Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Pavianul a biruit Partidul Maimuțelor

Subsemnatul am comparat coafura unui singur membru PSD, Viorica Vida Dăncilă, cu cea a unei maimuțe, pavianul cu mantie. CNCD m-a judecat și m-a amendat cu 1.000 lei pentru discriminare, la adresa doamnei prim-ministru, nu a maimuței.

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, i-a făcut pe toți membrii PSD, inclusiv pe el însuși, maimuțe. În cazul subsemnatului, CNCD s-a autosesizat în 48 de ore și m-a condamnat în două săptămâni, acum ceva îmi spune că onoarea pesediștilor o să rămâie nereperată.

De ce maimuțe? Pentru că abilitatea maimuței constă în a maimuțări. Nu creează, nu produce nimic propriu, dar imită excelent, simulând discernământul. Când Dragnea a numit-o pe Sevil Shhaideh premier fără consultarea sau barem știința cuiva din partid, nimeni n-a deschis botul, mârâie acum dl Țuțuianu. Așa e. S-au prins toți într-o congă maimuțească mută, cu King Louie în capul șirului.

Vasăzică, dl Țuțuianu se simțea Tamba încă de la Crăciunul lui 2016. Iar acum se bate cu pumnii în piept: „Mi, Tarzan!”.

Între timp a fost liniște în junglă, căci domnia sa fusese pus ministru al Apărării înainte să fie scos.

Doamna Zirra, altă răsculată a momentului, fu propusă de King Louie pentru primăria Capitalei, drept care au dansat amândoi din buric la mitingul Albeața Antiparalel. 

Vreme de aproape doi ani, de când erau trecuți în rândul maimuțelor, niciunul dintre contestatarii de astăzi nu a descoperit vorbirea articulată. Nimeni nu a strigat că un partid în care hotărăște unul singur încetează să mai fie partid. Că Louie, jonglerul junglei, se joacă cu premierii ca cu nucile de cocos. Au lăsat să zbiere perechea de macaci Rădulescu-Ștefănescu.

Iar revolta lor actuală a început pentru că Louie le-a luat din labe niște banane, dar și-a dat singur cu bâta-n cap punând jandarmii gorilei blonde să sară pe oameni.

Ce să înțelegem din menajeria asta, stimați Republicani?

Într-un film celebru, maimuțele se deșteaptă, organizează o revoluție planetară, îi dau jos pe oameni din poziția de stăpâni și îi transformă în sclavi, construind o civilizație rudimentară și rugându-se unui Dumnezeu urangutan.

În PSD însă, nu va fi niciodată o revoluție care să aducă, în fruntea Partidului Maimuțelor, un om.

P.S.

După ce a înaintat ÎCCJ un recurs lățit pe 80 de pagini la decizia Curții de Apel București care desființa condamnarea la amendă a numitului Popescu în Procesul Pavianului, CNCD, sub semnătura președintelui Consiliului, dl Csaba Asztalos, trimite acum Înaltei Curți o cerere de renunțare necondiționată la judecată. Prin urmare, nu le dau eu 1.000 de lei, îmi dă CNCD mie 1 leu daune morale. Cu care, o să-i iau un cornet de semințe pavianului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult