Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

Poliţistul acuzat de pedofilie a fost decorat în 2012 cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” de Traian Băsescu. Reacția fostului președinte

Eugen Stan - suspect de pedofilie

(Foto: Facebook/Eugen Stan)

Eugen Stan, polițistul arestat pentru pedofilie, a fost decorat în 2012 cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă”, potrivit unor informații prezentate joi seara la Antena3.

Bărbatul a fost decorat la recomandarea ministrului Administrației și Internelor de la acea vreme, pentru participarea la acțiunile de deszăpezire din iarna 2011-2012. 

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale art. 4 alin. (1), ale art. 8 și ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului administrației și internelor, în semn de apreciere pentru implicarea directă în combaterea efectelor provocate de condițiile meteorologice excepționale din iarna 2011-2012, prin salvarea de vieți omenești, deblocarea drumurilor și ajutarea populației sinistrate, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor încredințate de-a lungul întregii lor cariere,

Președintele României d e c r e t e a z ă:

Art. 10. -

Se conferă Medalia Bărbăție și Credință clasa a III-a, cu însemn pentru civili: domnului agent șef principal de poliție Stan Ion Eugen", se arată în Monitorul Oficial din 9 iulie 2012.

Judecătoria Sectorului 6 a admis marți propunerea de arestare pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Eugen Stan. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat pentru Mediafax că un preşedinte nu cere niciodată dosare, listele pentru persoanele care sunt decorate de șeful statului venind de la minister.

„Niciodată un preşedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoraţii. Sunt pur şi simplu nişte liste. Aţi găsit vinovatul acum... preşedintele României”, a declarat Traian Băsescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ma intteb daca inteiemetorii acestui site, pagini ori organizatii vor citi acest comentariu: hai sa facem un exercitiu de imaginatie sau de psihologie creativa si sa o luam de buna: Carmen Dan are dreptate! Ce va da voua de gandit? De ce ? Sunt curios si este adevarat ca nimeni din inteiemetorii acestei pagini nu citeste comentariile ci doar discuta intre ei. Intotdeauna poporul are dreptate si intotdeauna un om cu credinta in Dzeu v-a avea multe de spus. Dar cine ma.baga pe mine in seama?
    • Like 0
  • Thrill check icon
    Aici chiar îl suspectez de sinceritate pe dl. Băsescu:)
    • Like 0


Îți recomandăm

Irina și Tudor Panait

„Câmpul deschis miroase a lavandă permanent atunci când adie vântul. Îmi amintesc mai ales senzația din primii ani: mergeam pe tractor, eram cu câinele și copiii și mai lucram puțin la teren. Era foarte relaxant”, spune Tudor Panait.

Citește mai mult

Oameni in biserica

De ce toți oamenii religioși pe care i-am întâlnit sunt răi? Atenție, am adăugat „întâlnit” pentru că sunt convinsă că există și oameni care merg la biserică de bună credință. Doar că nu i-am văzut eu încă. ( Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Elevi la școala de valori

„Elevii nu sunt nici pe departe utilizatori avizați de tehnologie, pentru că, în cercetările noastre, i-am întrebat foarte mult ce fac pe internet și i-am întrebat și despre zona de informare și lectură. Primele două surse erau Wikipedia și un site de referate, ceea ce îmi arată că ei nu știu unde să caute. Au acces la o tonă de informații și instrumente educaționale online, dar ei nu știu unde să le caute”, spune Corina Seler.

Citește mai mult

Casa UNESCO

Acasă are sute de fotografii care arată cum a fost casa înainte. A încercat să păstreze tot ce se putea păstra. Cu pasiune și dăruire a reușit să renoveze casa cu o istorie de peste 200 de ani, fără să îi distrugă farmecul, și totodată să aibă tot confortul modern. (Foto: Facebook/Stela Onuț)

Citește mai mult

companie - angajat

Zilele astea domnul Ionescu a aflat de la televizor că statul vrea să dea o amnistie fiscală. I-a picat cerul pe cap. Cum? Adică el a fost fraier că s-a spetit să plătească tot, la timp, până la ultimul leuț, ba s-a mai și îndatorat la bancă, iar „șmecherii” de la stat și de la privat vor fi iertați de miliarde bune. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult