Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Papa Francisc: Decât catolic ipocrit, mai bine ateu

Papa Francisc a adus joi noi critici unor membri ai Bisericii Catolice, sugerând că este mai bine să fii ateu decât unul dintre „mulții" catolici care duc o viață dublă, ipocrită, notează Reuters.

„Este scandalos să spui un lucru și să faci altul. Aceasta este o viață dublă", a spus Suveranul Pontif în predica de dimineață de la reședința sa.

„Sunt cei care spun «Eu sunt foarte catolic, mă duc mereu la liturghie, eu aparțin unei asociații sau alteia»," a continuat șeful Bisericii Romano-Catolice, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican, citată de Reuters.

Papa Francisc a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă". 

„Sunt mulți creştini care sunt astfel și (comportamentul lor - n.n.) îi scandalizează pe ceilalţi. De câte ori am auzit cu toții oameni spunând «dacă acea persoană este un catolic, este mai bine să fii un ateu»", a mai arătat Papa Francisc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ... valabil si pentru ortodocsi.
  • Like 0
 • Ce vrea sa spuna de fapt Papa Francisc este ca ipocrizia e scuzabila doar in cazul prietenilor sai comunisti.
  • Like 0
 • check icon
  Memorabil:

  Papa Francis a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă".

  Noroc că în România patronii nu prea sunt catolici, sunt ortodocși.
  • Like 1
 • Pasul 1 spre pierderea credibilității: alegerea unui titlu care deformează adevărul. Chiar dacă în articol o dregeți, nu înțeleg adoptarea acestei strategii care vă apropie periculos de posturi și publicații care nu au legătură cu jurnalismul. Păcat!
  • Like 0
 • check icon
  Și are dreptate.Spiritul creștin(indiferent de dogmă) nu se manifestă doar pe spectacolul plimbării pe la liturghii și închinatului în autobuz la trecerea pe lângă o biserică,la a scuipa în sân când auzi de dracul,etc., ci în special prin comportamentul profund umanitar creștinesc.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult