Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Papa Francisc: Decât catolic ipocrit, mai bine ateu

Papa Francisc a adus joi noi critici unor membri ai Bisericii Catolice, sugerând că este mai bine să fii ateu decât unul dintre „mulții" catolici care duc o viață dublă, ipocrită, notează Reuters.

„Este scandalos să spui un lucru și să faci altul. Aceasta este o viață dublă", a spus Suveranul Pontif în predica de dimineață de la reședința sa.

„Sunt cei care spun «Eu sunt foarte catolic, mă duc mereu la liturghie, eu aparțin unei asociații sau alteia»," a continuat șeful Bisericii Romano-Catolice, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican, citată de Reuters.

Papa Francisc a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă". 

„Sunt mulți creştini care sunt astfel și (comportamentul lor - n.n.) îi scandalizează pe ceilalţi. De câte ori am auzit cu toții oameni spunând «dacă acea persoană este un catolic, este mai bine să fii un ateu»", a mai arătat Papa Francisc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ... valabil si pentru ortodocsi.
  • Like 0
 • Ce vrea sa spuna de fapt Papa Francisc este ca ipocrizia e scuzabila doar in cazul prietenilor sai comunisti.
  • Like 0
 • check icon
  Memorabil:

  Papa Francis a adăugat că unele dintre aceste persoane ar trebui să spună, de asemenea „existența mea nu este creștină, eu nu plătesc angajaților mei salarii corespunzătoare, exploatez oameni, fac afaceri murdare, spăl bani, duc o viață dublă".

  Noroc că în România patronii nu prea sunt catolici, sunt ortodocși.
  • Like 1
 • Pasul 1 spre pierderea credibilității: alegerea unui titlu care deformează adevărul. Chiar dacă în articol o dregeți, nu înțeleg adoptarea acestei strategii care vă apropie periculos de posturi și publicații care nu au legătură cu jurnalismul. Păcat!
  • Like 0
 • check icon
  Și are dreptate.Spiritul creștin(indiferent de dogmă) nu se manifestă doar pe spectacolul plimbării pe la liturghii și închinatului în autobuz la trecerea pe lângă o biserică,la a scuipa în sân când auzi de dracul,etc., ci în special prin comportamentul profund umanitar creștinesc.
  • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult