Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Noi restricții adoptate de Guvern. Acolo unde incidența trece de 4 la mie, circulația e permisă în weekend doar până la ora 20:00

Raed Arafat --

Guvernul a adoptat noi restricții pentru a încerca să țină sub control răspândirea accelerată a coronavirusului. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, după publicarea în Monitorul Oficial.

Acolo unde incidența este de patru la mie, circulaţia va fi permisă, în zielle de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20,00, iar activitatea operatorilor economici doar până la ora  până la ora 18,00, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la sediul Guvernului. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

Dacă incidența trece de 7,5 la mie, restricția de circulație se aplică și în timpul săptămânii, a mai spus oficialul, care a precizat că, în acest moment, nu se pune problema introducerii unor restricții de deplasare între localități.

Documentul adoptat de Guvern mai prevede suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021, de paștele Catolic și cel Ortodox, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Ăștia armeaza o bomba, dacă stai se te gândești ca odată cu trecerea la ora de vara, la ora 20 va fi lumina, copii stau în vacanta forțată în casa și nu au ocupație, o sa se urce pe pereți toți. Au greșit ca nu i-au trecut pe elevi în online, o sa vadă ce presiune sociala va fi. Au greșit când au trimis elevii la școală fără sa limiteze numărul lor in clasa, când nu au ținut sub control pârtiile, slujbele, restaurantele deschise cu draperiile trase șamd. Guvernanții au favorizat transmiterea virusului prin hotărârile pe care le-au luat, iar acum ii pedepsesc pe toți, la gramada. E un haos. Și semnalul pare a fi ca nu sunt în stare sa ii pună la punct pe antivaccinisti și anticovidisti, dar ii închid pe oameni în casa seara. Au luat hotărâri politice, au miniștri gen interne,invatamant, sănătate care numai tâmpenii fac și cineva trebuie sa deconteze.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult