Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

O filmare publicată de New York Times arată momentul în care avionul ucrainean cu 176 de pasageri e lovit de o rachetă, înainte de prăbușire

Foto captura The New York Times

Foto captura The New York Times

New York Times a publicat o filmare cu momentul în care un avion ucrainean ar fi fost lovit miercuri de o rachetă iraniană, la câteva minute după ce a decolat de la Teheran. 

În timp ce anchetatorii încearcă să stabilească o cauză oficială a accidentului, videoclipul a oferit noi indicii despre accident, care a venit la câteva ore după o confruntare violentă între Iran și Statele Unite. Oficialii americani au declarat joi că racheta iraniană ar fi lovit accidental avionul, care s-a prăbușit.

O mică explozie s-a produs atunci când ceea ce pare a fi o rachetă a lovit avionul deasupra Parand, un oraș din apropierea aeroportului, dar avionul nu a explodat, arată videoclipul. Jet-ul a continuat să zboare timp de câteva minute și s-a întors spre aeroport, scriu jurnaliștii. Avionul, care a încetat să mai transmită vreun semnal, a zburat în flăcări către aeroport, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid, au arătat alte videoclipuri verificate de The Times, notează Agerpres.

Avionul de pasageri aparținea unei companii ucrainene și avea la bord 176 de pasageri. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt uluită și revoltată! 176 de oameni au murit, părinții, soțiile, copiii, prietenii lor nici nu au ce înmormânta, iar unii dintre românii noștri au găsit prilejul nimerit să-și exhibe convingerile pro și mai ales antiamericane înghițite pe nemestecate de te miri pe unde. Și în loc să păstreze măcar câteva momente de liniște după așa o tragedie se apucă să învârtă politica, precum porcul dovleacul, așa cum bine zicea bunicul meu.
    • Like 0
    • @ Stroe Adriana
      check icon
      Nu contestam accidentul in sine ci "acel " video diseminat de presa americana.Implicit, cauza si motivul accidentului.Intre timp ,iranienii si-au asumat vina asa ca nu mai e nimic de zis.S-au dovedit niste cretini cu mana pe declansator.Dictaturile, se pare ca de orice fel ar fi sunt nu doar moral epuizate si ci tehnologic imbecile.Pe de alta parte se poate spune ca au facut-o in mod intentionat:majoritatea pasagerilor era formata din viitori cetateni canadieni sau cetateni canadieni de origine iraniana.
      • Like 0
  • check icon
    Arata ca o facatura nicidecum a o explozie.
    • Like 0
    • @
      Facatura, draga. Curat facatura!
      • Like 0
  • check icon
    No shit! Ce mare realizare mentala!!?
    Au realizat oamenii din Europa ca Iranienii sunt prosti si fanatici?..
    Ucrainienii au spus ca au avut unul din cele mai bune echipaje. Avionul era nou si modern. Ghici ghicitoare!? Cine este prostul, fanaticul??
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult