Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Papa Francisc: Decât catolic ipocrit, mai bine ateu

Papa Francisc a adus joi noi critici unor membri ai Bisericii Catolice, sugerând că este mai bine să fii ateu decât unul dintre „mulții" catolici care duc o viață dublă, ipocrită, notează Reuters.

„Este scandalos să spui un lucru și să faci altul. Aceasta este o viață dublă", a spus Suveranul Pontif în predica de dimineață de la reședința sa.

„Sunt cei care spun «Eu sunt foarte catolic, mă duc mereu la liturghie, eu aparțin unei asociații sau alteia»," a continuat șeful Bisericii Romano-Catolice, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican, citată de Reuters.

Papa Francisc a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă". 

„Sunt mulți creştini care sunt astfel și (comportamentul lor - n.n.) îi scandalizează pe ceilalţi. De câte ori am auzit cu toții oameni spunând «dacă acea persoană este un catolic, este mai bine să fii un ateu»", a mai arătat Papa Francisc.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ... valabil si pentru ortodocsi.
  • Like 0
 • Ce vrea sa spuna de fapt Papa Francisc este ca ipocrizia e scuzabila doar in cazul prietenilor sai comunisti.
  • Like 0
 • check icon
  Memorabil:

  Papa Francis a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă".

  Noroc că în România patronii nu prea sunt catolici, sunt ortodocși.
  • Like 1
 • Pasul 1 spre pierderea credibilității: alegerea unui titlu care deformează adevărul. Chiar dacă în articol o dregeți, nu înțeleg adoptarea acestei strategii care vă apropie periculos de posturi și publicații care nu au legătură cu jurnalismul. Păcat!
  • Like 0
 • check icon
  Și are dreptate.Spiritul creștin(indiferent de dogmă) nu se manifestă doar pe spectacolul plimbării pe la liturghii și închinatului în autobuz la trecerea pe lângă o biserică,la a scuipa în sân când auzi de dracul,etc., ci în special prin comportamentul profund umanitar creștinesc.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult