Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O poză proastă a Opoziției. Iar Orban anunță „premierul” la emisiunea „În fața ta”

Ludovic Orban, În fața ta

photo icon Ludovic Orban, În fața ta

„Din 1990, s-au depus în Parlament zeci de moțiuni împotriva Guvernului. Dintre acestea doar 2 au trecut. Trebuie să obișnuim oamenii că într-o democrație singurul instrument al opoziției de a demite un guvern e moțiunea de cenzură. Moțiunea de regulă are șanse mici să treacă, pentru că cei din opoziție sunt mai puțini decât cei de la putere. Compoziția parlamentară a fost dată la agerile din 2016 când Dragnea mințea poporul și a sedus o mare parte din populație reușind să creeze o majoritate foarte greu de dislocat”.

Ce este în neregulă cu această primă frază rostită de președintele PNL în emisiunea „În fața ta”, de la Digi 24, unde l-am avut invitat? (emisiunea se difuzează sâmbătă, de la 13.30) Vi se pare un discurs motivațional venit din partea unui lider care tocmai s-a pornit să dea jos Guvernul? Este vreo notă de încredere, de optimism, de mobilizare în frazele de mai sus?

Dacă Ludovic Orban ar fi fost William Wallace în „Braveheart”, filmul ar fi început cu sfârșitul. Știți, vitejii mei, ei sunt mai mulți și noi suntem singuri, iar decât să ne luptăm mai bine un cântec vesel să cântăm…

Când pornești o luptă încercând, în prealabil, să explici eșecul, mai bine te lași păgubaș. Teoretic, moțiunea de cenzură e menită să slăbească Guvernul. Sunt moțiuni care însă mai mult strică decât ajută, pentru că ele întăresc Guvernul. Efectul nociv al acestei moțiuni în dorul lelii e că amplifică mitul că Liviu Dragnea e nemuritor. A scăpat din nenumărate comploturi și puciuri în partid, a scăpat de încercarea de debarcare de la Cameră, a scăpat de guvernele care-l deranjau, a scăpat până acum de Justiție. Setea de revanșă a lui Liviu Dragnea e uriașă, iar în aceste zile se pregătește să captureze definitiv statul. Într-un astfel de moment, opoziția pare că se străduiește din nou să-l reîncarce politic pe Liviu Dragnea. Să nu uităm că acesta a obținut în alegeri un scor istoric pentru PSD și grație modului debil în care PNL, condus pe atunci de Alina Gorghiu, a înțeles să acționeze în campania electorală.

În emisiune, l-am întrebat pe Ludovic Orban cine va fi premier dacă cumva moțiunea va trece. „PNL a luat decizia, e un fapt cunoscut. Consiliul Național m-a desemnat pe mine candidat”, a răspuns. Amin! În aceste condiții, dl. Orban va rămâne veșnicul premier din umbră, deoarece e greu de crezut că UDMR, minoritățile, dezertorii lui Victor Ponta și puciștii care încă stau în PSD vor vota o astfel de variantă politică.  

Dacă vioara întâi a opoziției e pe lângă partitură, vioara a doua a luat-o pe arătură de-a dreptul. Iată ce poză s-au găsit să facă fruntașii USR chiar în ziua moțiunii de cenzură îndreptate contra doamnei din mijlocul imaginii. Nici nu mai contează de ce s-au dus la Guvern (să oprească chipurile OUG pe Codurile penale), poza reflectă o totală inadecvare la context. Când să zici că USR s-a maturizat, îți arată o poză infantilă pe blăniță…

USR - Dăncilă

Despre UDMR n-are rost să ne facem iluzii că va vota vreo moțiune. Samsarii eterni ai politicii românești simt cel mai bine nu cine pică, ci de unde pică. Ce să le dea lor Ludovic Orban și Dan Barna? Singurul care le poate da (bani, legi, poziții, guvernare) e Liviu Dragnea. Știu asta, de aia l-au și băgat la înghesuială:

Liviu Dragnea - UDMR

Victor Ponta și Traian Băsescu sunt mai preocupați să-i atace pe cei din opoziție decât pe cei de la putere. Prea mult ajutor de aici nu va veni pentru moțiune. De altfel chiar PNL și USR se atacă vitriolant în culise, deși au făcut efortul să meargă împreună la depus moțiunea. Masă mică, orgolii mari.

În ceea ce privește declarațiile pline de speranță privind dislocarea unui număr de parlamentari PSD-ALDE care să voteze moțiunea, ele dovedesc naivitate. Nu se dă câinele dus de la măcelărie; chiar dacă mulți îl urăsc din ficați pe Liviu Dragnea, nimeni nu vrea să piardă accesul la funcții și la resurse. Opoziția, care nu și-a făcut planurile nici măcar pentru ea, nu are ce să le ofere eventualilor dezertori.

În tot acest peisaj dezolant al opoziției lipsește (destul de previzibil) președintele Klaus Iohannis. Domnia sa este plecat din țară, are de rezolvat chestiuni europene, mizele interne - cum ar fi debarcarea Guvernului - îi par mici. Realitatea politică îi spune că îi va fi mai ușor la alegerile prezidențiale de la anul să se lupte cu cel mai prost Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani decât, Doamne ferește!, cu unul ceva mai competent. Candidatul Klaus Iohannis procedează corect. De la președintele Klaus Iohannis așteptările sunt însă ceva mai mari, deoarece mulți români au ajuns la exasperare să tot urmărească nebuniile actualei guvernări. Știu că mulți speră, laolaltă cu președintele, că alegerile vor rezolva totul. Acestora le adresez o întrebare de final: privind felul în care și-a subordonat Liviu Dragnea instituție după instituție în ultimii ani, credeți că, dacă scapă liber în alegeri, acestea vor fi la fel de libere?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte toxic acest Ludovic Orban atat pentru propriul partid cat si pentru opozitie in general.De multe ori am impresia si nu numai impresia ca joaca la doua capete.Momente total neadecvate de depus motiunea,iesiri necontrolate cu idei care destabilizeaza opozitia,sincer am impresia ca avem de a face cu un exchibitionist care se joaca pe esicherul politic,numai ca sa se afle in treaba si cred ca putin ii pasa daca are castig de cauza sau nu.Daca cu multi ani in urma erea un politician de anvergura ,acum am impresia ca sa sclerozat serios,sau asta e adevarata fata a lui si putin ii pasa ce se intampla in Romania..Trist si daunator pentru soarta a milioane de romani.
    • Like 1
    • @ Gheorghe Cortel
      Corina check icon
      O, da! „Cu mulți ani în urmă” avea anvergură, am recunoscut atunci (nu știm, trebuie să vă credem), dar acum, dezastru!... Cel mai mult v-o fi plăcut că avea anvergură fără să aibă și putere, funcție importantă. Cum nu are nici azi. Asta nu vă împiedică să deplângeți (fără noimă) „soarta a milioane de români”. O faceți preventiv, nu cumva să vină la putere cineva inteligent și cu personalitate, La fel procedează și unii jurnaliști, temându-se că nu ar avea destule de criticat. Ce atitudine mizerabilă!
      • Like 0
  • De observat că, la fel ca in 2016, in campania electorală și înainte, a început denigrarea tuturor partidelor din opoziție și a leaderilor lor. Foarte urât și grav!
    Ce să priceapă bietul alegător!? Asta denotă că: 1. Toate partidele din opoziție sunt "contaminate cu cârtițe", adică s-au infiltrat, încă de la formare, pesedisti cu misiunea de a compromite orice tentativă de afirmare și orice priză la electorat, s-au promovat conducători incompetenți, interesați de propria lor parvenire. 2. Opoziția este nulă, in aceste condiții. Și, se confirmă, că asta și trebuie. Nu știu, încă, bine, cine " favorizează " această stare, estul, vestul?!, dar e clar că așa stau lucrurile. Este pentru a doua oară, concomitent, când se procedează astfel, in mod fățiș. S-a petrecut, din 1990, dar, parcă, nu atât de evident. Leaderii opoziției ar trebui să se unească, necondiționat, să elimine psd, definitiv. Această adunătură NU are membri cinstiți, iubitori de țară si popor, ci doar hoți și trădători. Și media participă, cu sârg, la această degringoladă. În multe cazuri, "formatorii de opinie", " analiștii ", de orie fel, se străduiesc să zăpăcească, cât mai mult, electoratul. În actuala dezbatere vor ieși la vot puțini alegători, cu precădere cei care vor vota psd.
    • Like 1
  • Corina check icon
    Mi-aș dori să fie Ludovic Orban premier. Are o fermitate remarcabilă și cred că și-ar alege bine oamenii. Liberalii îi datorează susținere până la capăt, să vedem ce poate, în sfârșit.
    • Like 0
  • Nu cred că avem cu adevărat partide politice și am să argumentez. Am trimis câte un mail la toate partidele parlamentare, cerându-le să îmi spună care sunt elementele definitorii din platformele lor ce m-ar determina să mă înscriu, precizându-le doar că am studii superioare și provin din middle-class. Nu am primit niciun răspuns, deci toate sunt la pământ în privința comunicării, element esențial pt. un partid serios, În realitate vorbim de grupuri de interese (reunite sub denumiri care nu au nicio legătură cu scopurile lor reale), fără platforme doctrinare clar definite, ca în țările cu democrații consolidate. În concluzie, toate inițiativele liderilor acestor grupuri servesc unor interese restrânse și nu categoriilor sociale pe care clamează că îi reprezintă. Nu am încercat să fac o pledoarie pt. neparticipare la viața cetății. Vreau doar să subliniez că, în acest moment, atunci când va avea loc procesul electoral, singura opțiune credibilă va fi să alegem răul cel mai mic.
    • Like 2
  • d-le F.Negrutiu.sunteti prea sarcastic in parerile despre L.Orban si opozitie in general. Orban are dreptate .e mare diferenta de parlamentari intre majoritate si minoritate.(doar numeric nu si altfel) apoi ,chiar sa "cada" guvernul, cine s-ar hazarda sa aplice "pomenile" date de PSDr. presedintele,ce sa mai faca. critica,critica si-atat.are alte drepturi?
    • Like 2
  • Articolul domnului Negruţiu este ca o oglindă pusă-n faţa vampirului, în care să se privească el însuşi, şi, la rândul ei, lumea să-l privească. O oglindă care nu reflectă nicio imagine. Aşa se vede şi draga noastră opoziţie: ca vampirul. Lipsă, nema, nada, nu e!

    Enumerând toate bubele pe care aşa-zisa opoziţie le are, domnul Negruţiu pătrunde un adânc adevăr: modul „debil în care PNL, condus pe atunci de Alina Gorghiu, a înţeles să acţioneze în campania electorală”. Hait! Păi ce facem, tovarăşi? Anul trecut, când scriam – tot prin „Republica” – despre modul inept în care a acţionat PNL-ul în campanie, sub „brilianta” conducere a doamnei Gorghiu, corul bocitoarelor din presă, împreună cu filosolful Liiceanu, spunea că de vină sunt absenteiştii. Ca să vezi cum mintea vine în capul românului mai la urmă. Sau în cele din urmă. Deci, într-un final, ne-am lămurit că bicisnicia opoziţiei ne-a adus PSD-ul pe cap, nu absenteiştii. Aşadar pasul 1 a fost făcut, au identificat şi „presarii” cauza. Curaj pentru pasul nr. 2, adică să treceţi la „lecţii învăţate”, şi pentru pasul nr. 3 – „Ce să facem ca să n-o mai păţim”.

    Va face presa cei doi paşi necesari? N-aş crede, că nu e treaba ei. Treaba ei este să latre, ca un câine de pază ce se pretinde. Ce-o mai păzi, nu ştiu, că democraţia e moartă. Mai umblă pe stradă doar pentru că încă nu i-a ieşit certificatul de deces. Da-l va tipări Dragnea, odată cu următoarea ordonanţă. Va face opoziţia, oare, necesarii paşi? Greu de crezut. De treizeci de ani, opoziţia ori trăieşte într-un alt secol, ori dă mâna cu manglitorii din fruntea statului.

    Şi va veni anul de graţie 2020 cu alegerile lui de graţie (sau de greaţă). Şi din nou va ieşi PSD-ul. Poate nu singur, ci la remorcă cu două-trei partide din opoziţie. Actuala opoziţie, pentru că în viitoarea opoziţie vor fi partidele care nu vor fi fost invitate la frimiturile de la masa PSD-ului. Şi atunci, iarăşi corul bocitoarelor şi al filzofilor va psalmodia despre iresponsabilitatea absenteiştilor. Că e mai uşor aşa.

    Domnul Negruţiu afirmă: „Realitatea politică îi spune [dlui Iohannis] că îi va fi mai uşor la alegerile prezidenţiale de la anul să se lupte cu cel mai prost Guvern”. Realitatea politică îmi spune (mie însumi, eu) că dl Iohannis nu va mai păşi pe la Cotroceni decât pentru a-şi preda mandatul. Nu şi-a dat seama că nu el a câştigat alegrile din 2014, ci că le-a pierdut Ponta. Altfel, nu mirosea parfumul de Cotroceni. Iar el, Iohannisul, n-a făcut absolut nimic să confirme că ar merita încă un mandat. Deci, PSD va da următorul preşedinte. Trist, dar adevărat. Şi să-l vezi atunci pe Dragnea la Cotroceni!
    • Like 3
    • @ Dragoş Anghelache
      De unde o tot scoateti cu PNL in opozitie? PNL e "calul troian" plasat ca nimeni sa nu poata sa faca vreodata o opzitie adevarata! Totul e doar o mare caricatura in Romania!
      • Like 4
  • Delia MC Delia MC check icon
    PMP, partidul creat de dl Băsescu după "trădarea " lui Blaga. Partidul "amneziei" , a crezut Maria că dacă poartă altă pălărie lumea uită de dezastruoasa politică a PDL, de deciziile proaste, de bătaia de joc pe față a clicii pedeliste. PDL reinventat, având ca noutate comportamentul duplicitar. Dl Băsescu iarăși ne crede idioți: după alegerile din 2016 a făcut pact la nivelul a câteva județe cu psd si încă, organizația de tineret care a trecut cu arme și bagaje la psd....Nimic de mirare, din partea dumnealui nu se poate aștepta nimic bun. În compoziția opoziției e racul din fabulă. Da, opoziția e slabă, necoagulată. Când o soluție ar fi la mintea oricui, mă tem că unii stau în expectativă (pmp oricum) asta explică lipsa de coeziune. Orgolii?Puterea sau setea de- i-ar face si pe adversari să se alieze! Sunt puțini jucători cu poziție clară, definită, asta-i problema.
    PS măcar dacă spuneau " nu ne lăsăm până ne iese" măcar ar fi fost un semn că s-au mai trezit...
    • Like 2
    • @ Delia MC
      Nu Basescu era subiectul de azi! Sunteti bolnava de "pontita" ?
      • Like 3
    • @ Adrian Vladut
      Delia MC Delia MC check icon
      Nu. Boala mea se cheamă realism. Dacă citiți cu atenție e vorba( în articol) și de dl. Băsescu, care ca vajnic reprezentant al opoziției nu face prea mulți purici...Cum articolul -excelent de altfel- prezintă o analiză a opoziției, am detaliat puțin...
      • Like 1
    • @ Delia MC
      Faceti erori grave de apreciere, probabil sunteti bugetara!
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Nu Basescu era subiectul, asta a fost impresia mea. S-a amintit, asa, in treacat si de el, insa, cred ca subiectul in discutie era diferit
      • Like 0
    • @ Adrian Vladut
      Delia MC Delia MC check icon
      Dle, gândirea binară alb-negru, Ponta-Băsescu, privat- bugetari nu mă caracterizează. De altfel campionii învrăjbirii sunt chiar psd: au "reușit" să învrajbească generații, privat versus bugetari, etc. Dl Băsescu și PDL au reușit însă altceva: au cheltuit banii absolut nesăbuit, apoi au spus " care criză, nu vine nicio criză " și apoi cu cinism, au tăiat salariile. Bine ca nu și pensiile ! Uitați cum a venit dna Udrea, cu poșeta scumpă pe umăr și îmbrăcată în rochie de peste 1000 euro, la exact ședința de guvern în care s-a hotărât taierea salariilor! Dvs nu știți dar eu, ca femeie, da. Ca urmare a tăierilor oamenii nu au mai cumpărat, din lipsă de bani dar și de frică...Economia a stagnat, știm cu toții. Și acum dă sfaturi, crede că suntem toți amnezici ! Opoziția e colacul de salvare a României, oricare fisură poate fi fatală! Asta am vrut să spun. Gândirea simplistă e bună uneori, dar privează de aspecte importante. Așa că la provocări de genul celor lansate de dvs refuz să reacționez. Nu mai avem nevoie de învrăjbire, de asta au " grijă " alții ...
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Sunteti departe de o analiza corecta a situatiei, amintiti-va cine a spus ca nu este nici o criza, cine era la butoanele economiei, cine a marit salariile bugetarilor cu mult peste cele ale adevaratilor platitori de taxe, fapt care a dus la taieri mai tarziu! Parca era domnul nostru cu multe neveste prim_ministru, era din partea PNL pe vremea aceea, sustinut de la spate de PSD!
      • Like 0
    • @ Adrian Vladut
      Delia MC Delia MC check icon
      M-am referit la păpușarul șef nu la aghiotant. La vremea aceea eram bugetar, dacă cei din corpul medical pot fi numiți așa...Singura "mărire" a fost când s-a schimbat legea impozitării și a fost aplicat plafonul unic. Atât! Dacă mai puțin de 400 € salariu vi se pare umflat, mă închin...Și tot eu fac erori de apreciere! Am trăit astea toate, eroare de apreciere se poate spune când stai pe margine și chibițezi sau iti dai (retroactiv) cu părerea ...
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Salariul este intotdeauna relativ si nu absolut! In toate tarile (in afara de Grecia) din cate stiu eu, salariile bugetarilor sunt mai stabile dar mai mici, exact invers fata de cei din privat. La noi, gratie lui Tartaceanu, situatia se inversase, ca si astazi, dealtfel! Daca stati putin stramb, ca sa ganditi drept, statul este o institutie pe care cei din sistemul privat, prin impozite, o platesc pentru a le asigura protectie si posibilitatea de dezvoltare. Deci, in mod normal, cei care platesc ar avea dreptul sa-si aleaga administratia. Pentru a-i pacali pe adevaratii platitori de impozite, statul a pus "impozite" si salariatilor proprii, care nu ar avea, in mod normal, dreptul sa voteze pentru ca vor vota cu cine le da mai mult, fara sa gandeasca, asa cum faceti si dvs, de unde li de dau acesti bani!
      • Like 0
    • @ Adrian Vladut
      Delia MC Delia MC check icon
      Dle, s-o facă! Să se trateze singuri, eventual, să-și educe copiii cu home-schooling! Actualmente nu iau un ban de la buget, așa că-mi permit să am o părere proprie. Uitați că toți plătesc impozite, chiar și bugetarii. E drept , administrațiile sunt supradimensionate, dar să ataci bugetari în bloc, asta denota o gândire binară, simplistă, nu m-am înșelat! Nu bugetarii sunt vinovați ci cei care, mărindu-le artificial salariile speră la voturi. Improscarea cu venin nu duce nicăieri, nici dezbinarea! Puteți foarte bine să nu vă mai osteniți să răspundeți...
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Stiti cumva ce inseamna "binar" ca vad ca tot folositi cuvantul si in context nu se prea potriveste!
      • Like 0
  • Caut si gasesc zilnic articole de presa pe subiecte politice. Nu fac parte din categoria celor care afirma ca nu avem presa independenta si nici analisti politici valorosi. Autorii pe care ii caut si ii citesc ma conving. Au cultura politica, talent literar si se implica. Sunt atat de buni incat ma simt frustrat ca tara este condusa de catre hoti si/sau prosti. As vrea sa-i vad (pe acesti jurnalisti/abalisti) in partide, in parlament, in guvern. Ma intreb daca dansii nu simt nevoia de a se implica in politica la nivel de partide. De decenii urmaresc scena politica, critica ce este de criticat, cu alte cuvinte stiu ce ar fi de facut si constata ca nu se intampla nimic. Oare n-ar fi un castig pentru noi toti daca cei mai buni jurnalisti si analisti politici ar intra in poltica? N-ar creste sansele ca ideile bune, solutiile la probleme de care dansii dispun sa devina realitate? Intreb in asteptare de raspunsuri.
    • Like 3
    • @ Horst Schuller
      Pai, nu s-a implicat toapa de la primaria Bucuresti? Il vreti si pe Mircea ?
      • Like 3
  • Al Lui Al Lui check icon
    Orban se "proclama" viitor premier, PMP "furnizeaza" parlamentari pentru mentinerea majoritatii coalitiei de la putere, Ponta face opozitie la Dragnea nu si la PSD incercand sa-i traga "partidul de sub picioare", iar USR face o poza de grup cu "cel mai slab premier din istoria Romaniei". Oamenii acestia, nu doresc cu adevarat sa le treaca motiunea de cenzura, dc preiau puterea nu sunt capabili si nici dornici sa o gestioneze, ci cauta sa faca valuri pe scena politica, mimand opozitia si acumuland astfel puncte electorale cu minimul de efort posibil.
    • Like 3
  • Ina18 check icon
    Fotografia.
    V-ati gandit vreodata cat de periculoasa este viclenia omului prost?
    Eu vad in aceasta imagine(OK!-poate ma insel)un premier care-i arata un soi de pisica lui Dragnea.Ma rog,o pisica destul de amarata,stie si Dancila precum stie si Dragnea ca sunt siliti la un drum impreuna:putere,bani,calcat totul in picioare.
    Dar un mic gand tot i-o fi incoltit lui daddy:
    Doar nu-i da prin cap asteia sa tradeze?
    Mai ales ca,mirare,mirare,apare si omul lui Tariceanu alaturi,de!Isi joaca si el cum poate cartile murdare.
    Un gest de varat piciorul in pragul usii care sta sa se inchida.
    De reglare(pe etapa) de conturi.
    Alegeri.
    Cu pesedeii la putere?Doar o mobilizare exemplara,si asta-ar fi la capitolul vise,vise!
    USR.
    Am toata increderea in acest partid.Sunt naiva?Si,by the way,mai asteptam mult partidul domnului Ciolos?
    • Like 0
    • @ Ina18
      raimond check icon
      Se tot judeca pe diverse chestii, avocatul lor n-a putut sa zica cine sunt aia de tot fac contestatii. Chiar ma intreb, or fi pesedisti sau "prietenii din PNL"?
      • Like 1
    • @ raimond
      Ina18 check icon
      raimond
      La asta nu m-am gandit!
      -daca i se pun atatea bete in roate ,concluzia ar fi ca se tem de partidul lui Ciolos(de fapt perioada rara cand am putut dormi fara grija ca suntem furati.Si manipulati.Si jicniti.Si mintiti.
      • Like 0
    • @ Ina18
      Delia MC Delia MC check icon
      Are partid nou. Se cheamă PLUS.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult