Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Președintele Iohannis: „Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar - nu suntem în faza de relaxare a restricțiilor. De Înviere, voi sta în casă cu soția mea Carmen, vom aprinde o lumânare și ne vom ruga”

Klaus Iohannis - centrul

Foto captura video

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la respectarea regulilor de distanțare socială și a avertizat că România nu este încă în faza de relaxare a măsurilor de izolare, pentru că la noi numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere.

„Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar - nu suntem în faza de relaxare a restricțiilor. Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare. Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, putem să ajungem în faza în care măsurile trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu își dorește așa ceva”, a declarat președintele Iohannis la finalul vizitei la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că va sărbători Paștele acasă, împreună cu soția sa.

„Avem două sărbători pascale: acum duminică este Învierea Domnului pentru creștinii catolici, evanghelici, iar în cealaltă duminică pentru creștinii ortodocși, greco-catolici și alții. Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică. Voi sta acasă împreună cu soția mea Carmen. Vom fi numai noi doi, nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții”, a spus Klaus Iohannis. 

Șeful statului a subliniat că e foarte greu să respectăm acum, de sfintele sărbători, regulile de distanțare socială, „dar dacă acum scăpăm din mână această epidemie, o să fie grav pentru foarte multă lume”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult