Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Pavianul a biruit Partidul Maimuțelor

Subsemnatul am comparat coafura unui singur membru PSD, Viorica Vida Dăncilă, cu cea a unei maimuțe, pavianul cu mantie. CNCD m-a judecat și m-a amendat cu 1.000 lei pentru discriminare, la adresa doamnei prim-ministru, nu a maimuței.

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, i-a făcut pe toți membrii PSD, inclusiv pe el însuși, maimuțe. În cazul subsemnatului, CNCD s-a autosesizat în 48 de ore și m-a condamnat în două săptămâni, acum ceva îmi spune că onoarea pesediștilor o să rămâie nereperată.

De ce maimuțe? Pentru că abilitatea maimuței constă în a maimuțări. Nu creează, nu produce nimic propriu, dar imită excelent, simulând discernământul. Când Dragnea a numit-o pe Sevil Shhaideh premier fără consultarea sau barem știința cuiva din partid, nimeni n-a deschis botul, mârâie acum dl Țuțuianu. Așa e. S-au prins toți într-o congă maimuțească mută, cu King Louie în capul șirului.

Vasăzică, dl Țuțuianu se simțea Tamba încă de la Crăciunul lui 2016. Iar acum se bate cu pumnii în piept: „Mi, Tarzan!”.

Între timp a fost liniște în junglă, căci domnia sa fusese pus ministru al Apărării înainte să fie scos.

Doamna Zirra, altă răsculată a momentului, fu propusă de King Louie pentru primăria Capitalei, drept care au dansat amândoi din buric la mitingul Albeața Antiparalel. 

Vreme de aproape doi ani, de când erau trecuți în rândul maimuțelor, niciunul dintre contestatarii de astăzi nu a descoperit vorbirea articulată. Nimeni nu a strigat că un partid în care hotărăște unul singur încetează să mai fie partid. Că Louie, jonglerul junglei, se joacă cu premierii ca cu nucile de cocos. Au lăsat să zbiere perechea de macaci Rădulescu-Ștefănescu.

Iar revolta lor actuală a început pentru că Louie le-a luat din labe niște banane, dar și-a dat singur cu bâta-n cap punând jandarmii gorilei blonde să sară pe oameni.

Ce să înțelegem din menajeria asta, stimați Republicani?

Într-un film celebru, maimuțele se deșteaptă, organizează o revoluție planetară, îi dau jos pe oameni din poziția de stăpâni și îi transformă în sclavi, construind o civilizație rudimentară și rugându-se unui Dumnezeu urangutan.

În PSD însă, nu va fi niciodată o revoluție care să aducă, în fruntea Partidului Maimuțelor, un om.

P.S.

După ce a înaintat ÎCCJ un recurs lățit pe 80 de pagini la decizia Curții de Apel București care desființa condamnarea la amendă a numitului Popescu în Procesul Pavianului, CNCD, sub semnătura președintelui Consiliului, dl Csaba Asztalos, trimite acum Înaltei Curți o cerere de renunțare necondiționată la judecată. Prin urmare, nu le dau eu 1.000 de lei, îmi dă CNCD mie 1 leu daune morale. Cu care, o să-i iau un cornet de semințe pavianului.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult