Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Președintele Klaus Iohannis, reacție la amendamentul lui Șerban Nicolae la Legea grațierii: „Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit în societate”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre amendamentul depus de Șerban Nicolae, șeful Comisiei juridice din Senat, la legea grațierii și a afirmat că acesta ar transmite un mesaj greșit în societate. 

„Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total, total greşit în societate. Contez pe realismul şi pe buna credinţă a parlamentarilor”, a spus șeful statului, citat de News.ro.

În cazul în care amendamentul ar trece, răspunsul societății ar fi unul extrem de puternic, a adăugat președintele Iohannis, exprimându-și totuși încrederea că astfel de inițiative nu vor fi adoptate.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a depus un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, care permite grațierea celor condamnaţi pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Inițiatorul amendamentului a declarat că, dacă proiectul Legii grațierii va adoptat în forma propusă de el, de prevederile acestuia ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane, ceea ce ar echivala cu mai puțin de 10% din persoanele aflate în detenție.

„Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară și așa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții... Din punctul meu de vedere, se gândește rațional și vreau să le prezint mâine ca argumente”, a susținut  senatorul Șerban Nicolae

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus însă că nu susține o lege a grațierii pentru acte de corupție și că inițiativa senatorului Ștefan Nicolae nu a avut girul partidului.

„Nu susțin o lege a grațierii pentru acte de corupție. Nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun acum Guvernului și ministrului Justiției, doar legea grațierii nu rezolvă problema. Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor penitenciarelor. Nici nu cred că este o grabă foarte mare pe această lege, deoarece doar această lege nu rezolvă problema. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lungă până la decizia finală”, a zis Dragnea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    După ce DNA-ul, fost PNA, a pierdut ani de zile fără performanță, și își face acum planul la numărul de dosare zvârlite în instanță/cap de locuitor și returnate pentru probe ridicole, e greu să mai țină pasul cu infracțiunile. Poate că și legea trebuie schimbată (cine s-o facă bine nu prea văd că se înghesuie) înspre recuperarea daunelor, înspre prevenția infracțiunilor și mai puțin spre umplerea lagărelor de concentrare sau a caselor de odihnă pentru unii dintre demnitarii condamnați care se bucură - fără opreliști serioase de rezultatul acumulării averilor pe 1-2 ani de închisoare de lux, cu excepția unora ca Voiculescu sau alți dușmani ai... știți și voi cui. Că tot văzurăm până acum.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult