Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Noi restricții adoptate de Guvern. Acolo unde incidența trece de 4 la mie, circulația e permisă în weekend doar până la ora 20:00

Raed Arafat --

Guvernul a adoptat noi restricții pentru a încerca să țină sub control răspândirea accelerată a coronavirusului. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, după publicarea în Monitorul Oficial.

Acolo unde incidența este de patru la mie, circulaţia va fi permisă, în zielle de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20,00, iar activitatea operatorilor economici doar până la ora  până la ora 18,00, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la sediul Guvernului. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

Dacă incidența trece de 7,5 la mie, restricția de circulație se aplică și în timpul săptămânii, a mai spus oficialul, care a precizat că, în acest moment, nu se pune problema introducerii unor restricții de deplasare între localități.

Documentul adoptat de Guvern mai prevede suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021, de paștele Catolic și cel Ortodox, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Ăștia armeaza o bomba, dacă stai se te gândești ca odată cu trecerea la ora de vara, la ora 20 va fi lumina, copii stau în vacanta forțată în casa și nu au ocupație, o sa se urce pe pereți toți. Au greșit ca nu i-au trecut pe elevi în online, o sa vadă ce presiune sociala va fi. Au greșit când au trimis elevii la școală fără sa limiteze numărul lor in clasa, când nu au ținut sub control pârtiile, slujbele, restaurantele deschise cu draperiile trase șamd. Guvernanții au favorizat transmiterea virusului prin hotărârile pe care le-au luat, iar acum ii pedepsesc pe toți, la gramada. E un haos. Și semnalul pare a fi ca nu sunt în stare sa ii pună la punct pe antivaccinisti și anticovidisti, dar ii închid pe oameni în casa seara. Au luat hotărâri politice, au miniștri gen interne,invatamant, sănătate care numai tâmpenii fac și cineva trebuie sa deconteze.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult