Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Poliţistul acuzat de pedofilie a fost decorat în 2012 cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” de Traian Băsescu. Reacția fostului președinte

Eugen Stan - suspect de pedofilie

(Foto: Facebook/Eugen Stan)

Eugen Stan, polițistul arestat pentru pedofilie, a fost decorat în 2012 cu ordinul „Bărbăţie şi Credinţă”, potrivit unor informații prezentate joi seara la Antena3.

Bărbatul a fost decorat la recomandarea ministrului Administrației și Internelor de la acea vreme, pentru participarea la acțiunile de deszăpezire din iarna 2011-2012. 

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale art. 4 alin. (1), ale art. 8 și ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului administrației și internelor, în semn de apreciere pentru implicarea directă în combaterea efectelor provocate de condițiile meteorologice excepționale din iarna 2011-2012, prin salvarea de vieți omenești, deblocarea drumurilor și ajutarea populației sinistrate, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor încredințate de-a lungul întregii lor cariere,

Președintele României d e c r e t e a z ă:

Art. 10. -

Se conferă Medalia Bărbăție și Credință clasa a III-a, cu însemn pentru civili: domnului agent șef principal de poliție Stan Ion Eugen", se arată în Monitorul Oficial din 9 iulie 2012.

Judecătoria Sectorului 6 a admis marți propunerea de arestare pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele lui Eugen Stan. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat pentru Mediafax că un preşedinte nu cere niciodată dosare, listele pentru persoanele care sunt decorate de șeful statului venind de la minister.

„Niciodată un preşedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoraţii. Sunt pur şi simplu nişte liste. Aţi găsit vinovatul acum... preşedintele României”, a declarat Traian Băsescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ma intteb daca inteiemetorii acestui site, pagini ori organizatii vor citi acest comentariu: hai sa facem un exercitiu de imaginatie sau de psihologie creativa si sa o luam de buna: Carmen Dan are dreptate! Ce va da voua de gandit? De ce ? Sunt curios si este adevarat ca nimeni din inteiemetorii acestei pagini nu citeste comentariile ci doar discuta intre ei. Intotdeauna poporul are dreptate si intotdeauna un om cu credinta in Dzeu v-a avea multe de spus. Dar cine ma.baga pe mine in seama?
    • Like 0
  • Thrill check icon
    Aici chiar îl suspectez de sinceritate pe dl. Băsescu:)
    • Like 0


Îți recomandăm

Valentin Popa - Foto Octav Ganea

Ceea ce face în ultimele luni, mai ales în ultimele săptămâni dl. ministru al Educației a provocat reacții din partea corpului academic din România: studenți și cadre didactice, universități vizate au reacționat față de modul barbar în care un ministru, profesor universitar, rector al unei universități acționează în managementul (defectuos) al unui sistem, Educația, considerat, conform legii, o „prioritate națională”. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult