Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Președintele Iohannis îi asigură pe suceveni că „nu sunt singuri” și le dă garanții medicilor că vor primi echipamentele de protecție în lupta cu coronavirusul

Iohannis - ministri - Cotroceni

Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți „un gând bun și o încurajare” medicilor români și a promis că în cel mai scurt timp la spitale vor ajunge noi cantități de materiale de protecție.

„Vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi, vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de protecție de care aveți nevoie. Știm că vă e greu, dar sunteți linia noastră de apărare”, a spus președintele.

Citiți și: 

Iohannis a făcut și un apel către suceveni să respecte recomandările autorităților de distanțare socială. Aseară autoritățile au decis ca municipiul Suceava și 8 localități limitrofe să intre în carantină totală.

„Dragi suceveni, suntem cu toții în gând alături de voi. Vă rog din suflet, respectați normele de deplasare, normele de igienă, de distanțare socială”, a adăugat seful statului.

Klaus Iohannis a prezentat și câteva dintre concluziile după ședința de evaluare care a avut loc marți la Cotroceni. 

„Am discutat pe larg măsurile de protecție socială ce se impun în această perioadă, plățile pentru șomaj tehnic ce trebuie să vina la timp, plățile pentru somaj ce trebuie să vină la timp, alte măsuri in cămine de bătrâni. Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile. 

Dragi români, respectați măsurile impuse de autorități. Împreună vom trece peste această perioadă grea”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a convocat marți, la Cotroceni, o nouă ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, la care participă premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

La întâlnire au luat parte ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Foto presidency.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leo check icon
    Acest mesaj s-o fi rătăcit timp de o luna.
    Astăzi președintele trebuia sa spună ca echipamentele au ajuns deja acolo unde este nevoie de ele, nu ca „vor veni”...
    • Like 0
  • Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc și îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară. Extinderea şi modernizarea acestui ambulatoriu și vreau să se știe foarte clar, s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Județean şi cu fonduri europene. Inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătățirii performanței, dar şi a sustenabilității”, spunea Klaus Iohannis în 16 octombrie 2019
    • Like 0

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult