Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Oare cum se simt cei care au încasat 12.000 de euro net pe lună, 8-10 ani de mandat, când în urma lor văd 4 falimente răsunătoare și o pagubă de un miliard de euro produsă românilor?

ASF - protest

Foto: Inquam Photos / George Călin

Oare cum se simt cei care au încasat 12.000 de euro net pe lună, cam 150.000 euro pe an, vreme de 8-10 ani de mandat - circa 1.000.000 de euro - când se uită în urma lor și văd patru falimente răsunătoare și o pagubă de un miliard de euro produsă românilor?

Sunt sigur că nu se simt ca ticăloșii și lacomii de capitaliști din piața aia imperfectă, de care au promis solemn că ne apără. Nu, ei au lacrimi de regret în ochi, urcă treptele instituției cu capul spășit, plini de smerenie și implorând a iertare. Însă nu vor să dea înapoi poporului banii primiți degeaba! Nu din lăcomie sau ticăloșie, dar au mers zi de zi la muncă, au pontat oră de oră, multe ore. Și Marx spune bine, via Ricardo, contează orele muncite și pontate. Eventual, mai vor un mandat să le arate ei de data asta ticăloșilor de capitaliști cum e cu lupta de clasă!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din pacate raul a fost facut si el s'a inradacinat adanc, pentru ca s'a ratat startul in directia cea buna in decembrie 89 si am gonit pusca fix in cea proasta. Astia se simt excelent cu cei 12k pe luna si nu au nici cea mai mica mustrare de constiinta. Cel mult le este somnul bantuit de teama ca intr'o zi altcineva le va trage scaunul de sub fund si le va lua locul, cerand 14 sau 16, sau cine stie cati k pe luna. Si culmea, chiar ii vor avea ...
  • Like 1
 • Intrebarea corecta este cum se simt aia care i-au pus. Astia sunt niste puncte de colectare bani negri , pentru ca ei distribuie comisioane catre cei cu putere. Deci nevertebrate in slujba unor vertebrate. Cei din urma nu simt nimic, caci aceeasi gloata de zevzeci ii voteaza la fiecare 4 ani .
  • Like 4
 • Oare cum se simt jigodiile cameleonice ce s-au perindat, timp de 34 de ani si pretind sa se perinde la infinit, la conducerea acestei surogat de tara, care au asmutit paturile sociale una importiva alteia pentru a se mantine in fruntea statului, care au denigrat si au desfiintat tot ce ar fi putut sa le fie opozanti, care s-au folosit de muncitori si de mineri pe care apoi i-au aruncat in somaj si mizerie, cei care, in mod intentionat, cu ajutorul cozilor de topor au distrus economia, invatamantul ani la rand sub lozinca mincinoasa "nu ne vindem tara" ca tot ei sa aduca toate liftele straine, toti golanii mahalalelor orientului sub denumirea de "investitori" care, cu acordul marimililor lor au devalizat si vandut la fier vechi toata industria romaneasca, facuta cu sacrificiul generatiilor trecute? Oare cum se simt p. roman, fantele canit al anilor 90, "marele chirurg" oprescu, jigodia, crescuta in pepiniera varanului firea care si-a batut joc de bucuresti, cum se simt toti miliardarii ajunsi numai prin jaf? La fel de bine si nevinovati. Ne mai miram de atitudinea austriecilor, a olandezilor? Ne-au adus in punctul din care nu exista intoarcere. Sa le multumim si sa-i votam si pe viitor caci, se pare, mai au mult de furat.
  • Like 3
 • La cei 12k; ati omis sa adaugati si spagile primite de la societatile de asigurari care nu isi despagubesc clientii sau ii despagubesc cu sume derizorii/mai mici decit paguba, de acolo vin grosul banilor nu din amaritul de salariu de 12 k....daca nu stiati numirile in functiile ASF se fac cu suportul si oamenii proveniti din marile firme de asigurare, deci paznic la stina este tot lupul !!! Concluzie = oricit de mari vor fi salariile si/sau primele de asigurare tot clientul este/va fi cel pagubit.
  • Like 3
 • Îi doare la bască! N-au nicio răspundere, nu li se întâmplă nimic. Cel mult dacă li se bate obrazul cu „ruşinică”! Asta-i ţara lui Foaie Verde, unde avem legi minunate, dar nu se respectă niciuna.
  • Like 5
 • Nume check icon
  Ei se simt fabulos si extraordinar. Cum dracu' sa nu te simti bine cand esti platit cu 12K euro si nu esti responsabil de nimic? Pana la urma nu este problema lor, ci problema sistemului care nu recompenseaza si nici nu penalizeaza performanta in functie de rezultat sau chiar raspundere penala, daca se dovedesc si alte practici.
  • Like 4


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult