Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președinții trec, Regina rămâne. Donald Trump, cel de-al 12-lea președinte american care se întâlnește cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Vineri, Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, l-a primit la ceai, la Castelul Windsor, pe președintele american Donald Trump, în ciuda dezaprobării a sute de mii de britanici care consideră că acesta nu este demn de o astfel de onoare. Joi, Donald Trump și soția sa, Melania, au participat la un dineu dat în cinstea lor de premierul britanic Theresa May și de soțul acesteia, Philip May.

„Este femeie extraordinară, de abia aștept să o întâlnesc. Cred că își reprezintă țara atât de bine!”, a spus Trump într-un interviu pe care l-a acordat The Sun în timpul vizitei în Marea Britanie. „Dacă te gândești, timp de atâția ani și-a reprezentat țara și nu a făcut niciodată o greșeală. Nu vezi nimic jenant. Este o femeie incredibilă”, a mai spus el.

Trump este cel de-al 12-lea președinte american care participă la întrevedere cu Regina Elisabeta a II-a. Primul șef de stat american pe care aceasta l-a cunoscut personal a fost Harry Truman, pe care l-a întâlnit la Washington în octombrie 1951, pe când avea 25 de ani și era prințesă. Însoțită de consortul săul, Prințul Philip, Elisabeta a vorbit în America, în numele tatălului său, Regele George al VI-lea, grav bolnav la acea vreme. După vizita ei, președintele Truman a spus că, deși el și soția sa, Bess, au primit atâția vizitatori la Casa Albă, niciodată nu au fost gazdele unui „cuplu tânăr atât de încântător, care a câștigat inimile tuturor”, amintește The Time. Singurul șef de stat american pe care Regina nu l-a cunoscut câtă vreme a condus Marea Britanie a fost Lyndon Johnson, însă vizita lui Trump rămâne de departe cea care le-a stârnit britanicilor cea mai profundă nemulțumire. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte sugestivă poza, Regina rușinată, cu capul în pământ, în timp ce Trump zâmbește superior, plin de el.
  Parcă mă doare fizic că s-a ajuns ca, din cauza constrângerilor politico-economice, Casa Regală Britanică să fie nevoită să suporte umilința de a primi un măscărici găunos ca acest vremelnic președinte al SUA.
  Văd că se comentează incidentul de la primirea onorului, când Trump efectiv a "luat fața" Reginei, ca fiind una dintre gafele de protocol ale mascăriciului. Eu, dimpotrivă, cred că a fost un gest premeditat, atât de caracteristic lui Trump. Oare Casa Regală ar mai fi de acord să primească altă dată pe "Înaltul oaspete"? Dacă da, atunci și-o merită...
  • Like 0
 • Ce nu inteleg britanicii ca si restul lumii este ca regina este o marioneta dimpreuna cu toata casa regala si circul afisat, dupa care se dau in vant prostii de englezi si altii din toata lumea.
  • Like 1
 • Deci vorbind la figurat, putem spune că Regina Angliei a ”îngropat” 11 președinți ai SUA, urmând și al 12-lea să aibă aceeași „soartă„.
  • Like 3
 • Cred ca Mapamondul sufera de sindromul "Love" dus si prezentat de fiecare specimen in parte, sub diferite forme si sub diferite pretexte. chiar daca la baza acestuia situindu-se forme de frustrare sau refulare emotionala. Ca fapt divers, credeti ca vreunui politician ii mai pasa de festivisme sau defilari ostentative ? Nu, pentru ca toti se stiu intre ei iar fiecare stie cei poate pielea celuilalt. Asa ca, Regina poate sta linistita, va avea o constipatie si ii va trece, dupa care va apuca sa-l intalneasca in viitor si pe al 13-lea Presedinte American dar din lumea celor mai putin norocosi. (zambesc) Si mai cred ca viitorul ne va aduce mult soare, (mamaliga) dragoste, (spalare de neuroni) si vreme capricioasa (nici Terra nu ne mai suporta).
  • Like 1
 • ,,vizita lui Trump rămâne de departe cea care le-a stârnit britanicilor cea mai profundă nemulțumire. " v-am citat ,progresiştii nemulțumiți nu reprezintă Marea Britanie ,dovadă Brexitul .Iar dacă am analiza voturile in favoarea Brexitului ( contra progresismului) după originea etnică reală a votanților cred că două treimi dintre englezi ( cei adevărați nu ăia cu turban pe cap) au votat Brexit-ul.
  • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   D check icon
   Aveți o fixație cu “progresiștii”. Trump e antipatic oamenilor pentru că e ghiolban și nesimțit, nu pentru că ar avea nu-știu-ce ideologie politică. Trump și Brexit sunt produsele prostiei omenești, nimic mai mult.
   • Like 3
  • @ Adrian Adrian
   Eu trăind în mijlocul lor (la Londra unde-i cel mai „mijloc„) nu sunt de acord. Eu susțin pur și simplu că balanța a fost înclinată în favoarea Brexitului de către populația de etnie africană sau asiatică cu drept de vot, care ne văd invadatori pe noi cei din țările partenere din UE. Am mai spuso că, nu ne vor pentru că le luăm locurile de muncă cele mai bune, pentru că activăm mai bine ca ei la aceste locuri de muncă. Doar dacă intri într-o casă de români și într-o casă de african sau asiatic și vei vedea diferența. Majoritatea dintree ei trăiesc ca animalele în niște mirosuri pestilențiale.
   • Like 1
  • @ D
   Crezi tu ,mai degrabă e rezultatul politicilor progresiste ,internaționaliste globaliste şi inepției ,,political correctness". Globalizarea aduce cu sine o egalizare veniturilor ( in jos) iar emigraţia in masă aduce o presiune uriasă pe serviciile sociale şi o infracționalitate crescută. Astea sunt motivele reale .
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Nu te contrazic ,probabil au avut şi ei un rol.Intradevăr pe piața muncii nu ne fac față , au o capacitate de muncă redusă ,obosesc repede.
   • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   D check icon
   SUA au avut imigranți dintotdeauna, iar criminalitatea ordinară de astăzi este parfum față de anii ‘80-‘90. Acum avem, în schimb, corupție. Iar cei care corup vă asmut către imigranți ca să-și vadă ei de treabă liniștiți.
   • Like 0
  • @ D
   Au avut imigranți dar europeni ,mare diferență ,europenii veneau cu dorința de a devenii americani şi având un tipar cultural ,creştin,european asemănător integrarea a fost uşoară dar populațiile asiatice nu se integrează nici la a treia generație .Cum faci dintr-un arab un neamț ? Il operezi pe creier ? Vorbim de culturi ,obiceiuri sociale şi religioase complet diferite . Aceiaşi situație cu sud americanii deşi creştini au o cultură paralelă cu cea nord americană protestantă. şi de aici incapacitatea de a se adapta .
   • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   În Italia se spune cred fără răutate, că ei sunt născuți obosiți.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult