Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Noi restricții adoptate de Guvern. Acolo unde incidența trece de 4 la mie, circulația e permisă în weekend doar până la ora 20:00

Raed Arafat --

Guvernul a adoptat noi restricții pentru a încerca să țină sub control răspândirea accelerată a coronavirusului. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, după publicarea în Monitorul Oficial.

Acolo unde incidența este de patru la mie, circulaţia va fi permisă, în zielle de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20,00, iar activitatea operatorilor economici doar până la ora  până la ora 18,00, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la sediul Guvernului. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie.

Dacă incidența trece de 7,5 la mie, restricția de circulație se aplică și în timpul săptămânii, a mai spus oficialul, care a precizat că, în acest moment, nu se pune problema introducerii unor restricții de deplasare între localități.

Documentul adoptat de Guvern mai prevede suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021, de paștele Catolic și cel Ortodox, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Ăștia armeaza o bomba, dacă stai se te gândești ca odată cu trecerea la ora de vara, la ora 20 va fi lumina, copii stau în vacanta forțată în casa și nu au ocupație, o sa se urce pe pereți toți. Au greșit ca nu i-au trecut pe elevi în online, o sa vadă ce presiune sociala va fi. Au greșit când au trimis elevii la școală fără sa limiteze numărul lor in clasa, când nu au ținut sub control pârtiile, slujbele, restaurantele deschise cu draperiile trase șamd. Guvernanții au favorizat transmiterea virusului prin hotărârile pe care le-au luat, iar acum ii pedepsesc pe toți, la gramada. E un haos. Și semnalul pare a fi ca nu sunt în stare sa ii pună la punct pe antivaccinisti și anticovidisti, dar ii închid pe oameni în casa seara. Au luat hotărâri politice, au miniștri gen interne,invatamant, sănătate care numai tâmpenii fac și cineva trebuie sa deconteze.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult