Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră. Că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”

Mi s-a pus un nod în gât ascultând-o azi, în direct, pe colega tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai.

Am simțit că într-un fel este și vina generației mele că nu a reușit să facă din țara noastră un loc decent și sigur pentru copiii noștri.

„E păcat că acum ne-a adus pe toți laolaltă în situația asta din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară... Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră. Că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”.

Mai putem repara ceva?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sunt convins ca pe primul loc se afla dorinta de a trai civilizat cu tot ceea ce inseamna asta: bani, civilizatie, etc, doar ca ma indoiesc ca le poti gasi undeva pe toate. La urma urmei dementa si coruptia actuala din romania sunt generate de impunerea ue cu privire la nenumarate libertati si fara a fi promovate si obligatiile traiului in societate. Si nu numai in ue societatea umana, hai sa fiu elegant, a inversat valorile. Romania este o "gradina zoologica", nu a "maicii domnului" cum cu obraznicie am indraznit sa pretindem. In aceasta gradina zoologica sunt doar maimute, de diferite rase care nu fac nimic altceva decat imita comportamentul bipezilor de pretutindeni si in plus joaca dupa cum le canta "marii" dresori ai omenirii. De la "presedinte",(doamne, te lovesti la tot pasul de diversi presedinti, iar armata este o "armata de elita", este compusa doar din generali, cotraamirali, in cea mai mare majoritate de opereta), pana la cei de la baza piramidei.
  Nu-i asa ca v-ati distrat teribil cu intalnirea ursarului covrigaar de buzau cu ursula de europa?!
  • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   Mistral check icon
   Ba da domnule Zugravu, sunt țări, societăți în care poți să-ți duci o viață normală, decentă și civilizată. Țări în care legea e lege și se aplică indiferent cine ești.
   În rest aveți dreptate, mai ales referitor la armata de generali și contraamirali inutili.
   • Like 0
 • Si din cauza banilor. Traiti voi cu 2000 de lei pe luna!
  • Like 0
  • @ Alt Adrian
   George check icon
   Bine zis "pe luna" Ca Romania pare un loc al lunaticilor, nu ca pare, dar a demonstrat in nenumarate randuri ca nu se afla pe acest pamant. Poate chiar e pe luna sau mai departe.
   • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult