Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul tuturor gafelor: cum a citit azi Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern, „euro 2020" - „euro douăzeci - douăzeci"

Viorica Dancila citeste

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

O nouă gafă a premierului Viorica Vasilica Dăncilă. La începutul ședinței de guvern de azi, șeful Executivului s-a referit la pregătirile pentru campionatul european de fotbal din anul 2020, prim-ministrul citind de pe foaie „euro douăzeci-douăzeci”. 

„Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro 20-20 („euro douăzeci-douăzeci”) și hotărârea guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Consolidarea și modernizarea stadionului Giulești», realizat prin Compania Națională de Investiții. Finanțarea obiectivului se va face de la bugetul de stat”, a declarat Vasilica Dăncilă.

Mai jos, înregistrarea video (min 1.32):

Un colaj video cu gafele premierului Viorica Dăncilă, realizat de Partidul Național Liberal și postat pe Facebook în urmă cu o săptămână, a adunat până acum peste 600.000 de vizualizări.

„S-a depășit ținta de deficit asumată” și „adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program care vă spun foarte sincer nu a făcut bine României” sunt doar două dintre declarațiile prim-ministrului scoase în evidență în filmuleț.

O înregistrare devenită virală pe rețelele sociale este cea în care Viorica Dăncilă, la acea dată europarlamentar, apare la un eveniment organizat la Bruxelles, citindu-și de pe o foaie discursul în limba lui Shakespeare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce explicatii(melancolii)pot avea ca absolvent al Univ.b.b instapanita de rectori cu ochi albaștrii?
  • Like 0
 • "Codoiul" inca mai misca.
  • Like 0
 • N-ati inteles nimic. Doamna nu vorbeste, in schimb gandeste in limba engleza, prin urmare a tradus, in romana, ceea ce in engleza se spune, corect: euro twenty-twenty
  • Like 0
 • Ce înțeleg eu aici, unu : echipa care îi scrie, analfabetei, aceste speech-uri nu sunt romani, a doua la mana echipa care face traducerea, sunt niște cretini care traduc cu google translate... Se vede de la o posta ca traducerile sunt din topor, nu sunt șlefuite sau puse în acord cu limba romana.... O echipa de cretini și imbecili.
  • Like 1
 • Autodidactă și melomană de felul ei, Vasilica a vrut să învețe engleza ascultând muzică la tranzistor pe balta Belina. Așa a auzit ea odată pe niște tipi cântând "In the year twenty five twenty five" și s-a gândit că la fel se citesc numerele și în limba română.
  • Like 2
 • Categoric greșit în română, dar în US cam așa pronunță toată lumea anii.
  • Like 1
  • @ Mihai Maruseac
   Da, dar vedeti ce rai suntem? Nimeni nu intelege obarsia ei din Chicago din Deal!
   • Like 5
 • Emil Bobu era doctor docent pe lângă cuconiţa asta.

  Tragic este nivelul de miserupism politic la care s-a ajuns, dacă Dragnea a putut să pună femeia de paie – sau cu paie (în cavitatea craniană) – în funcţia de prim ministru. Aştept ca Dady să-şi pună şi mârţoaga de la cotigă în funcţia de senator... aşa ca o patină antică. Iar căţeaua de la codirlă într-un post de consilier. Al calului, se înţelege.
  • Like 2
 • 20-20, proastă-n casă! :)))))))))))))
  • Like 7
 • Ma intreb daca sunt proprietari de vaci care si-au botezat vreo vacuta "Viorica" sau "Vasilica". Nicio legatura cu subiectul de fata, bineinteles.
  • Like 3
 • marcel check icon
  Euro un pol - doi poli, c'așa se mai zice pe la Videle!
  • Like 3


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult