Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Noi proteste față de restricții în București și în țară. Un bărbat, ridicat de jandarmi din Piața Universității

Noi proteste față de măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului au loc luni în București și în țară. Participanții, care susțin că au ieșit în stradă în numele „libertății”, nu poartă mască și nu respectă măsurile de distanțare.

În timpul protestului AUR din Piața Universității, un bărbat care nu purta mască și care a refuzat să se legitimeze a fost ridicat de jandarmi.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, potrivit Digi24.

În jur de 200 de persoane protestau în jurul orei 18:00 în centrul Capitalei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și totuși toate aceste manifestări adunate și ridicate la putere sunt încă mai putine și mai atenuate fata de cele de “dincolo”. In celelalte tari afectate de revolutiile virale reacțiile sunt mai intense și mai violente. Televiziunile și restul comunicărilor noastre sunt mult exagerate. De data aceasta nu am mai văzut mardeiași nici din rândul manifestanților și nici jandarmerie. Fără bastonade și fără încătușări. O plăcere sa privești. Un menuet cald și sentimental, fără ura și Sosoace. Am evoluat! Cele câteva pietre contondente nu intra la socoteala. Nu ca la Paris sau Berlin. Și mai ales cu cozi nerăbdătoare la vaccinări. Arată ca un tineret activat numai cu bromura. Bravo noua.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult