Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Premierul Cîțu, după ce miniștrii USR PLUS și-au anunțat demisiile: S-au comportat ca niște copii răsfățați

Florin Citu - captura

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seara că așteaptă să vadă documentele oficiale privind retragerea miniștrilor USR PLUS din Guvern, pentru că „am mai văzut declarații în această perioadă”, dar „răul cel mai mare a fost făcut atunci când USR PLUS s-a asociat cu AUR, când au legitimat acest partid”.

„Vom vedea care sunt pasii următori, în momentul în care voi primi documentele. Răul cel mai mare a fost făcut atunci când USR PLUS s-a asociat cu AUR, când au legitimat acest partid (...) Cum să lași țara fără guvern și să te asociezi cu AUR? (...) S-au comportat ca niște copii răsfățați, pentru că în perioada următoare trebuie să aprobăm legea consumatorilor vulnerabili (...) Singura certitudine pe care o avem azi e că cei de la USR PLUS au legitimat în România un partid extremist și au semnat alături de el împotriva lor, ceea ce numai Dragnea a mai făcut”, a spus premierul Florin Cîțu. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult