Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră. Că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”

Mi s-a pus un nod în gât ascultând-o azi, în direct, pe colega tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai.

Am simțit că într-un fel este și vina generației mele că nu a reușit să facă din țara noastră un loc decent și sigur pentru copiii noștri.

„E păcat că acum ne-a adus pe toți laolaltă în situația asta din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară... Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor. Plecăm din cauza voastră. Că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”.

Mai putem repara ceva?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sunt convins ca pe primul loc se afla dorinta de a trai civilizat cu tot ceea ce inseamna asta: bani, civilizatie, etc, doar ca ma indoiesc ca le poti gasi undeva pe toate. La urma urmei dementa si coruptia actuala din romania sunt generate de impunerea ue cu privire la nenumarate libertati si fara a fi promovate si obligatiile traiului in societate. Si nu numai in ue societatea umana, hai sa fiu elegant, a inversat valorile. Romania este o "gradina zoologica", nu a "maicii domnului" cum cu obraznicie am indraznit sa pretindem. In aceasta gradina zoologica sunt doar maimute, de diferite rase care nu fac nimic altceva decat imita comportamentul bipezilor de pretutindeni si in plus joaca dupa cum le canta "marii" dresori ai omenirii. De la "presedinte",(doamne, te lovesti la tot pasul de diversi presedinti, iar armata este o "armata de elita", este compusa doar din generali, cotraamirali, in cea mai mare majoritate de opereta), pana la cei de la baza piramidei.
  Nu-i asa ca v-ati distrat teribil cu intalnirea ursarului covrigaar de buzau cu ursula de europa?!
  • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   Mistral check icon
   Ba da domnule Zugravu, sunt țări, societăți în care poți să-ți duci o viață normală, decentă și civilizată. Țări în care legea e lege și se aplică indiferent cine ești.
   În rest aveți dreptate, mai ales referitor la armata de generali și contraamirali inutili.
   • Like 0
 • Si din cauza banilor. Traiti voi cu 2000 de lei pe luna!
  • Like 0
  • @ Alt Adrian
   George check icon
   Bine zis "pe luna" Ca Romania pare un loc al lunaticilor, nu ca pare, dar a demonstrat in nenumarate randuri ca nu se afla pe acest pamant. Poate chiar e pe luna sau mai departe.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult