Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Poftiți de vizitați Tărâmul Crăciunului bavarez din centrul Londrei

Targ Craciun Londra - Funkytravel.ro

(Foto: funkytravel.ro)

Britanicii au început să facă tot soiul de glume despre prețurile din târgul de Crăciun pe care l-au botezat „cel mai scump bar nemțesc din Londra”.

Scriu aceste rânduri din capitala Marii Britanii, în așteptarea avionului spre Mihail Kogălniceanu. Un motiv personal ne-a adus pentru doar 30 de ore la Londra și ne-am propus ca în scurta vizită să nu ratăm Winter Wonderland, organizat în Hyde Park.

De la intrarea în parc, am remarcat forțele de ordine care supravegheau miile de turiști străini, dar și pe localnicii care se îndreptau spre ceea ce s-a demonstrat a fi de fapt un Octoberfest Bavarez la prețuri exagerate.

Cârnații și vinul viert se pot achita cash sau cu cardul, iar dacă vrei în tiribombe ai nevoie de token.

Dacă vreți să intrați în Târgul de Crăciun de la Londra vă sfătuiesc să nu vă luați prea multe bagaje la voi. Încercați să folosiți un singur rucsac pentru că altfel veți petrece destul de mult timp la controlul de securitate. Pentru cei cu copii, sfatul meu este să căutați poarta dedicată “familiilor” unde aveți prioritate. La intrarea principală veți găsi cozi de sute de oameni, iar timpul de așteptare este în medie de 30 de minute.

Cum vei păși pe tărâmul Crăciunului te va “izbi” un miros puternic de cârnați bavarezi și de vin fiert. De fapt, întregul sat de distracții este adus din Munchen, unde este folosit la Oktoberfest. Ce este diferit ? Prețurile exagerate, cel puțin din punctul meu de vedere, dar și al celor care și-au exprimat părerea pe tripadvisor.

Un cârnat bavarez cinci lire, un pahar de vin fiert cinci lire, o vată de zahăr cinci lire, o porție de cartofi prăjiți trei lire. Dacă vrei să te dai în tiribombe atunci vei plăti între 3 și 10 lire pentru o tură. Britanicii au început să facă tot soiul de glume despre prețurile din târgul de Crăciun, pe care l-au botezat “cel mai scump bar nemțesc din Londra”.

Feerie de lumini pe Oxford Street și Old Bond Street

În cele patru ore petrecute în centrul Londrei, am ajuns pe Oxford Street. Noi și restul de zeci de mii de turiști veniți în capitala Marii Britanii.

Dacă îți imaginezi o coadă kilometrică pe patru rânduri atunci te vei teleporta chiar pe Oxford Street. Bulevardul este împodobit cu gust și cred că a fost singurul loc unde chiar începi să simți “aerul” festiv de Crăciun.


Întâmplător am ajuns și pe Old Bond Street. Atent împodobită, la fel ca și magazinele de lux din zonă, străduța este un punct de atracție pentru turiști.

Și tot aici unul dintre prietenii cu care colindam Londra a aflat de la un indian că urmează să primească trei vești, două bune și una rea.

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult