Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prof. dr. Monica deochi

Monica Pop -

Foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Dna Monica Pop este star TV și profesor doctor de ochi. Deochiată, adică, oftalmoloagă, cum ar veni.

D-sa amenință oamenii să nu se vaccineze anticovid, pentru că vaccinul ăsta poate, prin „inducție genetică”, să te îmbolnăvească de leucemie, să-ți îmbolnăvească copiii de cancerul sângelui.

Corect. Căci cu ce să ne deoache prof. dr. Monica deochi, mai rău decât covidul – cu cancerul. 

Aceste afirmații ale prof. dr. Monica deochi sunt bazate, cu siguranță, pe experimentele efectuate de d-sa în laboratorul pe care îl are acasă, în pivniță, căci clinica la care lucrează e de ochi, mai performant decât tot ce au Pfizer, Moderna, Biontech, AstraZeneca i proci. Prin ascuțimea și vizionarismul lor științific, cu care dna oftalmoloagă îi bate la fund pe colegii geneticieni, oncologi, hematologi, virusologi, dezvăluirile acestea îmi amintesc de unele pe care le auzeam în adolescență, de la colegi mai experimentați în medicină, cum e și dna Monica deochi:

„Dacă ți-o iei prea mult la labă, te tâmpești”.

Sau, hematologică: „Umblă o Salvare care fură copii de pe stradă, ca să le tragă sângele, să-l ducă în America, că îl au curat. Așa că dacă te ia și pe tine, le zici că bei și fumezi, că nu ești bun”.

Sau, oftalmologică: „Nu lăsa fata să ți-o sugă, că o să orbești”.

Care rimează cu știrea-bombă vehiculată de aceiași colegi, deveniți adulți, la începutul anilor `90 – epidemiologică: „S-au vândut portocale injectate cu SIDA la Ploiești”. Hai, să-nnebunești!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult