Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O filmare publicată de New York Times arată momentul în care avionul ucrainean cu 176 de pasageri e lovit de o rachetă, înainte de prăbușire

Foto captura The New York Times

Foto captura The New York Times

New York Times a publicat o filmare cu momentul în care un avion ucrainean ar fi fost lovit miercuri de o rachetă iraniană, la câteva minute după ce a decolat de la Teheran. 

În timp ce anchetatorii încearcă să stabilească o cauză oficială a accidentului, videoclipul a oferit noi indicii despre accident, care a venit la câteva ore după o confruntare violentă între Iran și Statele Unite. Oficialii americani au declarat joi că racheta iraniană ar fi lovit accidental avionul, care s-a prăbușit.

O mică explozie s-a produs atunci când ceea ce pare a fi o rachetă a lovit avionul deasupra Parand, un oraș din apropierea aeroportului, dar avionul nu a explodat, arată videoclipul. Jet-ul a continuat să zboare timp de câteva minute și s-a întors spre aeroport, scriu jurnaliștii. Avionul, care a încetat să mai transmită vreun semnal, a zburat în flăcări către aeroport, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid, au arătat alte videoclipuri verificate de The Times, notează Agerpres.

Avionul de pasageri aparținea unei companii ucrainene și avea la bord 176 de pasageri. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt uluită și revoltată! 176 de oameni au murit, părinții, soțiile, copiii, prietenii lor nici nu au ce înmormânta, iar unii dintre românii noștri au găsit prilejul nimerit să-și exhibe convingerile pro și mai ales antiamericane înghițite pe nemestecate de te miri pe unde. Și în loc să păstreze măcar câteva momente de liniște după așa o tragedie se apucă să învârtă politica, precum porcul dovleacul, așa cum bine zicea bunicul meu.
    • Like 0
    • @ Stroe Adriana
      check icon
      Nu contestam accidentul in sine ci "acel " video diseminat de presa americana.Implicit, cauza si motivul accidentului.Intre timp ,iranienii si-au asumat vina asa ca nu mai e nimic de zis.S-au dovedit niste cretini cu mana pe declansator.Dictaturile, se pare ca de orice fel ar fi sunt nu doar moral epuizate si ci tehnologic imbecile.Pe de alta parte se poate spune ca au facut-o in mod intentionat:majoritatea pasagerilor era formata din viitori cetateni canadieni sau cetateni canadieni de origine iraniana.
      • Like 0
  • check icon
    Arata ca o facatura nicidecum a o explozie.
    • Like 0
    • @
      Facatura, draga. Curat facatura!
      • Like 0
  • check icon
    No shit! Ce mare realizare mentala!!?
    Au realizat oamenii din Europa ca Iranienii sunt prosti si fanatici?..
    Ucrainienii au spus ca au avut unul din cele mai bune echipaje. Avionul era nou si modern. Ghici ghicitoare!? Cine este prostul, fanaticul??
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult