunile și propaganda mincinoasă?!

  Creștinii sun acceptați să comenteze pe adevărul.ro atât timp cât sunt de două feluri: (1) creștini care nu incomodează pe nimeni cu nimic, fiind dispuși să cadă la pace, în numele unei iubiri prost înțelese, cu oricine (chiar dacă ar fi vorba și de cel rău) și (2) cei care prin natura lor (ignoranți și slab pregătiți pentru luptă) pot servi foarte bine ca sac de box. Celorlalți care nu se încadrează în aceste două categorii li se va șterge contul la prima ocazie (fără niciun avertisment, fără nicio explicație).

  Însă Satana (încă) nu are stăpânire pe întreaga Românie. Mai sunt câteva platforme - să vedem pentru cât timp! - unde există libertate de exprimare!!!
  • Like 2
  • @ altVasile
   Cenzura este o mizerie. Foarte urat ca s-a ajuns la ce spuneti dvs. ca s-a ajuns.
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Cenzura este o mizerie. Însă dacă ești LAȘ atunci ce-ți mai rămâne să (mai) faci?! Să te confrunți cu adevărul?! Nu-ți poți permite așa ceva! De ce? Pentru că te simți mult mai confortabil în mocirla minciunii...

   P.S. Am mai trimis un comentariu către contributors.ro. Au trecut deja mai mult de 12 ore. Și?! Comentariul meu așa și nu a fost aprobat!

   ”19 Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.
   20 Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
   21 Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu.” Ioan 3:19-21
   • Like 0
  • @ altVasile
   Sorin check icon
   @altVasile; ai primit ordin sa umpli aceasta platforma cu citate din povestea povestilor? Nu esti in stare sa emani ceva din creierul dumitale, decat daca-l asezonezi cu un citat biblic? Tare trista trebuie sa fie viata cand repeti ca un papagal citate din legende, povestite de diversi...
   • Like 0
 • Pentru autorul articolului: nu prea ati inteles nimic din povestea referendumului. Romanii nu au trebuit sa voteze din cauza fricii ca vine ceva peste ei, ar fi trebuit sa voteze ca sa instaureze vointa lui Dumnezeu in vietile lor.
  Dar asta nu s-a intimplat pentru simplul motiv ca romanii nu sint un popor crestin.

  "Morala în sine, autonomă, e mai primejdioasă pentru religie decât ateismul.

  Ştiinţa moravurilor, ca teoretizare a moralei laice, este din punctul de vedere al Absolutului religios egală cu zero. Seamănă cu Mersul trenurilor, după părerea mea. Poţi s-o schimbi, ca pe tren, la care staţie vrei.

  Omul autonom nu e capabil să creeze o ordine morală. O primeşte de sus, sau nu o primeşte deloc.

  Cum e posibilă morala publică? Prin înstăpânirea absolută a moralei religioase creştine.
  Dogmele creştine trebuie să poruncească normele morale, care, fără ele, nu se deosebesc de Mersul trenurilor decât prin obiect.

  Morala publică într-un stat creştin trebuie să stea sub imperiul certitudinii dogmelor creştine reflectate imperfect de omul mărginit.
  Dacă nu situăm Biserica deasupra statului, ne aflăm în treabă şi face fiecare ce vrea."

  Petre Tutea
  • Like 3
  • @ Ovidiu Bidian
   Statisticile spun altceva.
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Există mincini, minciuni ordinare și statistică...
   • Like 1
  • @ altVasile
   Vreo dovada ca acele rezultate statistice ar fi fost realizate cumva gresit? Sau orice nu-mi place mie este automat minciuna pentru ca nu-mi place mie?
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   ”Există mincini, minciuni ordinare și statistică... ” este o frază binecunoscută, care pornește de la tristul adevăr că... cu ajutorul statisticii poți să manipulezi, dacă ești creativ, mult și bine...

   Dar aceasta este o cu totul altă discuție în care chiar nu aș avea poftă să mă lansez acum...
   • Like 0
 • Nu-l mai amestecati pe Dumnezeu in marsavii omenesti de tot felul. Replica unui pensionar, intrebat de un bun prieten daca a mers la vot.....de ce sa merg la vot, mi-a marit pensia. La asa alesi asa alegatori. De restul, acumularile cantitative duc la salturi calitative, la noi din rau in mai rau. Cu mici exceptii, nimeni nu da doi bani pe nimeni.
  • Like 3
 • Rucs Rucs check icon
  Inainte de referendum, ni s-a spus: referendumul este redundant. Codul civil. Va profita Dragnea. Intrebarea nu e clara. Acum... DUPA referendum, mesajele majoritare sunt: esecul bisericii. Crestinii retrograzi. Increderea in biserica. Pai cum, fratilor, nu a fost vorba ca nu mergem la referendum ca sa nu giram psd? Acum aflam ca am dat palme si scuipari bisericii? Asa vrem sa intelegem? Tabara progresista deja nu mai pune pe tapet doar chestiunea homo-casatoriei, ci a educatiei sexuale in scoli. Iata aici, de a doua zi au aparut revendicarile https://www.edupedu.ro/legiferarea-parteneriatului-civil-educatia-sexuala-si-contraceptiva-in-scoli-strategia-de-educatie-parentala-cerintele-consiliului-tineretului-catre-guvern/
  Pentru ca, spun ei, poporul si a intors spatele de la biserica si de la valorile crestine.
  De ce nu ne-ati spus asa de la inceput, fratilor? Ca asta votam? Parca era boicot politic...
  • Like 7
  • @ Rucs
   Am trimis următorul comentariu către edupedu.ro:

   3 ciumi au lovit omenirea în ultimii 100 de ani! Toate aceste ciume au avut un lucru în comun. Ce anume? Toate și-au propus să creeze un OM NOU:

   - ciuma comunistă - omul nou îl creezi dacă îi distrugi omului credința în Dumnezeu, dacă îl lipsești de proprietatea privată și-i distrugi familia (cum? prin promovarea depravării morale!). Roadele: zeci de miloane de morți;

   - ciuma nazistă - omul nou, rasa superioră compusă din arieni pursânge, îl creezi pe baza doctrinei darwiniene: supravețuiește cel cu pumnul cel mai tare. Roadele: al doilea război mondial, orori de nedescris și zeci de miloane de morți;

   - ciuma progresistă - omul nou îl creezi prin depravare sexuală totală și prin negarea oricărui rol pe care Dumnezeu ar putea să-L aibe în societate. Câte victime va genera și această ciumă? Doar Dumnezeu știe!

   Lumea a supravațuit primelor două ciume (acum se uită cu oroare la crimele comunismului și ale nazismului). Va supravețui însă ea oare și ciumei progresiste? Iarăși doar Dumnezeu știe!

   Uite însă ce ne spune profeția biblică:

   ”1 SĂ ŞTII CĂ ÎN ZILELE DIN URMĂ VOR FI VREMURI GRELE.
   2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie,
   3 fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine,
   4 vânzători, obraznici, îngâmfaţi; IUBITORI MAI MULT DE PLĂCERI DECÂT IUBITORI DE DUMNEZEU,
   5 având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. DEPĂRTEAZĂ-TE DE OAMENII ACEŞTIA.” 2 Timotei 3:1-5

   Să vedem dacă cei de la edupedu.ro cred în libertatea de exprimare (care se acordă inclusiv minorității creștine din această țară posibilitatea de a se exprima în acord cu convingerile formate pe baza Sfintelor Scripturi) sau dacă urmează politica lui Kim Jong-un, conducătorul Coreei de Nord, unde - după cum se știe bine - nu se permite să intri cu Biblia!
   • Like 3
  • @ Rucs
   Un citat din Jokai Mor, Omul de aur. Daca vreti sa scada pretul la orz dati sfoara in tara ca guvernul vinde toti caii. Motivatii financiare si manipulare grosiera exista de cand lumea. A face diferenta este ceva mai greu.
   • Like 2
  • @ altVasile
   Domnul meu, daca va informati despre ce este posibil sa se intample in lume datorita schimbarilor climatice si va veti gandi la ce este scris in Biblie, ca lumea va sfarsi prin foc veti realiza ca numai Mila lui Dumnezeu poate face ca cea de-a treia ciuma sa nu fie ultima pentru ingrata rasa umana.
   • Like 1
  • @ Rucs
   https://www.youtube.com/watch?v=fpw-tBBH588
   • Like 0
  • @ Rucs
   Ati spus intr-un alt comentariu ca este vorba de manipulare. De doi ani se discuta referendumul asta, au fost articole, dezbateri si luari de pozitie de ambele parti. S-au discutat si aspectele ideologice, si cele politice. Acum dupa referendum CTP a discutat si aspectul Dragnea, asta doar ca un exemplu. Unde este manipularea, mai exact?

   Mai apoi, dati un link si spuneti: "Pentru ca, spun ei, poporul si a intors spatele de la biserica si de la valorile crestine.". Cu toate astea, in articolul citat chiar de dvs. scrie:
   "Organizația spune că, “prin boicotul fără precedent al scrutinului, mai degrabă decât un mesaj progresist sau conservator, oamenii au respins divizarea societății și au arătat că este important ca pe viitor să ne concentrăm pe problemele comune, cu adevărat stringente, ale societății, respectându-ne unii altora convingerile, principiile și stilul de viață”. "
   Vad totusi o diferenta intre ce spun ei si cum interpretati dvs.
   • Like 0
  • @ Rucs
   Mie mi-a fost clar din prima că acest referendum, susținut în mod rușinos de majoritatea personalităților publice din România, a fost doar o mare victorie a corectitudinii politice, care tocmai are poarta cetății larg deschisă pentru a-și planta în interior calul lor troian, aparent benign, inofensiv.
   Iar jurnaliștii uniți subit de-un dirijor din umbră, n-au făcut decât să repete obsesiv alegătorilor ideea boicotului: „nu aveți voi nicio treabă cu modificarea Constituției, lăsați calul troian în pace, el nu constituie niciun pericol pentru nimeni.”

   Ei, se va vedea în curând că nu-i așa: din calul troian al corectitudinii politice va ieși prima dată parteneriatul civil, apoi imediat adopția, apoi cenzura informală a limbajului, și apoi restul temelor legate de diverse minorități, care n-au nicio treabă cu prioritățile majorității și bunăstarea românilor...

   Jurnaliștii și analiștii lu' pește, rușine să le fie că le-a păsat mai mult de debarcarea lui Dragnea decât de niște principii importante!
   • Like 1
  • @ altVasile
   Cred ca e treaba exclusiva a lui Kim Jong-un cum isi conduce tara si poporul. Cine suntem noi sa ii punem la indoiala capacitatile de presedinte ? A fost cineva dintre dvs acolo , in Correa de Nord , sa vada cum e ?
   Alea cu trei ciume e abureala la greu. Daca vreti SF incercati un clasic gen Asimov !
   • Like 1
  • @ Ovidiu Gura
   ”Alea cu trei ciume e abureala la greu.”

   Abureală?! Înseamnă că nu habar nu ai pe ce lume trăiești...

   ”Cred ca e treaba exclusiva a lui Kim Jong-un cum isi conduce tara si poporul. Cine suntem noi sa ii punem la indoiala capacitatile de presedinte ? A fost cineva dintre dvs acolo , in Correa de Nord , sa vada cum e ?”

   Nu este nevoie ca să-ți pui capul pe șina de la calea ferată ca să-ți dai seama că ar fi un lucru rău dacă trece trenul peste gâtul tău!
   • Like 0
  • @ altVasile
   Alt vasile tu pe ce lume traiesti? Păi dragostea de bani,dragostea de sine,laudăroșenia și tot ce spui tu acolo au existat dintotdeauna,din vremea faraonilor sau mai demult. Dar cea mai tare mi se pare exoresia "minoritate creștină" . Pe bune?! Vrei sa spui ca in Romania creștinii sunt o minoritate?!
   • Like 3
  • @ Tom Dick N'Harry
   Sorin check icon
   tov. Dick (ce nume predestinat!): matale ai un glob da cristal sub masa? Prea le stii pe toate dinainte sa se intample. Stii vorba aia, de ce ti-e frica, nu scapi, tov. Omidu
   • Like 0
 • Rucs Rucs check icon
  Cum ce s-a intamplat? Manipulare. Manipularea progresista. Hastag hastag boicot boicot dragnea psd. Aceeasi placa pusa pe repeat
  • Like 3
  • @ Rucs
   Sorin check icon
   @rucs: a dreak manipulare, cum a lovit ea, cand psd-alde calareste aproape tot in tara asta... ce tupeu pe matale si altii ca matale sa aduci in discutie manipularea, cand aveti pe mana "televiziuni" (in realitate, adevarate canale de scursuri mediatice), biserica, bugete, guvern, parlament, CNA - aproape tot. Si tot voi veniti si aruncati cu nesimtire cuvantul "manipulare", nevenindu-va sa credeti ca ati pierdut ca prostii. Tovarasi, viata merge inainte, nu inapoi, oamenii au murit pentru evolutie, dezvoltare, deschidere, libertate, nu pentru troglodism, pupincurism, conformism, neo-comunism.
   • Like 0
 • ”O energie uriaşă a fost consumată pentru a identifica în străfundurile românilor ceea ce ar fi trebuit să fie o frică viscerală, cu neputinţă de stăpânit, de domesticit, şi care să-i împingă pe oameni să se bulucească la vot împotriva marilor pericole care i-ar ameninţa.”

  România este amenințată de pericole reale, de MARI PERICOLE. Există toți factorii care să pună în discuție însăși existența României pe harta lumii în viitorul nu chiar atât de îndepărtat.

  - Demografie catastrofal de mică?! Check!
  - Emigrare în masă (preponderent către țările sodomite care sunt mai prospere din punct de vedere economic)?! Check!
  - O clasă politică coruptă?! Politica este doar o curvă, nu-i așa?! Fapt verificat și răsverificat (inclusiv la acest referendum). Check!
  - O clasă compusă din mânuitorii cuvântului (jurnaliști, bloggeri, contribuitori, etc) la fel de coruptă moral, dacă chiar nu mai coruptă decât clasa politică?! Check!

  Dacă și a făcut un lucru bun în acest referendum este că a scos la suprafață toată mezeria și toate zoaiele care se aflau oarecum ascunse în sfera jurnalismului românesc. Guzganii rozalii au ieșit la suprafață (îi cam știm acum cine sunt) și nu miroase deloc plăcut în jurul lor...

  Ziele acestea am zis că mă aflu în Coreea de Nord, nu în România! Poți intra cu Biblia în Coreea de Nord? Nu poți! La fel se întâmplă și în România deja pe foarte multe dintre platformele care se ocupă de formarea opiniilor. Dacă lucrurile acestea deja se întâmplă ce va fi dacă - Doamne ferește! - se va impune sodomia, prin lege, în România?!

  La toate acestea tot ceea ce-i mai trebuie României să facă pentru a-și garanta practic dispariția de pe scena istoriei (nu ar fi nici primul, nici probabil ultimul popor care a dispărut în negurile istoriei) este să capituleze în mod necondiționat în fața sodomiei!

  Românii nu s-au speriat de pericolele care au să vină și de valul de depravare morală care vine din Vest? Așa este! Mămăliga a stat la fel de rece și a refuzat să dea în clocot!!!

  Însă nu este nimic nou sub soare!

  ”12 Bărbaţii aceia au zis lui Lot: „Pe cine mai ai aici? Gineri, fii şi fiice şi tot ce ai în cetate – scoate-i din locul acesta.
  13 Căci avem să nimicim locul acesta, pentru că a ajuns mare plângere înaintea Domnului împotriva locuitorilor lui. De aceea ne-a trimis Domnul, ca să-l nimicim.”
  14 Lot a ieşit şi a vorbit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui: „Sculaţi-vă”, a zis el, „ieşiţi din locul acesta; căci Domnul are să nimicească cetatea”. Dar ginerii lui credeau că glumeşte.” Geneza 19:12-14

  Care a fost răspunsul ginerilor lui Lot la rugămintea sa stăruitoare?! Îl credeau nebun! Credeau că glumește!!!

  Lot însă nu glumea, așa cum aveau să simtă cât se poate de curând, pe propria lor piele, chiar ginerii lui. Însă era prea târziu pentru ei. Ultimul tren a plecat din gară și nu se va (mai) întoarce niciodată după ei!

  ”23 Răsărea soarele pe pământ când a intrat Lot în Ţoar.
  24 Atunci, Domnul a făcut să plouă peste Sodoma şi peste Gomora pucioasă şi foc de la Domnul din cer.
  25 A nimicit cu desăvârşire cetăţile acelea, toată câmpia şi pe toţi locuitorii cetăţilor, şi tot ce creştea pe pământ.” Geneza 19:23-25

  La fel se va întâmpla și la sfârșitul veacului acestuia.

  ”Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare.” 1 Tesaloniceni 5:3
  • Like 3
  • @ altVasile
   Sorin check icon
   @alt vasile: mesteca-ti rahaturile biblice prin alte parti, p-aici n-ai succes!
   • Like 0
 • "...România se va schimba la faţă nu mai este departe. Ea ne face semn din viitorul foarte apropiat. Trebuie doar să ştim să citim aceste semne, să ne reclădim împreună speranţa pe ele şi să ne manifestăm cât mai curajos în tot ce credem, în tot ce spunem şi în tot ce facem." -- Speram si noi.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult