Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Percheziții DNA la Consiliul Judeţean Botoşani, la sediul PSD Botoşani și la Spitalul Județean unde o tânără însărcinată a fost lăsată să moară

Percheziții Botosani

Procurorii DNA fac miercuri percheziții la Spitalul Județean Botoșani, unde o tânără însărcinată a fost lăsată să moară, la Consiliul Judeţean Botoşani și la sediul PSD Botoşani, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise de funcţionari publici din spital în contextul fraudării unor concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, scrie News.ro.

Potrivit surselor G4Media, pentru angajarea la Spitalul Județean, aflat în subordinea CJ Botoșani, s-ar fi dat șpăgi cuprinse între 2.000 și 15.000 de euro.

Președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a confirmat că este vizată de dosarul DNA. Ea a spus că procurorii au făcut percheziții la ea acasă. ”Am pus la dispoziție toate documentele. Consiliul Județean nu face parte din această speță. Nu au fost ridicate înscrisuri. Au fost și la mine acasă. Le-am pus la dispoziție tot ce au cerut”, a spus ea într-o declarație transmisă de Antena 3 și citată de G4 Media. Întrebată de ziariști dacă este vizată de ancheta DNA, ea a spus: ”Din moment ce au venit aici, cu siguranță da”.

În această cauză, sunt desfășurate percheziții la 92 de adrese.

Un caz revoltător s-a petrecut în luna august la Spitalul Județean Botoșani, unde Alexandra Ivanov, o tânără însărcinată în vârstă de 25 de ani, a fost lăsată să moară. Internată din cauza sângerărilor, ea a fost abandonată de medici pe parcursul nopții, deși avea dureri mari și i-a implorat  prin mesaje pe WhatsApp să o ajute. Dimineața, tânăra a intrat în șoc, iar în mai puțin de o oră a fost declarat decesul.

Moartea ei a stârnit un val de revoltă, iar oamneii au ieșit în stradă ca să o protesteze. Ca urmare a acestora, managerul unității sanitare a fost demis, spitalul a fost amendat cu 42.000 de lei, iar medicul de gardă din acea noapte este cercetat penal. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult