Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Noi proteste față de restricții în București și în țară. Un bărbat, ridicat de jandarmi din Piața Universității

Noi proteste față de măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului au loc luni în București și în țară. Participanții, care susțin că au ieșit în stradă în numele „libertății”, nu poartă mască și nu respectă măsurile de distanțare.

În timpul protestului AUR din Piața Universității, un bărbat care nu purta mască și care a refuzat să se legitimeze a fost ridicat de jandarmi.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, potrivit Digi24.

În jur de 200 de persoane protestau în jurul orei 18:00 în centrul Capitalei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și totuși toate aceste manifestări adunate și ridicate la putere sunt încă mai putine și mai atenuate fata de cele de “dincolo”. In celelalte tari afectate de revolutiile virale reacțiile sunt mai intense și mai violente. Televiziunile și restul comunicărilor noastre sunt mult exagerate. De data aceasta nu am mai văzut mardeiași nici din rândul manifestanților și nici jandarmerie. Fără bastonade și fără încătușări. O plăcere sa privești. Un menuet cald și sentimental, fără ura și Sosoace. Am evoluat! Cele câteva pietre contondente nu intra la socoteala. Nu ca la Paris sau Berlin. Și mai ales cu cozi nerăbdătoare la vaccinări. Arată ca un tineret activat numai cu bromura. Bravo noua.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult