Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră. Că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”

Mi s-a pus un nod în gât ascultând-o azi, în direct, pe colega tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai.

Am simțit că într-un fel este și vina generației mele că nu a reușit să facă din țara noastră un loc decent și sigur pentru copiii noștri.

„E păcat că acum ne-a adus pe toți laolaltă în situația asta din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară... Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră. Că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”.

Mai putem repara ceva?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt convins ca pe primul loc se afla dorinta de a trai civilizat cu tot ceea ce inseamna asta: bani, civilizatie, etc, doar ca ma indoiesc ca le poti gasi undeva pe toate. La urma urmei dementa si coruptia actuala din romania sunt generate de impunerea ue cu privire la nenumarate libertati si fara a fi promovate si obligatiile traiului in societate. Si nu numai in ue societatea umana, hai sa fiu elegant, a inversat valorile. Romania este o "gradina zoologica", nu a "maicii domnului" cum cu obraznicie am indraznit sa pretindem. In aceasta gradina zoologica sunt doar maimute, de diferite rase care nu fac nimic altceva decat imita comportamentul bipezilor de pretutindeni si in plus joaca dupa cum le canta "marii" dresori ai omenirii. De la "presedinte",(doamne, te lovesti la tot pasul de diversi presedinti, iar armata este o "armata de elita", este compusa doar din generali, cotraamirali, in cea mai mare majoritate de opereta), pana la cei de la baza piramidei.
    Nu-i asa ca v-ati distrat teribil cu intalnirea ursarului covrigaar de buzau cu ursula de europa?!
    • Like 2
    • @ Zugravu Mircea
      Mistral check icon
      Ba da domnule Zugravu, sunt țări, societăți în care poți să-ți duci o viață normală, decentă și civilizată. Țări în care legea e lege și se aplică indiferent cine ești.
      În rest aveți dreptate, mai ales referitor la armata de generali și contraamirali inutili.
      • Like 0
  • Si din cauza banilor. Traiti voi cu 2000 de lei pe luna!
    • Like 0
    • @ Alt Adrian
      George check icon
      Bine zis "pe luna" Ca Romania pare un loc al lunaticilor, nu ca pare, dar a demonstrat in nenumarate randuri ca nu se afla pe acest pamant. Poate chiar e pe luna sau mai departe.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult