Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Personal Branding – Cum îți dai cu stângul în dreptul?

intalnire

(Foto Guliver/Getty Images)

Dorel nu există doar în construcții, Dorel există peste tot și în mintea mea echivalează cu falsul profesionist. L-ai întâlnit în ultimele luni în activitatea ta? Cât ți-a luat să realizezi falsul?

Pe vremuri o strângere de mână era suficientă pentru a pune bazele unei relații bazată pe încredere reciprocă. Astăzi, de cele mai multe ori, această strângere de mână are loc mai întâi în mediul online – de cele mai multe ori. Urmărești postările unui profesionist pe care îl admiri poate, admiri imaginea online impecabilă a altuia, ești conectat la canalele social media ale acestuia și prima interacțiune/comentariu are loc online?

Dar ce se întâmplă când decizi să cunoști persoana respectivă față în față și să beneficiezi de serviciile acesteia? Dacă prima impresie digitală nu coincide cu impresia față în față? Oamenii au tendința să creadă mai nou ceea ce li se servește online. Cum vei gestiona această dezamăgire?

Dar dacă chiar tu „păcătuiești” nefiind de fapt cea/cel pe care vrei să-l „vinzi” celorlalți profesioniști? Dacă modul în care acționezi și te comporți în realitate nu corespunde cu principiile pe care le tot propovăduiești online? Atunci îți spun cu toată onestitatea mea: îți dai cu stângul în dreptul! Exemplu: când imaginea ta se bazează pe principiile unui mod de viață sănătos nu te poți erija în promotorul unor produse nesănătoase, sub pretextul că ele vor revoluționa lumea. În mintea mea se produce o ruptură atât de mare între imaginea ta digitală și realitatea curentă, încât eu nu mai „cumpăr” în veci asta.

Așa că rămâi fidel principiilor tale! Armonizează tot timpul imaginea ta digitală cu calitatea serviciilor tale profesionale face to face! Evită să-ți dai cu stângul în dreptul căci până la urmă nu există detergent pe lumea asta care să spele o reputație pătată sau senzori care să nu detecteze un fake!

Articol preluat de pe blogul autorului

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai a inceput la Republica, prosteala cu branding-urile si cu coaching-urile. Sa va feriti MAXIM sa cititi aceste rasuflari triste ale intelectului uman. Luati mai bine si cititi pe indelete 'Amintiri din copilarie', deoarece veti fi infinit mai castigati la finalul lecturii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult