Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O veste bună pentru restaurante și hoteluri: condiția pusă de premierul Florin Cîțu ca industria Horeca să se redeschidă de urgență

Florin Cîțu - Foto Facebook / Ministerul Finanțelor Publice

Restaurantele și hoteluri vor putea rămâne deschise indiferent de rata de incindență, dacă au întreg personalul vaccinat, a declarat premierul Florin Cîțu, luni seară, la postul Digi24. 

„Trebuie să vedem partea asta de după pandemie și am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus și discutăm - nu este o decizie luată, dar discutăm - ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență - crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a spus Florin Cîțu.

Un regim special vor avea și companiile care au toți angajații imunizați împotriva Covid și care își vor putea deschide propriile centre de vaccinare.

„Așa putem să facem și cu companiile din România. Trebuie să-și vaccineze tot personalul pentru că așa nu mai au probleme cu producția, nu mai au focare. Și sunt sigur că vor dori. Ne-au spus companiile, ne tot sunau, să facă centru de vaccinare. Avem vaccin acum să facem centru să se vaccineze oamenii. Companiile mari sunt sigur că vor face acest lucru. Este în beneficiul tuturor”, a declarat Florin Cîțu.

„Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele - trebuie să ne vaccinăm. Toarte aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus Florin Cîţu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Veste buna...depinde din ce punct de vedere. Toti proprietarii de restaurante si cafenele doresc sa isi redeschida afacerile, ceea ce este normal, dar cu conditia ca TOTI angajatii - banuiesc ca si proprietarul - sa se vaccineze. Daca exista acesta conditie - de TOTI - ce se intampla cu angajatii care din orice fel de motive - nu le discutam aici - nu doresc sa se vaccineze. Cred ca vor fi dati afara pentru ca proprietarul - pe buna dreptate - doreste sa continue afacerea.?
    P.S. Am ajuns in situatia in care avem mai multe vaccinuri decat donatori. In ritmul acesta prin Iunie o sa avem cate 2 vaccinuri la un doritor. Nu ar trebui relansata campania de vaccinare? Responsabil este clar primul epidemiolog al tarii, dl Catu, dar cine trebuie sa o execute? Minsterul Sanatatii sau altcineva?!
    • Like 0
  • Marga check icon
    Deci vrea practic ca oamenii sa fie obligati de angajatori sa se vaccineze. Sa fie lasati la bunul plac al angajatorilor. Inchiderea restaurantelor s-a facut pt. ca exista un risc mai mare de infectare intre clienti in principal. Acum sunt disponibile si teste rapide. Poate fi introdusa obligatia prezentarii periodice a uni test negativ recent pt. accesul in diferite locuri impreuna cu accesul usor la aceste teste. Fata de cei care sunt cei mai vulnerabili, care au sansele cele mai mari de a ajunge la ATI, batranii, preocuparea a fost scazuta. Abia acum se pot o parte din ei vaccina usor. Iar in unele zone din rural, inca este mai greu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult