Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Poliţistul acuzat de pedofilie a fost decorat în 2012 cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” de Traian Băsescu. Reacția fostului președinte

Eugen Stan - suspect de pedofilie

(Foto: Facebook/Eugen Stan)

Eugen Stan, polițistul arestat pentru pedofilie, a fost decorat în 2012 cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă”, potrivit unor informații prezentate joi seara la Antena3.

Bărbatul a fost decorat la recomandarea ministrului Administrației și Internelor de la acea vreme, pentru participarea la acțiunile de deszăpezire din iarna 2011-2012. 

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale art. 4 alin. (1), ale art. 8 și ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului administrației și internelor, în semn de apreciere pentru implicarea directă în combaterea efectelor provocate de condițiile meteorologice excepționale din iarna 2011-2012, prin salvarea de vieți omenești, deblocarea drumurilor și ajutarea populației sinistrate, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor încredințate de-a lungul întregii lor cariere,

Președintele României d e c r e t e a z ă:

Art. 10. -

Se conferă Medalia Bărbăție și Credință clasa a III-a, cu însemn pentru civili: domnului agent șef principal de poliție Stan Ion Eugen", se arată în Monitorul Oficial din 9 iulie 2012.

Judecătoria Sectorului 6 a admis marți propunerea de arestare pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Eugen Stan. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat pentru Mediafax că un preşedinte nu cere niciodată dosare, listele pentru persoanele care sunt decorate de șeful statului venind de la minister.

„Niciodată un preşedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoraţii. Sunt pur şi simplu nişte liste. Aţi găsit vinovatul acum... preşedintele României”, a declarat Traian Băsescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ma intteb daca inteiemetorii acestui site, pagini ori organizatii vor citi acest comentariu: hai sa facem un exercitiu de imaginatie sau de psihologie creativa si sa o luam de buna: Carmen Dan are dreptate! Ce va da voua de gandit? De ce ? Sunt curios si este adevarat ca nimeni din inteiemetorii acestei pagini nu citeste comentariile ci doar discuta intre ei. Intotdeauna poporul are dreptate si intotdeauna un om cu credinta in Dzeu v-a avea multe de spus. Dar cine ma.baga pe mine in seama?
    • Like 0
  • Thrill check icon
    Aici chiar îl suspectez de sinceritate pe dl. Băsescu:)
    • Like 0


Îți recomandăm

Simona Halep

„Opriți asta! E inuman!”, nu m-aș fi putut abține să strig dacă eram pe Rod Laver Arena, cu toate că vedeam mai mult decât meciul de tenis Simona Halep -Lauren Davis, vedeam unul dintre marile filme ale tuturor timpurilor.

Citește mai mult

Gabriela Firea - Carmen Dan

Noi, cei mulți și tăcuți, care am tolerat ani după ani impostura, nesimțirea, lipsa responsabilității și a integrității. „Nu putem face nimic!” - m-am uitat în ochii lui mânioși și m-a invadat o rușine teribilă pentru că generația mea nu a reușit să schimbe nimic. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Help Autism

Mărul este roșu. Jucăria este roșie. Geaca este roșie. Un copil „tipic” învață culorile spontan, aproape fără ca părintele să își dea seama când s-a petrecut acest lucru. Un copil cu autism are, de obicei, o astfel de achiziție doar după eforturi chinuitoare și după munca neobosită pe care o fac psihologii, terapeuții și părinții, nevoiți să lupte în fiecare zi pentru fiecare mic progres, pentru fiecare nouă punte legată cu lumea.

Citește mai mult