Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președintele le dă explicații celor care-l acuză de „blat cu PSD”: „Mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care le-am pus-o reprezentanților opoziției dacă au discutat unii cu ceilalți să-mi răspundă DA”

Viorica Vasilica Dăncilă - hora

(Foto: Facebook/Viorica Dăncilă)

De ce a decis președintele Klaus Iohannis să dea „încă o șansă PSD”? După o săptămână în care și-a atras foarte multe critici din partea susținătorilor săi după ce a desemnat-o pe Viorica Vasilica Dăncilă premier al României, șeful statului explică ce s-a întâmplat în ziua consultărilor. Întrebat de ziariști dacă „a făcut un blat cu PSD”, Klaus Iohannis a răspuns că i se pare „absurdă o astfel de prezumție”.

„Nu cred că cineva poate presupune așa ceva, dimpotrivă voi urmări cu foarte mare atenție ce se întâmplă în Guvern”, a spus președintele.

El a explicat că a fost obligat să o desemneze pe reprezentanta PSD de aritmetica parlamentară, care arată că Viorica Dăncilă se bucură de o majoritate în Legislativ, dar și de modul în care s-a prezentat opoziția la consultări. „Mi-ar fi făcut plăcere ca la întrebarea pe care le-am pus-o reprezentanților opoziție dacă au discutat unii cu ceilalți să-mi răspundă DA”.

Ce o recomandă pe Viorica Vasilica Dăncilă să fie premier al României? „majoritatea parlamentară a recomandat-o”, a răspuns Klaus Iohannis.

Întrebat dacă a luat această decizie de teama suspendării, președintele a subliniat: „Nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv de suspendare. Au mai fost încercări nereușite de suspendare la noi. Nu trebuie ca acesta să fie un argument în dezbaterea politică. Acesta pentru mine nu e un factor de decizie”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult