Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Noi proteste față de restricții în București și în țară. Un bărbat, ridicat de jandarmi din Piața Universității

Noi proteste față de măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului au loc luni în București și în țară. Participanții, care susțin că au ieșit în stradă în numele „libertății”, nu poartă mască și nu respectă măsurile de distanțare.

În timpul protestului AUR din Piața Universității, un bărbat care nu purta mască și care a refuzat să se legitimeze a fost ridicat de jandarmi.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, potrivit Digi24.

În jur de 200 de persoane protestau în jurul orei 18:00 în centrul Capitalei. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și totuși toate aceste manifestări adunate și ridicate la putere sunt încă mai putine și mai atenuate fata de cele de “dincolo”. In celelalte tari afectate de revolutiile virale reacțiile sunt mai intense și mai violente. Televiziunile și restul comunicărilor noastre sunt mult exagerate. De data aceasta nu am mai văzut mardeiași nici din rândul manifestanților și nici jandarmerie. Fără bastonade și fără încătușări. O plăcere sa privești. Un menuet cald și sentimental, fără ura și Sosoace. Am evoluat! Cele câteva pietre contondente nu intra la socoteala. Nu ca la Paris sau Berlin. Și mai ales cu cozi nerăbdătoare la vaccinări. Arată ca un tineret activat numai cu bromura. Bravo noua.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult