Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Parlamentul olandez a votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat joi, într-o declaraţie pentru AGERPRES, eurodeputata olandeză Sophia in'T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European.

''Spre marele meu regret, tocmai am aflat în urmă cu câteva minute că parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care afirmă că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Regret profund acest lucru. Partidul meu (Democraţii 66, n.red.) a votat împotriva acestei rezoluţii, noi vrem ca România şi Bulgaria să adere imediat la spaţiul Schengen, aţi îndeplinit criteriile necesare. Mă tem că prim-ministrul Olandei face foarte puţin pentru a convinge parlamentul olandez sau pentru a-şi asuma responsabilitatea şi a spune că, în interesul Europei, va fi de acord în Consiliu (cu aderarea României şi a Bulgariei la Schengen, n.red.). Trebuie să înţelegeţi că nu toată lumea în Olanda este împotrivă. Partidul meu vrea ca Bulgaria şi România să adere imediat la Schengen, dar majoritatea partidelor din guvern nu doresc'' acest lucru, a declarat Sophia in'T Veld pentru AGERPRES.

Parlamentul European a adoptat, marţi, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Pentru extinderea spaţiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE, scrie Agerpres.

Sophia in'T Veld

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Razvan G check icon
    Cu aceasta clasa politica, nicio sansa. Politicieni slabi, corupti, incompetenti, ipocriti, fara viziune, interesati numai de salariile de la Bruxselles. Am fost primiti in UE (cu conditii - vezi MCV) pentru ca UE avea nevoie de noi (o piata noua de aproape 20 de milioane). In rest, pana nu vom pune la punct sistemul judiciar, nu vom aduce coruptia la un nivel "european", nici nu se va pune problema.
    Si pana la urma, pentru mine, cetatean de rand, care trec granita Schengen de cateva ori pe an, pot astepta cateva zeci de minute sa fac un pass control, dar nu mai am rabdare ca, dupa 30 de ani, sa avem niste legi ale justitiei care sa fie intr-adevar europene.
    Restul e bla, bla...
    • Like 0
  • Nume check icon
    Stiu ca avem multe probleme de rezolvat si intr-adevar coalitia actuala nu pare sa fie in stare, dar votul negativ al Olandei justificat prin MCV, activitati ilicite si crima organizata nu prea este sustinut, mai ales in conditiile in care nu vor mai fi si alte state care vor zice nu. Adica problemele noastre de MCV nu sunt la fel de grave pentru si pentru Germania si tarile nordice - campioanele dreptatit si "political corectness"? Daca suntem corupti si activitatile ilicite in RO vor creste ele vor pleca fizic si toate se duc numai in Olanda si nu se mai opresc pe parcurs? In portul din Rotterdam nu se intampla nimic ilicit? Anul trecut au fost prinse droguri (cocaina) in valoare de 5 miliarde in portul Rotterdam. Ma gandesc cate au trecut. Si de trecut cum au trecut? Asa singure? "Neajutate de nimeni"? Daca vor fi si alte state atunci as intelege ca intr-adevar sunt probleme grave, daca nu inseamna ca nu sunt atat de mari sau pot fi rezolvate, iar votul Olandei este pur si simplu subiectiv.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult