Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Pierderi ale Federației Ruse. Statul major al armatei Ucrainei anunță: minus 160 de ocupanți și șapte tancuri

tanc rusesc distrus

Foto Efrem Lukatsky / AP - The Associated Press / Profimedia

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au lichidat zilele trecute încă 160 de invadatori din armata rusă pe front. În general, țara agresoare a pierdut deja aproximativ 38.300 de militari în acest război.

În ultima zi, inamicul a suferit cele mai mari „daune”, inclusiv în echipamente, în direcția Bakhmut. Acest lucru a fost raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. 

Se observă că, în cursul zilei de 16 iulie, pe lângă personalul trupelor ruse, apărătorii ucraineni au neutralizat:

 • șapte tancuri (deja 1.684 în total)
 • cinci vehicule blindate de luptă (în total 3.879 AFV)
 • 11 vehicule și autocisterne (2.746 în total)

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au reușit să doboare patru rachete de croazieră (166 în total de la începutul războiului), pe care inamicul le-a lansat spre zone rezidențiale din orașele ucrainene.

În plus, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus într-o zi un sistem de rachete cu lansare multiplă (248 în total). Ucraina a mai distrus un sistem de apărare aeriană (110 în total) și o dronă (688 în total) a inamicului.

Numărul altor tipuri de echipamente și arme militare rusești lichidate nu s-a schimbat. Ucraina a distrus 846 de sisteme de artilerie, 220 de avioane, și 188 de elicoptere. Forțele armate ucrainene au mai neutralizat 68 de unități de echipamente speciale, 15 bărci și nave.

De menționat că în 16 iulie, Forțele Armate ale Ucrainei au „demilitarizat” depozitul de muniții și baza trupelor ruse

În dimineața zilei de 17 iulie, exploziile au tunat în orașul Alchevsk din regiunea Lugansk. Este posibil ca două rachete HIMARS MLRS să fi fost trase asupra trupelor ruse. Tot duminică seara, depozitul de muniție al ocupanților a luat foc pe coasta Mării Negre. Atacul s-a dat în satul Lazurnoye, regiunea Herson. Anterior, apărarea aeriană rusă a încercat să doboare o rachetă ucraineană. Dar rușii nu au reușit

După cum a raportat Obozrevatel, a devenit cunoscut faptul că în primele săptămâni ale invaziei pe scară largă a Federației Ruse, Forțele Armate ale Ucrainei au învins armata rusă de elită – Armata 1 de tancuri de gardă.

Statul Major General ucrainean spune că a respins o tentativă de avansare rusă spre Sloviansk, în regiunea Donețk

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse au încercat să avanseze spre satul Verkhnokamianka, dar au fost oprite, „au suferit pierderi și s-au retras”. De asemenea, trupele rusești au luat cu asalt „fără succes” satul Ivano-Darivka din regiunea Donețk, a declarat armata ucraineană.

În continuare, Ucraina a anunțat o contraofensivă majoră pentru a recuceri zonele ocupate de ruși.

Articol preluat de pe blogul autorului

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Putin si POPORUL RUS descris de proprii cetateni:
  1.Marele clasic rus Mihail Saltîkov-Șcedrin.
  „Dacă aș adormi, trezindu-mă după 100 de ani, și m-ar întreba cineva «Ce se întâmplă în Rusia?», aș răspunde fără să clipesc: «Beție și jaf.»”.

  2. Mihail Bulgakov, „Maestrul și Margareta”.„Nu suntem un popor, ci o hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”.
  !!!! Femeie din Bucha, despre militarii ruși: Mi-au omorât copilul, apoi au petrecut în curtea casei. Au lăsat numai sticle de băutură
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult