Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Patriarhia Română anunță Marșul pentru viață, o „inițiativă civică” împotriva avortului

Marșul pentru viață va avea loc pe 25 martie în 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul „Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”, a anunțat Patriarhia Română într-un comunicat publicat pe Basilica.ro

În București, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, începând cu ora 12:30, iar la finalul său este programat un concert de muzică ușoară.

„Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra”, se arată în comunicatul Patrarhiei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă folosiți în același titlu și „pentru” și „împotrivă” derutați lumea! Ori, ori ! Să luăm partea pozitivă a lucrurilor. Altfel se înțelege că atitudinea „pentru viață” este „pentru contra” ! Ori ceea ce urmărește să afirme nu trebuie să infirme în același timp, ci în subsidiar invită la golirea de întrebuințare a celor ce rămân în afara celor afirmate.
    • Like 0
  • Stiu ca prima reactie e de aversiune, dar trebuie sa intelegem ca traim intr-o tara destul de conservatoare.

    Biserica face ce stie mai bine. Nu te poti trezi acum si sa acuzi biserica pentru ca intotdeauna a militat impotriva acestor lucruri, nu numai la noi, ci cam peste tot. Problema e ca biserica crestina nu stie cum sa evolueze. Biserica catolica face pasi in directia asta, fie si numai prin actiunile Vaticanului (ca sa fim corecti, mai mult ale Papei), care are luari de pozitii si discursuri moderate si care indeamna spre acceptare si schimbare.

    La noi in tara e mai complicat. Cu o populatie imbatranita, si cu alte valori si principii decat ale noastre, ale tinerilor. Biserica doar capitalizeaza pe acest lucru. Schimbarea nu va veni decat cand vor trece cateva generatii si se vor schimba mentalitati.

    Avorturile la noi in tara se pot programa si efectua imediat in unitatile medicale autorizate (pana in saptamana a 14-a, dupa care devine ilegal exceptand cazurile speciale), spre deosebire de alte tari unde se impune o perioada de reflectie si consiliere inainte de a lua decizia finala. Procesul e prea rapid, si decizia poate fi de impuls.

    Biserica in cazul asta face doar o campanie de promovare a dreptului la viata. Ar fi frumos daca in campania asta ar include si promovarea introducerii educatiei sexuale in scoli si metode de contraceptie ... ma rog am si eu dreptul sa visez. :)
    • Like 1
    • @ Zeno Popovici
      ... sau o campanie privind tragedia adolescentelor - mame, al căror număr este foarte mare în România!
      • Like 0
    • @ Zeno Popovici
      check icon
      «...trebuie sa intelegem ca traim intr-o tara destul de conservatoare.». Cred că trebiuie să înțelegem că a început mileniul III și au trecut peste 3 secole de la Unirea cu Roma a românilor ardeleni.
      • Like 0
  • Nu intra in capatanele tembelilor ca nimeni, nicio patriarhie, niciun sef de stat, niciun partid, nicio majoritate nu are dreptul de a obliga o fiinta umana, in acest caz o femeie, sa aduca pe lume o fiinta impotriva vointei ei? Mai terminati dracului cu "crima". Mult mai criminala este adunatura care rage impotriva avortului. Nu este treaba nimanui, doar a persoanei implicate direct. Ce vreti, sa ne intoarcem la "decretei", la femei omorate in chinuri, la copii, mai multi decat in prezent, abandonati, lipsiti de elementarele conditii ale unei vieti civilizate? Ganditi, cretinilor, in perspectiva! Incetati cu impunerea vointei unor retardati, minoritari, fata de cei care, au dreptul si capacitatea de a gandi singuri, pentru ei. Daca vin copii pe lume fara familii si posibilitati societatii nu-i pasa. Acestei societati inapoiate, bisericii anacronice, nu le pasa decat sa "se afirme" prin abuz si lipsa de ratiune.
    • Like 2
  • check icon
    Biserica Ortodoxă ar trebui prima dată să militeze pentru adoptarea copiilor orfani sau abandonați, și abia când rezolvă această problemă, abia apoi să treacă la nivelul următor, cu atacarea avortului...
    • Like 3
    • @
      Nu se poate ocupa de mai multe probleme in acelasi timp? Un orfan poate fi adoptat si peste o luna, un copil odata avortat in schimb, nu stiu ce sa zic.
      • Like 1
    • @
      check icon
      Problema copiilor abandonați, care a creat României acea imagine cumplită în anii ’90, este altă problemă gravă. În alte țări (vezi foarte mediatizatul caz cu familia româno-norvegiană) este o problemă națională, în care sănătatea menetală a copilului prevalează față de orice alte interese. Și aici România a rămas încă la stadiul de nepăsare, indiferență, primitivism social...
      • Like 0
    • @ Ventidius
      Avortonul nu este un copil. Este un embrion, fara perceptia mediului inconjurator. Nu degeaba, din punct de vedere medical, avortu se face pana in luna a trei-a inclusiv. Mai tarziu doar sarlatanii si excrocii o fac, cu riscuri mortale pentru femei.
      • Like 1
  • Este înălțătoare învățătura creștină că viața este un dar, însă Biserica ar trebui sa-și nuanțeze discursul pentru români, fără a uita lunga perioadă în care viața le-a fost batjocorită și periclitată și în care obligativitatea aducerii pe lume a copiilor semăna pentru mulți cu o pedeapsă, cu iresponsabilitatea!



    • Like 1
    • @ aurora oncescu
      Sau poate ar trebui sa isi largeasca putin orizontul si sa afle ca in Europa, prima tara care a liberalizat avortul a fost Uniunea Sovietica, in anii '20. Politica urmata de Hitler, dar nu in Germania, ci in Polonia ocupata, din motive evidente. Iar urmatoarele tari care s-au grabit sa adopte aceasta politica progresista au fost satelitii Uniunii Sovietice, care au beneciat de ea la pachet cu dictatura proletariatului. Tarile din vest, mai inapoiate de felul lor, au legalizat avortul abia prin anii 70'. Asa ca atunci cand a dat Ceausescu decretul in 1966, acesta putea fi inca considerat ca o masura de apropire fata de vest.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      check icon
      Problema sporului natural este mult mai serioasă decât rezultă din marșul BOR și din comentariile de aici.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      Faimosul decret ceaușist nu poate fi considerat, decât poate făcând o glumă (sinistră!) o „măsură de apropriere de Vest”!
      • Like 0
    • @ aurora oncescu
      Pai daca in marea majoritate a tarilor din vest avortul era interzis iar in cele comuniste era permis, tu cum i-ai zice? E drept ca peste cativa ani occidentul a descoperit sub asfalt atat plajele cat si febletea ideologiei comuniste, cu toate ale ei, inclusiv revolutia sexuala. Asa a ramas Ceausescu pe post de dinozaur sa apere o politica pe care cu un deceniu inainte o impartasea tot occidentul. Ma rog, nu chiar singur, multe tari din vest au liberalizat avortul abia in anii
      '90, dar cum Franta a facut-o in 1975, plutonul nu a contat.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      check icon
      Nu numai România are probleme majore cu sporul natural... Problema este serioasă și, pt occident, gravă.
      • Like 0
    • @
      Problema demografica si cea avortului sunt oarecum legate, dar sunt subiecte diferite de discutie. Problema avortului este in principal morala. Celelalte aspecte sunt secundare. In privinta scaderii natalitatii, aceasta e o problema mult mai complexa, cu cauze mai vechi, care tin de schimbarea mentalitatilor si de schimbarile sociale intervenite. Explozia avorturilor a agravat tendinta dar nu a provocat-o. Industrializarea si reducerea populatiei rurale, disparitia femeii casnice, raspandirea asigurarilor sociale, generalizarea mentalitatilor materialiste si
      malthusiene sunt principalele cauze care au determinat scaderea natalitatii.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      check icon
      De vreme ce sunt legate, nu sunt subiecte diferite, sunt cele două fațete ale aceleiași probleme: sporul natural, un echilibru demografic sănătos, care să permită perpetuarea culturii românești în context european. Cunosc destul de bine problema, inclusiv din perspectivă istorică. Au fost destule popoare în trecut care au dispărut din varii motive, inclusiv din cauza sporului natural negativ care, perpetuat și combinat cu alte cauze (războaie, calamități...) a condus la disparția multor grupuri etnice.
      Bref, și cu asta închid, problema e serioasă, gravă și cu multe implicații.
      • Like 1
    • @
      Cum vrei, oricum nu prea conteaza. Vorbesti de demografie sanatoasa, ceea ce pe mine ma face sa zambesc. Dar sunt curios cum vezi tu revenirea asta miraculoasa la o astfel de demografie. Ce crezi ca ii va face pe romani sa se puna pe facut copii, 3-4 in loc de unul singur? Ca eu nu cred ca astfel de minuni se mai
      pot intampla. Ma tem ca pentru europeni s-a cam ispravit, ulciorul de la apa nu se mai intoarce. Poate ca americanii vor scapa, nu va mai fi la fel, dar chiar daca civilizatia hispanica nu o fi de calitatea celei anglo-saxone, macar ramane europeana.
      In privinta popoarelor disparute, ma indoiesc ca demografia negativa a fost vreodata cauza. In cadrul demografiei vechi, cea de dinainte de revolutia agricola engleza, daca aparea vreodata o astfel de situatie, era mai degraba un accident trecator datorat unui brusc puseu de mortalitate ridicata. In astfel de situatii, declinul demografic ii impresiona puternic pe contemporani, desi era doar aparent, mureau azi cei care oricum ar fi murit peste un an sau doi. Pe termen lung nu se schimba mare lucru. Au fost e drept si catastrofe precum cea a amerindienilor in secXVI, dar acolo a fost o situatie exceptionala in care o civilizatie de nisa, complet izolata si ramasa la nivel de epoca pietrei s-a ciocnit de
      intreaga panoplie virusologica si tehnologica a europenilor acumulata timp de milenii.
      In rest, atunci cand o populatie a disparut a fost vorba mai degraba de asimilare culturala. Cand problema era demografica nu era neaparat vorba de una negativa. Nu prea exista asa ceva. In schimb erau din belsug demografii stagnante tinute pe loc de lipsa hranei suficiente. Cand o astfel de populatie intra in concurenta directa cu o populatie avand tehnici de productie a hranei superioare se stingea lumina. Asa au ajuns slavii sa ocupe jumatate din europa cu toate ca acum doua milenii abia daca erau un trib cu cateva mii de suflete pierdut prin rutenia.
      • Like 1
    • @ aurora oncescu
      Crestinismul a comis, de-a lungul timpului, crime infioratoare si genocide. A facut asta pentru a impiedica stiinta si pentu AUR-ochiul dracului, atat de drag bisericii si angajatilor ei.
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Cateva exemple de crime infioratoare facute de crestinism pentru a impiedica stiinta? Suna spaimos.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      Ha,ha,ha! Cititi istoria universala!
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Ha, ha, ha! Se pare ca manualul de scoala ofera numai generalitati, exemple ioc.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      De Giordano Bruno ai auzit?! De arderi pe rug ai auzit?! De inchizitie ai auzit?! Sa te mai intreb si de Svonarola?!
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Vorbesti de crime fioroase si de genocide savarsite de crestinism pentru a impiedica stiinta si cand iti cer exemple tot ce oferi sunt doua nume de teologi, din
      care nici macar unul nu e
      om de stiinta in adevaratul
      sens al cuvantului? In toata
      istoria fioroasa a
      crestinismului nu ai gasit
      decat atat? Un teolog care nega trinitatea si imaculata conceptie si un reformator
      religios fanatic care l-a proclamat pe Isus rege in Florenta si care
      obisnuia sa faca ruguri din
      operele de arta confiscate?
      In toata istoria inchizitiei nu ai gasit nici macar un om de stiinta ars pe rug pentru ideile sale stiintifice?
      • Like 0
    • @ Ventidius
      cred ca a fost un calugat (matematician?) care pretindea ca poate rezolva ecuatia de gradul 5, dar nu sunt sigur ca nu e doar anecdota - si pe google nu mi-e clar cum asi scrie
      dar ca si la pildele mentionate, poate nu era singura lui vina, in actele tribunalului
      (insa procese s-au mai manarit si in anii recenti!)
      • Like 0
    • @ Ventidius
      Nu aș zice ca dv., asta e sigur1
      • Like 0
    • @
      Dar adolescentele (11-14 ani) care devin mame, în România de azi, de 3 ori mai numeroase decât recordul din Europa, tot în România ritualurilor magice trăiesc???
      • Like 0
  • Vasile check icon
    1200 avorturi pe zi? Mai ales pe vremea comuniștilor, după 1965!? De unde au datele astea? Mai ales că pe vremea aia erau toate la secret, fiind ilegale.
    • Like 1
    • @ Vasile
      Interzicerea avorturilor coboara rata lor de zeci de ori, deci nu se pune problema ca in perioada 1966-1990 sa fi fost atatea avorturi. Poti sa compari situtia de acum din Polonia si Romania, 0,31% din totalul nasterilor vs. 28% din total. Adica aproape o treime din nasteri si de aproape de 100 de ori mai mult.
      • Like 0
    • @
      Nici o lege nu e respectata de toata lumea. Altfel nu ar fi nevoie de sanctiuni. Iar astazi, cu toate mijloacele contraceptive si accesul liber la avort, tot afli de femei care isi provoca singure avortul sau care isi ucid pruncii dupa nastere. Evident ca si atunci existau persoane dispuse sa faca avort in ciuda riscurilor. Dar nu e chiar situatia prohibitiei alcolului. Acolo era implicata o dependenta puternica, aici problema e mai mult morala. Nimeni nu face avort cu entuziasm. Oricate justificari si-ar gasi cineva tot simte ca ceva nu e in regula. Mai degraba as spune ca seamana cu interzicerea fumatului in locurile publice. Majoritatea se supune chiar daca nu ii convine si iese sa fumeze in frig. Sunt si exceptii, am vazut si eu cateva, dar sunt rare si de cele mai multe ori e vorba de cazuri patologice.
      • Like 0
    • @
      Singura solutie educatia sexuala, ma rog, mai degraba singura solutie fara rezultate palpabile. Daca nici in Suedia nu se face educatie sexuala, atunci unde se face? Iar rata avorturilor tot sus ramane. Nu e 28% ca la noi, dar ne taloneaza cu 25%. Deci nici vorba de o scadere de 90%. Poate 10%. Acolo unde s-au obtinut rezultate, acestea s-au obtinut acolo unde s-a facut in mod serios consiliere pre-avort, convingand femeile sa aleaga calea adoptiei in locul avortului.
      • Like 0
  • check icon
    Prea târziu! Avortonii au ajuns deja in vârful partidelor si al bisericii!
    • Like 2
    • @
      Ma gandeam eu ca avortonii trebuie sa fie de vina pentru tot ce ni se intampla. Supravietuiesc ei cumva avortului si ne bantuie ca sa se razbune. Poate ca procedura avortului e necorespunzatoare. Inainte de a fi aruncat, ar trebui sa i se infiga avortonului in piept un tarus ascutit. Doar traim in tara lui Dracula. Cata nelijenta!
      • Like 0
    • @ Ventidius
      Mesajul dv. este în cel mai bun caz nepotrivit!
      • Like 0
  • check icon
    Îmi pare extrem de rău, dar eu nu pot scrie nici măcar un singur cuvânt pozitiv la adresa BOR, o instituție compromisă, perimată și pe cale de dispariție, sper. Mă opresc aici, de teamă să nu spun prea multe.
    • Like 2
    • @
      Nu este o institutie pe cale de disparitie, ba mai mult, este o institutie in atac la adresa cursului european al Romaniei, date fiind problemele cu justitia ale multor capete luminate de acolo. Este o institutie puternica prin natura cadrelor de varf scolite de Securitate, foarte ierarhizata(cu potential de reforma 0, aproape orice parohie este castigata prin spaga si trafic de influenta), cu impact social major prin capacitatea de a mobiliza oameni la diverse actiuni de protest. BOR poate crea hipnoze si psihoze in masa, vedeti ce se intampla in fiecare an la Prislop si la alte manastiri - deificarea unor personalitati politice legionare(oricat ar incerca ei sa minta ca sunt expresii ale religiozitatii), poate mobiliza 3 milioane de oameni sa semneze o restrangerea a drepturilor fundamentale a unei categorii insemnate din societatea romaneasca. BOR este un partid-stat, vin si pleaca politrucii, prelatii vor fi mereu la butoane si isi vor trage parta lor din buget. Zic sa nu subestimam BOR, au foarte multi bani si influenta incat pot deveni mult mai puternici daca bunastarea la e amenintata, apoi sa nu ne intrebam cum s-a putut sa apara un partid neolegionar in Romania.
      • Like 3
    • @ Bogdan Melinte
      check icon
      În niciun caz nu mă număr printre cei care subestimează BOR.
      • Like 0
    • @ Bogdan Melinte
      La ce succes au avut partidele neolegionare dupa revolutie, nu prea cred. Ori biserica nu are nici o influenta, ori e vorba de rea vointa.
      • Like 0
    • @ Ventidius
      check icon
      Aparent... Partidul România Mare este/era un partid neo-legionar autentic, de „etremă dreptă”, cum se spune, și relativ puternic la vremea lui, fără aranjamentele de culise din anul 2000, Vadim putea ajunge președinte. Acest lucru trebuie înțeles și explicat prin situația aparte a PCR de după război, deoarece el a acceptat în rândurile sale mulți legionari care, în acest fel, au scăpat foarte bine de pușcărie ori chiar de execuție. Și național-comunismul anilor ’70 și ’80 trebuie explicat în acest context.
      • Like 0
    • @
      Din 1950 pana in 2000 au trecut 50 de ani, putini legionari-deveniti-comunisti au mai apucat sa voteze la prezidentialele alea... mai degraba a fost un curent anti-sistem de genul Brexit sau Trump.
      PS: nu cred ca "aranjamente de culise" e o eticheta potrivita pentru o mobilizare masiva de a vota raul cel mai mic. Mobilizare facuta foarte pe fata.
      • Like 0
    • @
      National-comunsmul lui Vadim sau al lui Ceausescu avea el unele asemanari cu legionarismul dar era vorba malt mult de forma nu de continut. Religiozitatea lui vadim era una de parada, vorbele goale nu tin loc de fapte. Hai sa fim seriosi, n-am avut niciodata frisoane la gandul ca Vadim sau cei din jurul lui vor pune mana pe pistol riscand sa infunde puscaria. A, daca ajungeau la putere, cine stie? dar pana atunci fanatismul si terorismul lor nu putea fi decat verbal. Crezi ca legionarii ar fi facut vreo branza in periada interbelica daca s-ar fi multumit sa latre? Cultul mortii si al martirajului ii leaga mai mult de terorismul islamic decat de national bolsevicii nostri.
      • Like 0
  • Un mars ca sa ajute parintii care nu isi permit sa isi hraneasca copii nu fac? Sau un mars ca sa impiedice abandonul scolar din cauza saraciei? Degeaba faci copilul ala daca nu ai cum sa-l cresti...
    • Like 7
    • @ Alina Elena
      otheh check icon
      Asa zic si eu. Sa facem copii, zice Bor-ul! Dupa aia, daca sunt lasati prin orfelinate, nu-i mai intereseaza. Ei si-au facut treaba. Ar trebui sa faca un mars impotriva abandonului parental, daca ar avea mai multa minte sub coronitele impodobite cu mult aur fals.
      • Like 2
    • @ otheh
      check icon
      Aurul e "pe bune",mintile sunt false!
      • Like 1
    • @ Alina Elena
      Si cu ce i-ar ajuta ma rog un mars pe parinti? Te pomenesti ca din lipsa de marsuri sufera copiii de foame. Cum ar veni: Nu aveti paine, mancati mars. Va abandonati copiii? Poftim mars, sa va vad daca mai aveti curaj!
      Asta din ciclul: Vrem spitale, nu catedrale! Ce conteza ca ai cele mai multe paturi de spital pe cap de locuitor la pachet cu cele mai proaste servicii medicale? Noi vrem mai multe spitale, un pat de spital pentru fiecare. Asa stii sigur cel putin ca mori in patul tau.
      • Like 0
    • @ Alina Elena
      Acum mi-a cazut fisa! Voi vedeti in avort o solutie pentru rezolvarea problemelor sociale si decongestionarea orfelinatelor. Pacat ca e o solutie imperfecta. Daca dupa doua decenii si milioane de avorturi nu se prea vad rezultatele, inseamna ca trebuie sa trecem la alt nivel. Oamenii sunt iresponsabili, isi inchipuie ca se descurca ei cumva si pana le vine mintea la cap se trezesc cu 3-4 copii pe care nu sunt in stare sa ii cresca. Dar atunci e prea tarziu.
      Mai eficienta ar fi liberalizarea pruncuciderii sau mai degraba euthanasia obligatorie.
      Ai facut copii si nu ai cu ce sa-i cresti? Pai unde ti-a fost capul? La tine in comuna nu s-a auzit de pilula, de avort? Lasa, nu-ti face sange rau, avem noi solutia. Ce fac copii, dorm? Dar o perna ai? Bine! Atunci cum facem, rezolvi tu sau rezolvam noi? Cum nu vrei? Pai ce vorba-i asta? Trebuia sa te gandesti inainte! Nu, nu mai e nici o alta solutie! Te pomenesti ca iti trece prin cap sa-i duci la orfelinat sau sa-i trimiti la cersit. Nu? Nici nu o sa mai ai ocazia, cap sec! Cum, protestezi? Si ce-mi spui mie? Du-te la popa si spune-i ca vrei sa faci un mars, iepuroiule!
      • Like 0
  • check icon
    România este, de câțiva ani, într-o îngrijorătoare cădere demografică, rezultat al emigrărilor dar și a scăderii ratei natalității. Cu alte cuvinte: anual avem mai mulți morți decât născuți. Polonia, spre comparație, a avut o emigrare semnificativă, mai ales spre UK, dar are spor natural pozitiv.
    Ca atare, Patriarhia poate face câte marșuri dorește și poate aduna oricâte soboare de preoți, cu asta nu rezolvă nimic. BOR nu are mesaj autentic uman, organizatoric vorbind este năclăită în trecutul otomano-fanariot, iar sub comuniști a făcut prea multe concesii ca să se mai poată ridica așa repede de unde a căzut.
    Altminteri, marș plăcut.
    • Like 2
    • @
      check icon
      Sincer, mă așteptam la un comentariu mai consistent din partea dv. Vehiculați niște clișee ieftine adunate din piață. Tot sincer, nu mă interesează.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Pace, peace, shalom.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult