Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, după incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: „Suntem în curs de autorizare ISU”

Ionel Arsene - FB

Foto: Facebook Ionel Arsene

Președintele Consiliului Judeţean Neamţ şi lider al organizaţiei PSD Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că Spitalul Judeţean este în curs de obţinere a autorizaţiei ISU la incendiu. 

„Problema privind autorizaţia de la ISU au toate spitalele din România. Suntem în curs de autorizare. Din ce am discutat şi cu directorul medical şi cu managerul spitalului cred că o cauză a fost supraîncălzirea echipamentelor din spitale”, a afirmat Ionel Arsene sâmbătă la Antena 3, întrebat dacă este adevărat că din cinci etaje ale spitalului judeţean doar etajele 4 şi 5 au autorizaţie din partea ISU, scrie News.ro.

„Am spus că spitalele judeţene sunt supraîncărcate, că suntem în genunchi, pentru că această pandemie a venit ca un val peste noi şi felul în care gestionăm pandemia în toate spitalele este tragică. Cred că ar fi putut fi manageriată această criză dacă ar fi fost deschis Spitalul de la Leţcani. Ar fi putut fi evitată această tragedie. Eu cred că o cauză a acestei tragedii a fost supraîncălzirea echipamentelor medicale. Stă un spital gol cu 100 de paturi de terapie intensivă, cu 12 paturi ocupate pentru că nu vor să aloce fonduri pentru medici ca să lucreze acolo. Efectiv nu mai avem unde să îi punem”, a adăugat Ionel Arsene.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E clar, presedinte de consiliu judetean este un ipocrit psd-it. Asta nu face decat sa saboteze, la ordinul ciolacului, tot ce se face in vremea pnl-lui. Asa le trebuie nemtenilor ca au ales psd.
  • Like 0
 • V.ati prins ? 1. Incendiu colectiv. 2. Gasire vinovat. 3. De mentionat ca e un membru psd. Bai pelicanilor, scopul e ca orice membru care nu face parte din structurile lor sa fie taiat. Jurnalista republica, alupigus.
  • Like 1
  • @ Dumitrescu Bogdan
   Dan check icon
   Daca ,acei ,,specialisti tehnici ,, ar fi fost ,buni profesionisti NU avea cum sa sa ,supra incalzeasca ,aparatele medicale ,ptr ca , trebuie sa fie protejate tehnic, ,sa nu cedeze asa usor, Sa decupleze automat si nu fortat . Dar , de unde sa stie ,daca ei sunt numiti pe criteri politice , si NU pe merite profesionale,!! Daca . erau circuitele electrice , calibrate, si dimensionate conform cu Fisa Tehnica ,a aparatului medical ,Nu are voie sa se intample nimic , periculos, Dar ,daca psd-isti au pus ,acolo, nepotii , verisorii si alti cumetri,, s-a intamplat ,ce Nu trebuia ,sa se intample !
   • Like 1
  • @ Dumitrescu Bogdan
   Da, unde e psd e dezastru. Urarea facuta ziaristei e valabila pentru tine mitocane.
   • Like 3
  • @ Dumitrescu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   Like-ul e al meu, am apăsat din greșeală pe like în loc de răspunde. V-aș spune că analogia cu tragedia Colectiv nu funcționează, și că nimeni întreg la minte n-ar crede ce vreți să insinuați, nici atunci și nici acum. Iar faptul că sunteți pesedist nu vă scuză. Iar pentru alupigus un mare, mare dislike.
   Mea culpa, calculați vă rog cu un like în minus.
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult