Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Papa Francisc: Decât catolic ipocrit, mai bine ateu

Papa Francisc a adus joi noi critici unor membri ai Bisericii Catolice, sugerând că este mai bine să fii ateu decât unul dintre „mulții" catolici care duc o viață dublă, ipocrită, notează Reuters.

„Este scandalos să spui un lucru și să faci altul. Aceasta este o viață dublă", a spus Suveranul Pontif în predica de dimineață de la reședința sa.

„Sunt cei care spun «Eu sunt foarte catolic, mă duc mereu la liturghie, eu aparțin unei asociații sau alteia»," a continuat șeful Bisericii Romano-Catolice, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican, citată de Reuters.

Papa Francisc a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă". 

„Sunt mulți creştini care sunt astfel și (comportamentul lor - n.n.) îi scandalizează pe ceilalţi. De câte ori am auzit cu toții oameni spunând «dacă acea persoană este un catolic, este mai bine să fii un ateu»", a mai arătat Papa Francisc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ... valabil si pentru ortodocsi.
  • Like 0
 • Ce vrea sa spuna de fapt Papa Francisc este ca ipocrizia e scuzabila doar in cazul prietenilor sai comunisti.
  • Like 0
 • check icon
  Memorabil:

  Papa Francis a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă".

  Noroc că în România patronii nu prea sunt catolici, sunt ortodocși.
  • Like 1
 • Pasul 1 spre pierderea credibilității: alegerea unui titlu care deformează adevărul. Chiar dacă în articol o dregeți, nu înțeleg adoptarea acestei strategii care vă apropie periculos de posturi și publicații care nu au legătură cu jurnalismul. Păcat!
  • Like 0
 • check icon
  Și are dreptate.Spiritul creștin(indiferent de dogmă) nu se manifestă doar pe spectacolul plimbării pe la liturghii și închinatului în autobuz la trecerea pe lângă o biserică,la a scuipa în sân când auzi de dracul,etc., ci în special prin comportamentul profund umanitar creștinesc.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult