Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Breaking news. Toți miniștrii USR PLUS, inclusiv secretarii de stat, își dau demisia din Guvern

Dan Barna - Dacian Ciolos - USR PLUS

Foto: Andrei Pungovschi / AFP / Profimedia

Miniștrii USR PLUS și-au depus mandatele luni seară. Decizia a fost luată de liderii formațiunii politice în ședința Biroului Politic.

„Ne prezentăm demisiile. Mâine dimineață premierul va avea demisiile noastre pe birou”, a spus Dan Barna. 

„Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie”, a mai spus Dan Barna.

Aflați și:

„Protocolul de colaborare are clauze foarte clare. Au fost încălcate toate. Nu una, nu două, nu trei. Toate au fost încălcate în mod repetat de premierul Florin Cîţu. Este exact cum - cei care aţi citit James Clavell, în copilărie - îţi pierzi cinstea obrazului. Premierul Florin Cîţu şi-a pierdut cinstea obrazului", a spus copreședintele USR PLUS.

Dan Barna a declarat, răspunzând la o întrebare, că în actuala criză politică, președintele Klaus Iohannis „nu și-a exercitat rolul de mediator, are în continuare rolul de mediator”.

„Vreau să cred că oamenii ce conduc această țară au responsabilitatea gesturilor lor și a cuvintelor lor. Premierul Florin Cîțu mi-a spus că a decis să îl remanieze pe Stelian Ion și mi-a spus că își asumă acest lucru”, a continuat copreședintele USR PLUS.

Dan Barna, care se va întâlni mâine la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, a adăugat că actuala criză politică poate fi soluţionată prin schimbarea premierului Florin Cîţu.

Premierul Cîțu, întrebat anterior de reporteri despre posibilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare, a răspuns: „Singura soluție pentru România o reprezintă o coliție de dreapta, această coaliție de dreapta, Trebuie să ne așezăm la masă să discutăm”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce au preferat sa se bage intr-o alianta cu AUR cand puteau sa-si dea demisia din guvern inca de saptamana trecuta?
  • Like 4
  • @ Semirhage
   Dan check icon
   USR--istii nu vor mai primi voturi , nicii cat aur--olacii !
   • Like 2
  • @ Semirhage
   Liviu check icon
   Pentru ca demisiile duceau la un interimat de 45 de zile, timp în care gașca din fruntea guvernului putea fura în voie din buzunarele noastre.
   Prin moțiunea de cenzura se oprește o devalizare masiva a bugetului.
   • Like 2
  • @ Dan
   Liviu check icon
   Ma întreb cine va rămâne de votat in aceasta situație?
   PSD/PNL nu, USR-AUR nu, și cam astea sunt opțiunile.
   • Like 1
  • @ Semirhage
   De ce trolli o tot tin cu alianta USR AUR? Nu e alianta dom-le! E o ocazie de a demite un guvern condus de un caine. Atat. Mai precis de a demite cainele, ca restul sunt doar executanti. Exact cum a scris Liviu mai sus si pe g4media gasesti tocmai explcatia de la USR, articol : De ce preferă USR PLUS moțiunea de cenzură în locul demisiei. Culmea e ca in 2003 PNL si PD au votat tot o motiune cu sprijinul PRM, alti extremisti si doar acum s-au trezit ca nu e bine? Mama ei de ipocrizie...
   • Like 0
  • @ Dan
   Asta,daca maine au loc alegeri. Daca au loc peste 3 ani, ehee...
   • Like 0
  • @ Pascal Dena
   Da, nu e alianta stricto-senso, dar este o alianta de imagine, care este la fel de grava. Este o legitimare. Se putea si fara, nu? Iar in 2003 nu s-a semnat nimic langa prm. In plus si extremistii astia sunt pe niveluri. Nu bagam in aceeasi oala pe prm cu aur.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult