Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Poftiți de vizitați Tărâmul Crăciunului bavarez din centrul Londrei

Targ Craciun Londra - Funkytravel.ro

(Foto: funkytravel.ro)

Britanicii au început să facă tot soiul de glume despre prețurile din târgul de Crăciun pe care l-au botezat „cel mai scump bar nemțesc din Londra”.

Scriu aceste rânduri din capitala Marii Britanii, în așteptarea avionului spre Mihail Kogălniceanu. Un motiv personal ne-a adus pentru doar 30 de ore la Londra și ne-am propus ca în scurta vizită să nu ratăm Winter Wonderland, organizat în Hyde Park.

De la intrarea în parc, am remarcat forțele de ordine care supravegheau miile de turiști străini, dar și pe localnicii care se îndreptau spre ceea ce s-a demonstrat a fi de fapt un Octoberfest Bavarez la prețuri exagerate.

Cârnații și vinul viert se pot achita cash sau cu cardul, iar dacă vrei în tiribombe ai nevoie de token.

Dacă vreți să intrați în Târgul de Crăciun de la Londra vă sfătuiesc să nu vă luați prea multe bagaje la voi. Încercați să folosiți un singur rucsac pentru că altfel veți petrece destul de mult timp la controlul de securitate. Pentru cei cu copii, sfatul meu este să căutați poarta dedicată “familiilor” unde aveți prioritate. La intrarea principală veți găsi cozi de sute de oameni, iar timpul de așteptare este în medie de 30 de minute.

Cum vei păși pe tărâmul Crăciunului te va “izbi” un miros puternic de cârnați bavarezi și de vin fiert. De fapt, întregul sat de distracții este adus din Munchen, unde este folosit la Oktoberfest. Ce este diferit ? Prețurile exagerate, cel puțin din punctul meu de vedere, dar și al celor care și-au exprimat părerea pe tripadvisor.

Un cârnat bavarez cinci lire, un pahar de vin fiert cinci lire, o vată de zahăr cinci lire, o porție de cartofi prăjiți trei lire. Dacă vrei să te dai în tiribombe atunci vei plăti între 3 și 10 lire pentru o tură. Britanicii au început să facă tot soiul de glume despre prețurile din târgul de Crăciun, pe care l-au botezat “cel mai scump bar nemțesc din Londra”.

Feerie de lumini pe Oxford Street și Old Bond Street

În cele patru ore petrecute în centrul Londrei, am ajuns pe Oxford Street. Noi și restul de zeci de mii de turiști veniți în capitala Marii Britanii.

Dacă îți imaginezi o coadă kilometrică pe patru rânduri atunci te vei teleporta chiar pe Oxford Street. Bulevardul este împodobit cu gust și cred că a fost singurul loc unde chiar începi să simți “aerul” festiv de Crăciun.


Întâmplător am ajuns și pe Old Bond Street. Atent împodobită, la fel ca și magazinele de lux din zonă, străduța este un punct de atracție pentru turiști.

Și tot aici unul dintre prietenii cu care colindam Londra a aflat de la un indian că urmează să primească trei vești, două bune și una rea.

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult