Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Noi restricții adoptate de Guvern. Acolo unde incidența trece de 4 la mie, circulația e permisă în weekend doar până la ora 20:00

Raed Arafat --

Guvernul a adoptat noi restricții pentru a încerca să țină sub control răspândirea accelerată a coronavirusului. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, după publicarea în Monitorul Oficial.

Acolo unde incidența este de patru la mie, circulaţia va fi permisă, în zielle de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20,00, iar activitatea operatorilor economici doar până la ora  până la ora 18,00, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la sediul Guvernului. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

Dacă incidența trece de 7,5 la mie, restricția de circulație se aplică și în timpul săptămânii, a mai spus oficialul, care a precizat că, în acest moment, nu se pune problema introducerii unor restricții de deplasare între localități.

Documentul adoptat de Guvern mai prevede suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021, de paștele Catolic și cel Ortodox, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Ăștia armeaza o bomba, dacă stai se te gândești ca odată cu trecerea la ora de vara, la ora 20 va fi lumina, copii stau în vacanta forțată în casa și nu au ocupație, o sa se urce pe pereți toți. Au greșit ca nu i-au trecut pe elevi în online, o sa vadă ce presiune sociala va fi. Au greșit când au trimis elevii la școală fără sa limiteze numărul lor in clasa, când nu au ținut sub control pârtiile, slujbele, restaurantele deschise cu draperiile trase șamd. Guvernanții au favorizat transmiterea virusului prin hotărârile pe care le-au luat, iar acum ii pedepsesc pe toți, la gramada. E un haos. Și semnalul pare a fi ca nu sunt în stare sa ii pună la punct pe antivaccinisti și anticovidisti, dar ii închid pe oameni în casa seara. Au luat hotărâri politice, au miniștri gen interne,invatamant, sănătate care numai tâmpenii fac și cineva trebuie sa deconteze.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult