Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Președintele Austriei: „Regret profund decizia guvernului de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen”

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și-a exprimat vineri pe Twitter regretul față de faptul că guvernul țării sale s-a opus intrării României și Bulgariei la Schengen. „Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen”, a scris el pe Twitter.

Foto: Profimedia Images

„Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil. Dar blocada Schengen nu contribuie la găsirea unei soluții. Dimpotrivă, acum economia austriacă este amenințată cu amenzi ca urmare a contramăsurilor românești. Nu putem face față provocărilor din domeniul migrației decât împreună cu partenerii noștri din UE. Sper că o soluție prin dialog este posibilă în curând”, a subliniat președintele austriac.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tarziu Her President,sau n-ai avut timp fiind in concediu .Gute nacht dimineata.
    • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult