Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Președintele le dă explicații celor care-l acuză de „blat cu PSD”: „Mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care le-am pus-o reprezentanților opoziției dacă au discutat unii cu ceilalți să-mi răspundă DA”

Viorica Vasilica Dăncilă - hora

(Foto: Facebook/Viorica Dăncilă)

De ce a decis președintele Klaus Iohannis să dea „încă o șansă PSD”? După o săptămână în care și-a atras foarte multe critici din partea susținătorilor săi după ce a desemnat-o pe Viorica Vasilica Dăncilă premier al României, șeful statului explică ce s-a întâmplat în ziua consultărilor. Întrebat de ziariști dacă „a făcut un blat cu PSD”, Klaus Iohannis a răspuns că i se pare „absurdă o astfel de prezumție”.

„Nu cred că cineva poate presupune așa ceva, dimpotrivă voi urmări cu foarte mare atenție ce se întâmplă în Guvern”, a spus președintele.

El a explicat că a fost obligat să o desemneze pe reprezentanta PSD de aritmetica parlamentară, care arată că Viorica Dăncilă se bucură de o majoritate în Legislativ, dar și de modul în care s-a prezentat opoziția la consultări. „Mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care le-am pus-o reprezentanților opoziție dacă au discutat unii cu ceilalți să-mi răspundă DA”.

Ce o recomandă pe Viorica Vasilica Dăncilă să fie premier al României? „majoritatea parlamentară a recomandat-o”, a răspuns Klaus Iohannis.

Întrebat dacă a luat această decizie de teama suspendării, președintele a subliniat: „Nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv de suspendare. Au mai fost încercări nereușite de suspendare la noi. Nu trebuie ca acesta să fie un argument în dezbaterea politică. Acesta pentru mine nu e un factor de decizie”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult