Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Nu omorâți și cuvântul „onoare”!

Protest „Azilele groazei”

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Știu că ați ucis multe cuvinte sau le-ați golit de sens.

Știu că v-ați bătut joc de valori intangibile ca Dumnezeu, credință, milostenie, compasiune, transformându-le în pene de păun furate, cu care v-ați împodobit ca să păreți ceva ce nu sunteți. Ceea ce trebuia să fie mai pur într-un om ați murdărit. V-ați lăudat cu credința, v-ați lăudat cu Dumnezeu de parcă era tovarășul vostru de drum. Ați golit de sens până și icoanele și rugăciunile.

Ați căzut așa cum au căzut cândva îngerii și au devenit diavoli exact din aceeași cauză: trufia. Aș zice că nu v-a mai răbdat Dumnezeu sau v-au ajuns lacrimile bătrânilor stinși în chinuri cumplite.

Și căzuți încă vă lăudați cu credința, cu Dumnezeu și vă credeți victime.

Faceți ce vreți! Sunteți pe drumul vostru fără întoarcere... Narcisiști care privesc în luciul apei și sunt vrăjiți de propriul chip...

Am o singură dorință. Nu mai folosiți cuvântul „onoare”, când vorbiți de demisie că mi se întoarce stomacul pe dos.

Care onoare!?

Spuneți-i „demisie forțată”, după ce ați epuizat toate minciunile și îmbârligăturile ca să vă puteți salva.

Spuneți-i „demisie cu ciudă”, că ați ajuns să v-o depuneți, deși ați ținut cu dinții să rămâneți mari oameni politici, în ciuda evidenței că sunteți precupețe certărețe de la piață, care nu înșelau la cântar, ci striveau trupuri și suflete de oameni fără niciun pic de apărare.

Spuneți-i „demisie împotriva lui Narcis”!

Spuneți-i orice nume demisie voastre, dar nu de onoare!

Nu omorâți și cuvântul „onoare”!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • max check icon
    E în regulă articolul. Mai puțin penultimul rând- care ar trebui reformulat.: ”Puneți-i orice nume demisiei..., Numiți-o oricum... (No ofense)
    • Like 0
  • Onoare, o vorba necunoscuta si dispretuita de romanii verzi.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult