Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Papa Francisc: Decât catolic ipocrit, mai bine ateu

Papa Francisc a adus joi noi critici unor membri ai Bisericii Catolice, sugerând că este mai bine să fii ateu decât unul dintre „mulții" catolici care duc o viață dublă, ipocrită, notează Reuters.

„Este scandalos să spui un lucru și să faci altul. Aceasta este o viață dublă", a spus Suveranul Pontif în predica de dimineață de la reședința sa.

„Sunt cei care spun «Eu sunt foarte catolic, mă duc mereu la liturghie, eu aparțin unei asociații sau alteia»," a continuat șeful Bisericii Romano-Catolice, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican, citată de Reuters.

Papa Francisc a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă". 

„Sunt mulți creştini care sunt astfel și (comportamentul lor - n.n.) îi scandalizează pe ceilalţi. De câte ori am auzit cu toții oameni spunând «dacă acea persoană este un catolic, este mai bine să fii un ateu»", a mai arătat Papa Francisc.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ... valabil si pentru ortodocsi.
    • Like 0
  • Ce vrea sa spuna de fapt Papa Francisc este ca ipocrizia e scuzabila doar in cazul prietenilor sai comunisti.
    • Like 0
  • check icon
    Memorabil:

    Papa Francis a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă".

    Noroc că în România patronii nu prea sunt catolici, sunt ortodocși.
    • Like 1
  • Pasul 1 spre pierderea credibilității: alegerea unui titlu care deformează adevărul. Chiar dacă în articol o dregeți, nu înțeleg adoptarea acestei strategii care vă apropie periculos de posturi și publicații care nu au legătură cu jurnalismul. Păcat!
    • Like 0
  • check icon
    Și are dreptate.Spiritul creștin(indiferent de dogmă) nu se manifestă doar pe spectacolul plimbării pe la liturghii și închinatului în autobuz la trecerea pe lângă o biserică,la a scuipa în sân când auzi de dracul,etc., ci în special prin comportamentul profund umanitar creștinesc.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult