Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Noi proteste față de restricții în București și în țară. Un bărbat, ridicat de jandarmi din Piața Universității

Noi proteste față de măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului au loc luni în București și în țară. Participanții, care susțin că au ieșit în stradă în numele „libertății”, nu poartă mască și nu respectă măsurile de distanțare.

În timpul protestului AUR din Piața Universității, un bărbat care nu purta mască și care a refuzat să se legitimeze a fost ridicat de jandarmi.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, potrivit Digi24.

În jur de 200 de persoane protestau în jurul orei 18:00 în centrul Capitalei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și totuși toate aceste manifestări adunate și ridicate la putere sunt încă mai putine și mai atenuate fata de cele de “dincolo”. In celelalte tari afectate de revolutiile virale reacțiile sunt mai intense și mai violente. Televiziunile și restul comunicărilor noastre sunt mult exagerate. De data aceasta nu am mai văzut mardeiași nici din rândul manifestanților și nici jandarmerie. Fără bastonade și fără încătușări. O plăcere sa privești. Un menuet cald și sentimental, fără ura și Sosoace. Am evoluat! Cele câteva pietre contondente nu intra la socoteala. Nu ca la Paris sau Berlin. Și mai ales cu cozi nerăbdătoare la vaccinări. Arată ca un tineret activat numai cu bromura. Bravo noua.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult