Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Noi restricții adoptate de Guvern. Acolo unde incidența trece de 4 la mie, circulația e permisă în weekend doar până la ora 20:00

Raed Arafat --

Guvernul a adoptat noi restricții pentru a încerca să țină sub control răspândirea accelerată a coronavirusului. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, după publicarea în Monitorul Oficial.

Acolo unde incidența este de patru la mie, circulaţia va fi permisă, în zielle de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20,00, iar activitatea operatorilor economici doar până la ora  până la ora 18,00, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la sediul Guvernului. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

Dacă incidența trece de 7,5 la mie, restricția de circulație se aplică și în timpul săptămânii, a mai spus oficialul, care a precizat că, în acest moment, nu se pune problema introducerii unor restricții de deplasare între localități.

Documentul adoptat de Guvern mai prevede suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021, de paștele Catolic și cel Ortodox, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Ăștia armeaza o bomba, dacă stai se te gândești ca odată cu trecerea la ora de vara, la ora 20 va fi lumina, copii stau în vacanta forțată în casa și nu au ocupație, o sa se urce pe pereți toți. Au greșit ca nu i-au trecut pe elevi în online, o sa vadă ce presiune sociala va fi. Au greșit când au trimis elevii la școală fără sa limiteze numărul lor in clasa, când nu au ținut sub control pârtiile, slujbele, restaurantele deschise cu draperiile trase șamd. Guvernanții au favorizat transmiterea virusului prin hotărârile pe care le-au luat, iar acum ii pedepsesc pe toți, la gramada. E un haos. Și semnalul pare a fi ca nu sunt în stare sa ii pună la punct pe antivaccinisti și anticovidisti, dar ii închid pe oameni în casa seara. Au luat hotărâri politice, au miniștri gen interne,invatamant, sănătate care numai tâmpenii fac și cineva trebuie sa deconteze.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult