Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Nu crede și nu cerceta! Cum s-au trezit în „dictatură medicală” câteva sute de oameni cu frica lui Dumnezeu

Protest „dictatură medicală”

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Un oarecare preot Radu Preda, care pretindea a voi, prin predica lui, să consoleze familia unui copilaș mort în urma căderii într-o piscină, ar fi profitat de trista întâmplare, lansându-se în acuzații halucinante la adresa sistemului sanitar din România și a guvernanților ei, care ar fi vinovați și de acest tragic desnodământ. Oare ce resort îl face pe acest slujitor al Domnului, robit politicului, să arunce asemenea fumigene menite să impresioneze pe cei mai slabi de înger?

I-a ținut isonul pe rețelele sociale o fostă vedetă, antivaccinistă, deși fără calificare în domeniu, O. Steer. Când și-a exprimat regretul pentru încetarea din viață a prof. dr. Pavel Chirilă, ea a ascuns tocmai faptul că acesta apucase să dezmintă, cu autoritatea sa de medic celebru și cu implicarea sa afectivă de bunic al băiețelului, acuzele neprobate ale cuviosului fiu al Bisericii.

În același timp, o dr. A. Alberts (care nu este, nici ea, epidemioloagă sau infecționistă, ci patronează o „zonăˮ de chirurgie estetică, dar este aliată la cataramă cu anumiți politicieni), se face iarăși a nu înțelege despre ce este vorba și încearcă să manipuleze opinia publică, declarând că „legea carantinăriiˮ ar reprezenta, prin prevederi care nici nu există în ea, „un început în forță al naționalizărilorˮ tipic ceaușiste!

S-a auzit în ultima vreme și eticheta de nazism, lansată de un ONG-ist pretins apărător al drepturilor omului, consultat, desigur nu întâmplător, de Parlament cu privire la această lege. Și acuza de intenție de a transforma, prin ea, România într-un „lagăr medicalˮ (de tip sovietic sau nazist?). Circulă și multe alte petarde lansate de înainte-mergători mai mult sau mai puțin iluștri în ale dezinformării. Iată cum minți pe care le-ai crede, îndreptățit, cel puțin bolnave scornesc și aruncă în public noi și noi elucubrații, punând în opoziție România, chipurile, cu întreaga planetă, invocată, golănește, de un bade sau altul! În timp ce alte țări au în realitate, de mai multă vreme, legi infinit mai restrictive pentru protecția societății inclusiv în cazul bolilor transmisibile.

Protestele organizate împotriva aceleiași legi sub lozinci precum „Fără mască!ˮ sau „Izolare = pușcărie!ˮ, mobilizează, prin rețelele de socializare, o mână de români (printre care și preoți) de aici sau din diaspora. Ele sunt orchestrate de cei care vor să sădească, mai nou, și teama de o dictatură cel puțin sanitară. Sau care seamănă îndoiala, cum clamează Primăria Capitalei, cu privire la destinația dată de oficialități ventilatoarelor pentru spitale. Și mai ales neîncrederea cu privire la numărul de îmbolnăviri, repetată de cei care îi învinovățesc, cu rea-credință, de înmulțirea persoanelor COVID-pozitive pe actualii guvernanți. Și nu pe cei care îi lipsesc pe aceștia de instrumentele legale pentru limitarea pandemiei, nici pe cei care nu respectă setul minim de precauții care se impun în acest scop.

Și toate acestea în ciuda faptului că cei care neagă evidența împing, voit, în derută mai ales tineri petrecăreți, fani mai ales ai teraselor și ai înghesuielii de la malul mării. Dar și vârstnici, „șoimi ai piețelorˮ cu frica lui Dumnezeu, dar nu a COVID-ului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Prosti sunt multi, din pacate, si mai si cred ca detin adevarul suprem. Cred ca daca ii iei la bani marunti nici chestiile acelea de cultura generala invatate in clasele primare nu le stiu. O soarta meritata ar fi ca toti acesti tontalai sa ia leapsa cu Covid-ul si chiar sa dea coltul, ca si de se fac bine tot nu vor crede.
  • Like 0
 • Totul este jocul murdar, ca intotdeauna, al psd si aliatii sai, gunoaiele taticeanu si ponta. Prin racolarea unor imbecili, unii dintre ei profitori ai haitei de fiare, prin zbieretele isterice ale prostlor simpatizanti psd vrea sa discrediteze guvernarea pnl care, pana acum, cu toate piedicile si sabotajele, a tinut situatia sub control. Dar ce poti face cu un parlament abject, dusman al tarii, tradator si vanzator, 0 ccr aservita si un/o avocat/a a "poporului" de factura astora? Daca, si nu este exclus, ca ticalosia sa invinga, psd ar prelua guvernarea veti vedea atunci democratie si drepturi. Ati mai avut ocazia, din 2016, sa vedeti ce inseamna "guvernarea pentru oameni" a psd impreuna cu sleahta borfasilor. Nu uitati! Ar fi grav ca o minoritate iresponsabila si ticaloasa, care a pus stapanire acum pe piata victoriei, sa-si impuna vointa majoritatii. Ce fac acesti nemernici, in mare parte ignoranti, in favoarea psd si complicii, este deschiderea adevaratului drum catre dictatura. Nu uitati de dragnea, tudorel, nicolicea, iordache, s.nicolae, c.stefanescu, o.vasilescu! Ii doriti iar?
  • Like 0
 • Cei care nu cred in Covid19,poate vor crede in Covid20,daca ajung anul viitor sa vorbeasca tot asa ca "prostii"de inexistenta virusului.
  Lumea ii plina de aceste specimene ,pentru ca asta i normalitate pana la urma,fiindca nu exista societati perfecte numai cu oameni inteligenti.
  Fiecare pe graiul lui apare,dar cand il loveste Covid poate isi schimba zicerea.
  • Like 1
 • Cei din piață sunt puținii care chiar s-au lăsat duși de nas de propagandă. Cei mai mulți latră mult pe rețelele de socializare, fac pe influencerii și distribuie cu nemiluita linkuri cu titluri panicarde, încearcă să convingă pe alții că guvernul și oculta mondială sunt de vină pentru nereușita lor în viață, iar apoi au grijă să nu se contamineze. Dacă vizitezi pe vreunul, intâi te bagă la duș, apoi îți dă haine de schimb și abia apoi vorbește cu tine. Despre ce? Despre cum covid nu există, desigur!
  • Like 6
 • Ăștia nu sunt oameni cu frica lui Dumnezeu!
  «Dumnezeu, printre altele, ne porunceste sa fim inteligenti. Pentru cine este inzestrat cu darul intelegerii, prostia – macar de la un anume punct incolo – e pacat: pacat de slabiciune si de lene, de nefolosire a talentului.» (N. Steinhardt - Jurnalul fericirii).
  • Like 5
 • Geniala poza cu tipul ce afiseaza ostentativ Trianon iunie 1920 intr-un font "etno" si in culorile tricolorului alaturi de tot felul de tot felul de femei ce par gata sa "soarba" orice le-ar turna pe gat biserica. De la distanta, judecand din poza si parafrazand-o pe bunica-mea "Multe fimei, putini oameni" la "protestul" in cauza.

  E halucinant pentru mine cum biserica ortodoxa romana (nu merita capitalizare) se bate singura cu fiecare sansa pe care o are sa se implice in probleme laice. Macar dintr-un punct de vedere cinic ar putea sa vada ca exprimandu-si "judecata" anti-umanista public in probleme care nu o privesc deloc isi taie singura craca de sub picioare. Se prefera cu abnegatie prosteasca mentinerea unor canoane bisericesti invechite. Mai mult decat atat mai mereu cand e o problema stiintifica sau de sanatate publica de genul celei COVID 19 punctul de vedere inclina mereu spre misticism.
  • Like 5


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult