Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Klaus Iohannis s-a dus cu trenul la Ploiești. „Nu aș putea să merg cu trenul de la București la Sibiu, ar dura prea mult”

Klaus Iohannis în tren

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a dus, miercuri, cu trenul la Ploiești pentru a participa la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploiești” și a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook. „A trecut ceva timp de când nu am mai fost cu trenul, am vrut să văd personal cum se circulă. Am vrut să dau un semnal despre nevoia de mobilitate. Cu toții vrem să avem o țară modernă, europeană, iar mobilitatea face parte din acest lucru. Pe ruta București-Ploiești lucrurile sunt rezonabile, dar nu aș putea să merg de la București la Sibiu, ar dura prea mult”, a spus Klaus Iohannis după ce a ajuns la destinație.

În luna octombrie a călătorit cu trenul și ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Aflat în drum spre Deva, într-un tren interregio pe ruta Constanța-Arad, acesta a fost deranjat de întârzierea de o oră cu care garnitura a ajuns la destinație și a decis demiterea directorului CFR, Marius Chiper. Acesta și-a dat în cele din urmă demisia. 

„Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. Zilele trecute, tot în urma unei călătorii cu trenul și a unei vizite inopinate în Gara de Nord au fost destituiți șeful Regionalei Căi Ferate București și șeful Gării de Nord. Nu pentru a face loc altora. În locurile lor își exercită atribuțiile înlocuitorii legali. Dar nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Nu se mai poate tolera! Eu unul nu voi tolera! Toleranța este zero”, a declarat la acea vreme ministrul Transporturilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pun pariu că jumătate din vagon era plină cu SPP-işti şi cu angajaţi ai Administraţiei Prezidenţiale, iar cealaltă jumătate avea locurile cumpărate anticipat. Din motive de securitate, se înţelege! :))

    I-aş fi recomandat dlui preşedinte o călătorie până la Sibiu, dar a anticipat şi a ocolit-o cu graţie. Totuşi, încă un drum până la Ploieşti, dar cu IR 1633 (cel care pleacă la ora 16:45 din Buc Nord) ar fi o experienţă interesantă. Ar putea vedea cum călătoresc câteva sute de persoane înghesuite în trei vagoane. Dacă vă plac sporturile extreme, nu rataţi asta domnule preşedinte! :)
    • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult