Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prof. dr. Monica deochi

Monica Pop -

Foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Dna Monica Pop este star TV și profesor doctor de ochi. Deochiată, adică, oftalmoloagă, cum ar veni.

D-sa amenință oamenii să nu se vaccineze anticovid, pentru că vaccinul ăsta poate, prin „inducție genetică”, să te îmbolnăvească de leucemie, să-ți îmbolnăvească copiii de cancerul sângelui.

Corect. Căci cu ce să ne deoache prof. dr. Monica deochi, mai rău decât covidul – cu cancerul. 

Aceste afirmații ale prof. dr. Monica deochi sunt bazate, cu siguranță, pe experimentele efectuate de d-sa în laboratorul pe care îl are acasă, în pivniță, căci clinica la care lucrează e de ochi, mai performant decât tot ce au Pfizer, Moderna, Biontech, AstraZeneca i proci. Prin ascuțimea și vizionarismul lor științific, cu care dna oftalmoloagă îi bate la fund pe colegii geneticieni, oncologi, hematologi, virusologi, dezvăluirile acestea îmi amintesc de unele pe care le auzeam în adolescență, de la colegi mai experimentați în medicină, cum e și dna Monica deochi:

„Dacă ți-o iei prea mult la labă, te tâmpești”.

Sau, hematologică: „Umblă o Salvare care fură copii de pe stradă, ca să le tragă sângele, să-l ducă în America, că îl au curat. Așa că dacă te ia și pe tine, le zici că bei și fumezi, că nu ești bun”.

Sau, oftalmologică: „Nu lăsa fata să ți-o sugă, că o să orbești”.

Care rimează cu știrea-bombă vehiculată de aceiași colegi, deveniți adulți, la începutul anilor `90 – epidemiologică: „S-au vândut portocale injectate cu SIDA la Ploiești”. Hai, să-nnebunești!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult