Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Personal Branding – Cum îți dai cu stângul în dreptul?

intalnire

(Foto Guliver/Getty Images)

Dorel nu există doar în construcții, Dorel există peste tot și în mintea mea echivalează cu falsul profesionist. L-ai întâlnit în ultimele luni în activitatea ta? Cât ți-a luat să realizezi falsul?

Pe vremuri o strângere de mână era suficientă pentru a pune bazele unei relații bazată pe încredere reciprocă. Astăzi, de cele mai multe ori, această strângere de mână are loc mai întâi în mediul online – de cele mai multe ori. Urmărești postările unui profesionist pe care îl admiri poate, admiri imaginea online impecabilă a altuia, ești conectat la canalele social media ale acestuia și prima interacțiune/comentariu are loc online?

Dar ce se întâmplă când decizi să cunoști persoana respectivă față în față și să beneficiezi de serviciile acesteia? Dacă prima impresie digitală nu coincide cu impresia față în față? Oamenii au tendința să creadă mai nou ceea ce li se servește online. Cum vei gestiona această dezamăgire?

Dar dacă chiar tu „păcătuiești” nefiind de fapt cea/cel pe care vrei să-l „vinzi” celorlalți profesioniști? Dacă modul în care acționezi și te comporți în realitate nu corespunde cu principiile pe care le tot propovăduiești online? Atunci îți spun cu toată onestitatea mea: îți dai cu stângul în dreptul! Exemplu: când imaginea ta se bazează pe principiile unui mod de viață sănătos nu te poți erija în promotorul unor produse nesănătoase, sub pretextul că ele vor revoluționa lumea. În mintea mea se produce o ruptură atât de mare între imaginea ta digitală și realitatea curentă, încât eu nu mai „cumpăr” în veci asta.

Așa că rămâi fidel principiilor tale! Armonizează tot timpul imaginea ta digitală cu calitatea serviciilor tale profesionale face to face! Evită să-ți dai cu stângul în dreptul căci până la urmă nu există detergent pe lumea asta care să spele o reputație pătată sau senzori care să nu detecteze un fake!

Articol preluat de pe blogul autorului

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai a inceput la Republica, prosteala cu branding-urile si cu coaching-urile. Sa va feriti MAXIM sa cititi aceste rasuflari triste ale intelectului uman. Luati mai bine si cititi pe indelete 'Amintiri din copilarie', deoarece veti fi infinit mai castigati la finalul lecturii.
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult