Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Președintele Klaus Iohannis, reacție la amendamentul lui Șerban Nicolae la Legea grațierii: „Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit în societate”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre amendamentul depus de Șerban Nicolae, șeful Comisiei juridice din Senat, la legea grațierii și a afirmat că acesta ar transmite un mesaj greșit în societate. 

„Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total, total greşit în societate. Contez pe realismul şi pe buna credinţă a parlamentarilor”, a spus șeful statului, citat de News.ro.

În cazul în care amendamentul ar trece, răspunsul societății ar fi unul extrem de puternic, a adăugat președintele Iohannis, exprimându-și totuși încrederea că astfel de inițiative nu vor fi adoptate.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a depus un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, care permite grațierea celor condamnaţi pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Inițiatorul amendamentului a declarat că, dacă proiectul Legii grațierii va adoptat în forma propusă de el, de prevederile acestuia ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane, ceea ce ar echivala cu mai puțin de 10% din persoanele aflate în detenție.

„Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară și așa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții... Din punctul meu de vedere, se gândește rațional și vreau să le prezint mâine ca argumente”, a susținut  senatorul Șerban Nicolae

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus însă că nu susține o lege a grațierii pentru acte de corupție și că inițiativa senatorului Ștefan Nicolae nu a avut girul partidului.

„Nu susțin o lege a grațierii pentru acte de corupție. Nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun acum Guvernului și ministrului Justiției, doar legea grațierii nu rezolvă problema. Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor penitenciarelor. Nici nu cred că este o grabă foarte mare pe această lege, deoarece doar această lege nu rezolvă problema. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lungă până la decizia finală”, a zis Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • După ce DNA-ul, fost PNA, a pierdut ani de zile fără performanță, și își face acum planul la numărul de dosare zvârlite în instanță/cap de locuitor și returnate pentru probe ridicole, e greu să mai țină pasul cu infracțiunile. Poate că și legea trebuie schimbată (cine s-o facă bine nu prea văd că se înghesuie) înspre recuperarea daunelor, înspre prevenția infracțiunilor și mai puțin spre umplerea lagărelor de concentrare sau a caselor de odihnă pentru unii dintre demnitarii condamnați care se bucură - fără opreliști serioase de rezultatul acumulării averilor pe 1-2 ani de închisoare de lux, cu excepția unora ca Voiculescu sau alți dușmani ai... știți și voi cui. Că tot văzurăm până acum.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult